Problem sa testisom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Problem sa testisom
Pre oko 20ak dana pojavio mi se bol u donjem delu stomaka, koji je posle dan-dva "prelazio" na predeo iznad testisa pa posle i na sam desni testis.
Testis se nekako izduzio i poceo da visi nize nego obicno.
Odmah sam otisao kod urologa koji mi je posle pregleda rekao da to nije nista i da uzmem antibiotike i da ce proci.
Nakon 10ak dana cinilo mi se da prolazi i da je sve ok, jer je testis poceo da se dize.
Ali sve vreme sam imao manje bolove na koje sam racunao da ce proci (kad se sagnem uvek me secne taj deo iznad testisa, zatim u kolima dok se vozim zna da bude neugodno-bol u testisima, cak sam i fudbal igrao i posle toga se opet javio ucestaliji bol, koji je vremenom prosao).
A posto taj slabiji bol nikako da prestane, urolog mi je preporucio pregled kod hirurga, koji je potvrdio da je sa testisima sve OK.
E sad posto je sve OK, a mene vec skoro mesec dana bolucka ne znam sta vise da radim...sad kad bolje razmislim rekao bih da testis kad je opusten idalje visi neprirodno, ne kao pre...ali kad se izdigne deluje normalno. Tako sam opet bio kod urologa i on je opet potvrdio da je sve ok, i iskreno cini mi se da pocinje da sumnja u moju pricu.
Inace pored antibiotika sledece sam isprobao - obloge od bokvica (valjda se tako zove), caj od koprive (fuj), seksualna apstinencija...i cini mi se da nista ne pomaze, kao da lecim pogresnu stvar, kao da su lupam, neki nervi upaljeni a ne ovo sto mi je urolog dijagnozirao.
Za 20ak dana mi je receno da dodjem na snimanje testisa, a ubrzo posle toga imam uplaceni odmor i stvarno ne znam da l da krecem na put sa ovakvim problemom.
Bilo kakva pomoc dobrodosla.
Testis se nekako izduzio i poceo da visi nize nego obicno.
Odmah sam otisao kod urologa koji mi je posle pregleda rekao da to nije nista i da uzmem antibiotike i da ce proci.
Nakon 10ak dana cinilo mi se da prolazi i da je sve ok, jer je testis poceo da se dize.
Ali sve vreme sam imao manje bolove na koje sam racunao da ce proci (kad se sagnem uvek me secne taj deo iznad testisa, zatim u kolima dok se vozim zna da bude neugodno-bol u testisima, cak sam i fudbal igrao i posle toga se opet javio ucestaliji bol, koji je vremenom prosao).
A posto taj slabiji bol nikako da prestane, urolog mi je preporucio pregled kod hirurga, koji je potvrdio da je sa testisima sve OK.
E sad posto je sve OK, a mene vec skoro mesec dana bolucka ne znam sta vise da radim...sad kad bolje razmislim rekao bih da testis kad je opusten idalje visi neprirodno, ne kao pre...ali kad se izdigne deluje normalno. Tako sam opet bio kod urologa i on je opet potvrdio da je sve ok, i iskreno cini mi se da pocinje da sumnja u moju pricu.
Inace pored antibiotika sledece sam isprobao - obloge od bokvica (valjda se tako zove), caj od koprive (fuj), seksualna apstinencija...i cini mi se da nista ne pomaze, kao da lecim pogresnu stvar, kao da su lupam, neki nervi upaljeni a ne ovo sto mi je urolog dijagnozirao.
Za 20ak dana mi je receno da dodjem na snimanje testisa, a ubrzo posle toga imam uplaceni odmor i stvarno ne znam da l da krecem na put sa ovakvim problemom.
Bilo kakva pomoc dobrodosla.
Re: Problem sa testisom
nadam se da je hirurg iskljucio i postojanje kile...sacekaj taj pregled testisa nakon cega ces verovatno moci da budes miran, a mozda se uz terapiju tegobe do tada i smire...
Hvala na odgovoru.
