Pozdrav! Radio sam bris uretre zbog toga sto mi zena ima ceste probleme sa vaginalnim infekcijama ( 3. grupa) pa smo posumnjali da je zbog mene... radio sam bakterioloski i test na gljivice. Nasli su mi Streptococcus beta haemolyticus grupa B i streptococcus pneumoniae.
Uradjen je antibiogram i sledeci lekovi su osetljivi: amoxiscilin+clavul, ceftriaxon, erithrimycin, roxitromicin, ciprofloxacin, ofloxacin. Zanimljivo je da nemam nikavih problema, svrab, crvenilo...a zeni na nalazu pise Lactobacillus spp.
Posto mi zakazuju kod urologa za 3 nedelje ovim putem trazim pomoc, koje lekove da koristim. Hvala unapred!!!
problem- streptokoke u uretri
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: problem- streptokoke u uretri
infekcije se lece u paru, a koristi se neki od antibiotika koji u skladu sa antibiogramom...sto se tice nalaza kod zene, Lactobacillus je normalan stanovnik vagine i stiti je od stetnih bakterija...
Hvala na odgovoru!!!! Pozdrav
Било би добро да неко време користиш Ацидофилно млеко али не ово из радњи. Надам се да Институт за млекарство још прави наведено млеко јер је било изузетно и решавало многе нерешиве инфекције бубрега. Пошто те бактерије имаш у уретри оне нису ту пале с Марса.
Зашто жена да користи антибиотике кад сада нема инфекцију?!Dr011 napisao:infekcije se lece u paru, a koristi se neki od antibiotika koji u skladu sa antibiogramom...sto se tice nalaza kod zene, Lactobacillus je normalan stanovnik vagine i stiti je od stetnih bakterija...