Prostata ili nesto drugo (ozbiljni problemi)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Prostata ili nesto drugo (ozbiljni problemi)
@vasa Pijem neke cajeve (za bakterije u mokraci i za upaljenu prostatu) Takodje sam poceo da pijem i caj od persuna. Pa imam jos neke probleme... bilijarni gastritis, koji lecem vec 2 god i nista.. alergican sam na polen i prasinu... i trigliceriid su mi poviseni 6.5
@holy ne znam da li je to moguce, ali ako jeste onda je to to. Prosle godine sam imao psihickih problema tj. anskioznost od koje sam se vecim delom oslobodio.
Mislis li da to pojacava simptome?
@holy ne znam da li je to moguce, ali ako jeste onda je to to. Prosle godine sam imao psihickih problema tj. anskioznost od koje sam se vecim delom oslobodio.
Mislis li da to pojacava simptome?
moze itekako da bude i na psihogenoj osnovi...treba uraditi i navedene analize da se vidi postoji li neka aktuelna infekcija i problem pri izmokravanju...potom razmotriti i jos neke dodatne preglede ako bude potrebno...
postoji i fenomen hronicnog prostatitisa koji je uporan...moze se pokusati sa analgeticima i sedativima...izbegavati kafu, alkohol, ljutu hranu, probati sa toplim kupkama, redovnim ejakulacijama itd.
postoji i fenomen hronicnog prostatitisa koji je uporan...moze se pokusati sa analgeticima i sedativima...izbegavati kafu, alkohol, ljutu hranu, probati sa toplim kupkama, redovnim ejakulacijama itd.
Moj predlog je da jedan period prestanes sa cajevima i lekovima--bez kojih je moguce a ako ne uzimas nikakve sedative ja mislim da bi trebalo barem nesto za opustanje-ili barem kantarion alitablete-one su dobre i za zeludac i za nervni sistem-al mora duzi period a mislim da ce pozitivno uticati na celokupno stanje..
Takodje preporucujem-redovne ejakulacije bez zadrzavanja i odugovlacenja a tople kupke samo ne previse-pre bih rekao mlake kupke-to opusta -ako je toplije onda ne odgovara bas upali--naravno pretpostavka je da je neka upala-u isto vreme piti samo mineralnu negaziranu vodu-ne forsirati vec umereno..
takodje nije dobro ako puno sedis i nikako da ti je hladno nogama a pogotovu da sedis na hladnom-a za ishranu mislim da je suvisno pisati da ne smes jesti i piti ljuto.kiselo.hladno itd.
SRECNO
Takodje preporucujem-redovne ejakulacije bez zadrzavanja i odugovlacenja a tople kupke samo ne previse-pre bih rekao mlake kupke-to opusta -ako je toplije onda ne odgovara bas upali--naravno pretpostavka je da je neka upala-u isto vreme piti samo mineralnu negaziranu vodu-ne forsirati vec umereno..
takodje nije dobro ako puno sedis i nikako da ti je hladno nogama a pogotovu da sedis na hladnom-a za ishranu mislim da je suvisno pisati da ne smes jesti i piti ljuto.kiselo.hladno itd.
SRECNO
Hvala ljudi na odgovorima!
Konacno smo dosli do necega. Radjena mi je cistoskopija i identifikovan je hipertroficno podignut vrat mokracne besike. Napravljen je rez i trenutno nosim kateter dok to ne zaraste.
Zanima me da li je moguce da je samo to uzrok svih onih problem koje sam imao?
Svi bi da pomognemo kad bi mogli.
Ono sto znam da rastavic caj mnogo pomaze kod praznjenja a jos pomesan sa koprivom.
Uvin caj je izuzetno dobar. Nijedan od njih Vam nece skoditi ali Vam hoce olaksati muke.
Moja majka, jeste stara zena, ali godinama se muci sa tim problemima.
Nista nisu mogli da joj pronadju, kazu istanjeni zidovi mokracnih kanala...
Na nekom od foruma sam nasla savet da napravim nesto od belog luka i belog vina pa je to pila jedno vreme.
Ne znam jel od toga ali ... da kucnem u drvo bolje je.
Znam da nije resenje problema ali u trazenju resenja treba pokusati olaksati sebi.
Srecno
Ono sto znam da rastavic caj mnogo pomaze kod praznjenja a jos pomesan sa koprivom.
Uvin caj je izuzetno dobar. Nijedan od njih Vam nece skoditi ali Vam hoce olaksati muke.
Moja majka, jeste stara zena, ali godinama se muci sa tim problemima.
Nista nisu mogli da joj pronadju, kazu istanjeni zidovi mokracnih kanala...
Na nekom od foruma sam nasla savet da napravim nesto od belog luka i belog vina pa je to pila jedno vreme.