Jeste - iskljucio je kilu, kao i urolog. Jedina terapija mi je sada mirovanje, nista od lekova ne uzimam.
Da li je vodena kila teze uocljiva ili da l njeno postojanje moze promaci hirurgu/urologu?
Malo sam istrazivao po netu - onako iz ocaja, pa rekoh ajd da i to proucim.
Inace rekao bih da je bol manji ali mozda mi se i cini, posto sam aktivnosti sveo na minimum.
Ipak blagi bol se javlja kad se savijem npr da obujem carapu i to me jako nervira...kazem bolova skoro i da nema samo me tu i tamo secne.
Ali verujem da bih nekom vecom fizickom aktivnoscu opet pogorsao stanje.
Hirurg je preporucio da sacekam 20-ak dana pre nego sto snimim testise, u slucaju da neugodnost sama nestane.
Ali posto mi je danas tacno mesec dana od prvih bolova resio sam da sutra odem kod drugog urologa kao i da dam mokracu na pregled jer me ovakvo stanje nervira i ogranicava.
Jeste - iskljucio je kilu, kao i urolog. Jedina terapija mi je sada mirovanje, nista od lekova ne uzimam.
Da li je vodena kila teze uocljiva ili da l njeno postojanje moze promaci hirurgu/urologu?
Malo sam istrazivao po netu - onako iz ocaja, pa rekoh ajd da i to proucim.
Inace rekao bih da je bol manji ali mozda mi se i cini, posto sam aktivnosti sveo na minimum.
Ipak blagi bol se javlja kad se savijem npr da obujem carapu i to me jako nervira...kazem bolova skoro i da nema samo me tu i tamo secne.
Ali verujem da bih nekom vecom fizickom aktivnoscu opet pogorsao stanje.
Hirurg je preporucio da sacekam 20-ak dana pre nego sto snimim testise, u slucaju da neugodnost sama nestane.
Ali posto mi je danas tacno mesec dana od prvih bolova resio sam da sutra odem kod drugog urologa kao i da dam mokracu na pregled jer me ovakvo stanje nervira i ogranicava.
ne bi im promakla vodena kila, videlo bi se ako se nakuplja tesnost oko testisa...
neko vreme mirovanja moze da pomogne...a kontrolni pregled svakako nece skoditi...
neko vreme mirovanja moze da pomogne...a kontrolni pregled svakako nece skoditi...
Ultrazvuk nista nije pokazao, ali doktor nije snimao testis jer sam mu rekao da me sad ni ne boli, a i deluje fizicki nomalno.
Posto me boli samo iznad desnog testisa (tj pored penisa) i sa blagim zatezanjem kod desnog kuka doktor je to i snimao, nize nista nije dirao
Sad sve nesto mislim da sam i testis morao da snimim...uzas
Dr smatra da je tu neka povreda ligamenata u pitanju i da treba da idem kod sportskog lekara.
Molim za misljenje da li da snimim testis ultrazvukom.
Jest da me sad ne boli ni malo, ali odatle je sve krenulo...nisam pametan

Dr smatra da je tu neka povreda ligamenata u pitanju i da treba da idem kod sportskog lekara.
Molim za misljenje da li da snimim testis ultrazvukom.
Jest da me sad ne boli ni malo, ali odatle je sve krenulo...nisam pametan
mislim da bi trebalo da snimis testis a ujedno ce ti snimiti i sve oko njega pa ces biti mirniji--
moguce da je problem i u ligamentima...a sto se tice ultrazvuka ako si u prilici da uradis nece da skodi cisto da bi bio miran...ali bitno je da je doktor prelgedom utvrdio da je sve uredu sa testisom...
Sve u redu sa testisima, pokazao ultrazvuk.
ja imam prostatitis i hidrocelu i imam slicne probleme--
posebno kad imam seksualni odnos pa odugovlacim praznjenje desi mi se cak i sperma da mi bude tamna i kao grudvice al to prodje cak iz bez lekova ..
