Problem sa stomakom - potreban savet

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Bokisha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2014 9:33 am

Problem sa stomakom - potreban savet

Post od Bokisha »

Vec nekoliko meseci imam problema sa stomakom, ne znam odakle bih pre poceo, trudicu sa da budem sto precizniji u opisu. Sve je pocelo u maju, kada sam se selio u drugi stan, pa su mi se javljali bolovi sa desne strane stomaka, sto je meni izgledalo kao problem sa kamenom u bubregu koji imam. Medjutim, kako mi se javljao problem i sa desnom nogom, moja doktorka je tvrdila da je u pitanju kicma. Meni se javlja jak napad, u vidu snaznog bola u desnom testisu, isao sam u hitnu, obavili su preglede, i snimci su pokazali da konkretne aktivnosti sa kamenom nije bilo, iako ga ima i u levom i u desnom bubregu. Bolovi se u medjuvremenu nastavljaju, ali oni nisu ostri, sem sto s vremena na vreme imam osecaj kao da me nesto probode u desnoj slabini, nego su tupi i paralisuci, stalno su tu i remete ti svakodnevicu. Pocetkom juna pred polazak na put mi se dogodilo da mi je desna noga sasvim utrnula, kada sam ustao nisam mogao da zgazim na nju, i citave noci me stomak bole u sredisnjem delu. Tada sam pomislio da je u pitanju slepo crevo, ali me je doktor koji nas je pratio u putu ubedio da nije, jer nije akutno. Po povratku s puta slucajno sam sam ustanovio sta mi je po svoj prilici stvaralo probleme, jer sam tokom tusiranja napipao vise nego uocljivu herniju koja se spustila do desne prepone, sto do tada nikad nisam. Odmah sam otisao do urologa koji je potvrdio da jeste u pitanju hernija, ali ds nije smrtonosno i da to sve moze redovnim putem. Odlazim kod svoje doktorke koja mi kaze da ne smem da shvatam sve neozbiljno, kao sto je to ucinio urolog, posebno zato sto sam veoma cesto izlozen brojnim fizickim aktivnostima. Dala mimje uput da hitno obavim skrotalni ultrazvuk, i ponovo poslala urologu. Tada je druginlekar obavio pregled, i rekao da nista nije alarmantno, iako mi se napad stomaka dogodio dok sam bio u cekaonici. Nakon toga sam odustao da jurim bilo kakav pregled, samo sam jos jednom isao do hitne u avgustu kada mi se javio veoma jak bol u preponama, pre svega desnoj. Medjutim, sve vreme, evo vec nekoliko meseci ja imam takve probleme sa stomakom, koji me paralisu. Tu je neprekidno probadanje i zatezanje u slabinskom delu sa desne strane, praceno s vremena na vreme jakim bolovima, koji se zavrsavaju dijarejom, a onda nastane period zatvora, i tako se smenjuju. Sve to je praceno gasovima, a poslednjih par meseci i tako neprijatnim zvucima iz creva, koji se vise nego jasno cuju. Poslednji put prilikom dijareje, pre nekoliko dana, bilo jeni tragova sveze krvi u stolici. Kod moje doktorke mi se vise ni ne ide, jer ona ne zna konkretno sta bi moglo da bude, ni na kog specijalistu da me uputi, otprilike mi prebacuje da umisljam, jer po njoj ne mogu da imam sve ove simptome istovremeno. Ne znam da li su oni moguci ili ne, ali znam da meni ovakvo stanje postaje malo neizdrzivo, jer sam u poslednja tri meseca uzasno smrsao, a i inace imam problema sa kilazom. Gotovo sve fizicke aktivnosti sam po preporuci eliminisao, sto mi jos teze pada. Ovo sve najvise pitam zbog toga sto je vrlo izvesno da cu uskoro na put u inostranstvo zbog posla, i da tamo nikako necu moci da se stedim, a ne smem ni da razmisljam sta bi moglo dabse dogodi da nesto tamo krene po zlu.

Mozda sam bio opsiran, ali mislim da nista nisam izostavio. Zaista bih veoma cenio dobar savet sta dalje raditi i gde da se za pocetak obratim. Moracu to vec sutra, jer bas zbog svega i odlazem put duze vreme, jer trenutno ne znam sta meni izaziva ovoliko neprijatnosti i stomacnih problema.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Problem sa stomakom - potreban savet

Post od aaaca »

Bokisha napisao:...Po povratku s puta slucajno sam sam ustanovio sta mi je po svoj prilici stvaralo probleme, jer sam tokom tusiranja napipao vise nego uocljivu herniju koja se spustila do desne prepone, sto do tada nikad nisam. Odmah sam otisao do urologa koji je potvrdio da jeste u pitanju hernija, ali ds nije smrtonosno i da to sve moze redovnim putem. ...
Хтео бих да кажем да не могу да верујем да су лекари толико неозбиљни и лакомислени, али не могу. То ми је сасвим нормално. Изненадим се када наиђем на неког савесног и професионалног лекара.

Колико видим ти имаш препонску килу и мораш што пре да је решиш да не би бошло до укљештења црева. Онда може да буде веома гадно и смртоносно. Треба ти хирург.
Bokisha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2014 9:33 am

Post od Bokisha »

Hvala na savetu. Definitivno cu ovim morati pothitno da se pozabavim, posto jeste preponska kila u pitanju, mada su tri lekara imala tri razlicita pristupa. Dvojica urologa da jeste problem u pitanju, ali da se od njega ne umire, pa nije hitan. Moja doktorka da ne trebam da se igram sa tim, zbog mogucih posledica. Svo troje su se slozili, ako bude hitno idi do Urgentnog. I eto, to traje od juna do danas, a ja usled toga sve vise gubim energiju, koja mi je trenutno vise nego potrebna.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Tvoja dr opste prakse treba da ti da uput za hirurga i on ce odluciti koliko je hitno tj. zakazati operaciju. Nema smisla trpeti svakodnevne bolove i cekati ...sta? Pa ako cemo tako mozes i ovog trenutka da odes u urgentni, jer ti si stalno pod bolovima,a bar ce te pregledati hirurg.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда је баш тако најбоље - правац ургентни или хитна помоћ.
Odgovori