Ne znam jel od toga ali ... da kucnem u drvo bolje je.
Znam da nije resenje problema ali u trazenju resenja treba pokusati olaksati sebi.
Srecno
Naknadno sam primetila Vase zadnje javljanje. Drago mi je da Vam je bolje. Uvek kazem prava dijagnoze je skoro resenje problema.
Sigurno je bilo sve od toga. Zelim Vam brz oporavak.
Sigurno je bilo sve od toga. Zelim Vam brz oporavak.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 10:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Javljaj dalje...
Kako je izgledala ta cistoskopija?
Kako je izgledala ta cistoskopija?
Pa ne bih znao kako izgleda cistoskopija jer sam bio pod anestezijom, mada kazu da je samo neugodan osecaj i nista vise. Ali ja sam za te stvari drama-queen. Cak sam i gastroskopiju radio po anestezijom.
Kateter sam nosio dva dana... juce su mi izvadili. Sada mi je mlaz dobar ali i dalje idem cesto da mokrim. Cekam da se doktor, koji mi je radio cistoskopiju vrati iz inostranstva, pa da vidimo sta dalje.
Kateter sam nosio dva dana... juce su mi izvadili. Sada mi je mlaz dobar ali i dalje idem cesto da mokrim. Cekam da se doktor, koji mi je radio cistoskopiju vrati iz inostranstva, pa da vidimo sta dalje.
moguce je da je to bio uzrok tegobakpgs napisao:Konacno smo dosli do necega. Radjena mi je cistoskopija i identifikovan je hipertroficno podignut vrat mokracne besike. Napravljen je rez i trenutno nosim kateter dok to ne zaraste.
Izgleda da nije
Moje cesto mokrenje se nastavlja. Ali sad imam samo jedan simptom, a to je, slab kapacitet besike... izmerio sam i ujutro kad me probudi neizdrzivi nagon na mokrenje, ja izmokrim 1dl , a preko dana mokrim upola. Doktor je rekao da sacekam jos nedelju dana, pa da se uradi i cistometrija. Sumnja se valjda na neurogenu besiku, ali ja koliko sam procitao to je kad nekontrolisano mokris iliti ne mozes da zaustavis mokrenje zbog slabih misica.
Nemam pojma, ali muka mi vise od lekara i od ovog problema. Dva meseca ne izlazim iz kuce, sem ako ne idem kod doktora, a i za to trabaju pripreme (12-15 sati ne piti nista) Stvarno mi nisu jasni ti urolozi, deset sam ih obisao i svi drugacije misljenje imaju. Totalno suludo.

Nemam pojma, ali muka mi vise od lekara i od ovog problema. Dva meseca ne izlazim iz kuce, sem ako ne idem kod doktora, a i za to trabaju pripreme (12-15 sati ne piti nista) Stvarno mi nisu jasni ti urolozi, deset sam ih obisao i svi drugacije misljenje imaju. Totalno suludo.
Urolozi??? To je zato sto kod njih idete, ali, ne daj boze, da Vas put nanese kod drugih isto to cete reri.
Stanje je tako u zdravstvu...
Javite opet sta je bilo.
Srecno. pozdrav
Stanje je tako u zdravstvu...
Javite opet sta je bilo.
Srecno. pozdrav
Evo posle ovih sneznih dana konacno sam otisao i uradio cistometriju, koje sam se inace jako plasio tj. imao nocne more. I mogu reci da nije tako strasno, jeste da pece kad ulazi sonda, ali se to brzo odradi. Ne znam sta su tacno utvrdili pregledom, znam samo da mi je kapacitet besike oko 100 ml i prepisan mi je lek Ditropan. Jedva sam ga nasao (apoteka Igor) i danas pocinjem sa njim pa javim za par dana sta se desava. Posto je doktor rekao da ce vec posle tri dana da se vidi rezultat.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 10:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li si menjao urologa, tj. da li ti je isti preporucio i cistoskopiju?
Nisam menjao urologa.
Stanje mi se pogorsalo od Ditropana. Jako tesko mokrim, napinjem se, i mlaz mi je uzasno slab. Od nedelje idem na neku elektro stimulaciju. Posle toga bi trebalo da uradim jos jednu cistometriju, jer se opet sumnja na stenozu. I tako dalje, i tako dalje...... a problem ostaje.
Stanje mi se pogorsalo od Ditropana. Jako tesko mokrim, napinjem se, i mlaz mi je uzasno slab. Od nedelje idem na neku elektro stimulaciju. Posle toga bi trebalo da uradim jos jednu cistometriju, jer se opet sumnja na stenozu. I tako dalje, i tako dalje...... a problem ostaje.