Jel ti imas nekih tegoba posle seksualnog odnosa?
Posto si snimao testise i verujem da nemas hidrocelu--jer kod mene je tad dijagnostikovana sad bi mogao da obratis paznju na prostatu--posebno ako si primetio ikakve probleme kad imas seks ili posle??
Ne secam se -jesi pomenuo godine--koliko imas god?
Jel sedis na hladnom-jel uopste puno sedis?
posebno kad imam seksualni odnos pa odugovlacim praznjenje desi mi se cak i sperma da mi bude tamna i kao grudvice al to prodje cak iz bez lekova ..
Jel ti imas nekih tegoba posle seksualnog odnosa?
Posto si snimao testise i verujem da nemas hidrocelu--jer kod mene je tad dijagnostikovana sad bi mogao da obratis paznju na prostatu--posebno ako si primetio ikakve probleme kad imas seks ili posle??
Ne secam se -jesi pomenuo godine--koliko imas god?
Jel sedis na hladnom-jel uopste puno sedis?
Nemam nikakvih tegoba posle seksualnih odnosa, jednom sam primetio grudvicu - jednu, jedinu bele boje, al nisam pridavao znacaj tome.
27 godina imam i dosta sedim.
Al izgleda da sta god da me je snaslo konacno prolazi, ne osecam bas nikakve bolove nedelju dana, opet sam poceo sa fizickim aktivnostima, al u blazem obliku i za sad je OK...
Idem danas i na more, nadam se da ce sunce i morska voda terapeutski delovati na moje telo i psihicko stanje
Pozdrav i hvala svima na pomoci.
27 godina imam i dosta sedim.
Al izgleda da sta god da me je snaslo konacno prolazi, ne osecam bas nikakve bolove nedelju dana, opet sam poceo sa fizickim aktivnostima, al u blazem obliku i za sad je OK...
Idem danas i na more, nadam se da ce sunce i morska voda terapeutski delovati na moje telo i psihicko stanje

Pozdrav i hvala svima na pomoci.
nadam se da ti hladna voda nece izazvatiprehladu---al sad je kasno da ti savetujem da se sto manje kupas-jer si vec na moru--ipak tvoji problemi ne vole hladnu vodu--po mom misljenju a suncanje i pesak i opustanje ce verujem pomoci..
SRECNO
SRECNO
Zeleo bih da znam.Da li se od sledecih stvari koje navedem,mogu ostetiti testisi ili ostati sterilan/
1.Kada masturbiram pod tusem
2.Kada se posle kupanja ne obrisu dobro testisi
3.Nekada osecam,kada su testisi vise na dole,vise,kada skacem,trcim,osecam kako se tresu
4.Od bola u preponama
5.Od bilo kakvog polozaja penisa u gacama
Hitno potreban odgovor,jer osecam neke bolove u testisima.Hvala
1.Kada masturbiram pod tusem
2.Kada se posle kupanja ne obrisu dobro testisi
3.Nekada osecam,kada su testisi vise na dole,vise,kada skacem,trcim,osecam kako se tresu
4.Od bola u preponama
5.Od bilo kakvog polozaja penisa u gacama
Hitno potreban odgovor,jer osecam neke bolove u testisima.Hvala
moj ti je savet da nosis SLIP-GACE a ne bokserice---a ako te bole ili naticu testisi obavezno kod lekara--
Moze da te bole i ako se ne ispraznis a uzbudis--nadam se da razumes
Moze da te bole i ako se ne ispraznis a uzbudis--nadam se da razumes
Imam problem sa desnim testisom,ne mogu da kazem da je to bol,vise je kao neprijatan osecaj,cini mi se kao da je u visljem polozaju nego levi i kada ga napipam,deluje kao ostecen,nije kao levi,nije glatak,malo mi je glupo,ali ne znam kako drugacije da objasnim i to mi smeta kada ga slucajno ustinem butinom tada me zaboli,pa vas molim da mi odgovorite sta bi moglo da bude,jer se brinem,Unapred hvala...