Promena na penisu trogodisnjeg decaka

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dzagoda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 10:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Promena na penisu trogodisnjeg decaka

Post od dzagoda »

imam sina koji ce u februaru napuniti 4 godine.
kozica sa penisa se nije sama svukla pa smo ga prosle godine vodili kod urologa da je odlepi. nakon toga je svakodnevno, prilikom kupanja, povlacimo, ali se ipak na svakih par meseci maaaalo (par milimetara) sa gornje strane zalepi. onda je sami odlepljujemo, sto malenog boli. svaki put kad odlepljujemo mazemo gentamicinom.

pre par nedelja, pri korenu glavica, na donjem delu (ja sam zensko pa ne znam bas strucno da se izrazim), su se pojavile dve bele sitne (precnik mozda 1-2 mm) tackice, kao bubuljicice, ispod povrsine koze. malenog to ne boli, ali se mi brinemo. pretpostavljamo da je u pitanju prljavstina koja se skupila ispod pa su se stvorile neke gljivice. ali to samo laicki... zakazali smo pregled kod urologa, ali bih ipak volela da cujem vase misljenje.

unapred hvala
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Nije gljivica niti je to bubuljica.
U pitanju je smegma koja se stvara lucenjem zlezda iz tog dela a posto je koza tu zalepljena onda se vidi kao bubuljica.
Kada budete odlepili kozu,to belo ce izaci.
Dalje.nemojte mazati gentamicinom vise nego koristite krem ili mast Didermal.
dzagoda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 10:55 pm

Post od dzagoda »

Hvala Vam, bili ste potpuno u pravu!
Kasno sam procitala Vasu poruku, pa smo mazali gentamicinom...
Zbog cega da to vise ne cinimo? Izvinjavam se unapred jer pretpostavljam da se o tome vec pisalo na podforumu... Pomogao bi i link do tih odgovora.

Hvala jos jednom!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Mislim da se kokretno o tome nije govorilo.
Gentamicin vise nije preporucljiv za lokalnu upotrebu.
A i sta ce mu antibiotik kad je u pitanju samo malo jace povlacenje kozice i sve ce biti u redu :)

Decu treba spasiti od previse antibiotika !
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori