Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa potencijom
PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 11:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 11:16 pm
Postovi: 9
Hteo bih najpre da napomenem da sam pretražio forum i naišao na mnoge teme koje se odnose na ovaj problem, ali svaka ima određene specifičnosti, pa sam stoga rešio da za svoj problem pokrenem novu.

Naime, od pre pet dana javio mi se problem sa potencijom. To mi je posebno neuobičajeno jer imam 21 godinu i nikada do sada nisam imao sličan problem. Devojku imam već tri godine i imamo praktično svakodnevne odnose i za sve ovo vreme ni jednom nisam imao nikakvih problema. Pre pet dana sam prvi put osetio problem da postignem i održim erekciju za vreme odnosa. Sutradan više nisam imao jutarnju erekciju (koju sam inače redovno imao do dan pre). Potpuno sam izgubio seksualnu želju i nikakvom stimulacijom nisam mogao apsolutno nikakvu erekciju da postignem, ni sa devojkom ni bez nje. Naredni dan mi se čak činilo da mi se penis nekako smanjio i potpuno izgubio sav osećaj dodira. Naravno ni taj dan nisam ni na kakav način mogao da postignem erekciju. Tako je trajalo i naredni dan. Juče mi se malo povratila želja, i mogao sam da postignem kakvu-takvu erekciju, ali nedovoljno za normalan odnos. Danas mi se opet potpuno izgubila želja, mada sam opet mogao da postignem nekakvu polovičnu erekciju, s tim što su danas vene na penisu izgledale veoma čudno - neke vene koje nikada do sad nisam video su se izuzetno uvećale, i većina su bile ljubičasto-crvene boje. Osim toga, nikakvih bolova ili drugih simptoma nemam, izuzev pospanosti.

Inače, dodao bih da nikakvog stresa nemam u životu trenutno, osim ovog problema sve je u savršenom redu (da kucnem u drvo), tako da ne verujem da je neki stres ovo mogao da izazove. Verujem, međutim, da ako ovo ne razrešim uskoro mogu razviti problem psihološke prirode, koji, vidim po iskustvima na ovom forumu može uticati na razvoj ozbiljne erektilne disfunkcije. Jutarnjih erekcija nemam ovih dana, što me navodi da pomislim da je u pitanju neki fizički problem.

Razmišljajući o uzroku, jedino što mi pada eventualno na pamet je tuširanje veoma hladnom vodom koje je bilo dan pre nego što se javio problem. Ne znam da li je to imalo nekog uticaja.

U svakom slučaju, pokušao sam nekoliko stvari do sada. Otišao sam u vikendicu na planinu sa devojkom na nekoliko dana i prekinuo svako iole stresnu aktivnost (mada ih praktično nije ni bilo) i pokušao sam da se dobro naspavam i odmorim nekoliko dana. Ovo ništa nije pomoglo, a dodao bih da se još uvek osećam prilično umorno, koliko god spavao. Povećao sam unos cinka na 30 mg dnevno, što jeste čini mi se poglo juče, ali danas ništa. Pokušao sam da pijem čist sok od limuna i litre i litre vode na dan i takođe ne vidim neko poboljšanje od toga.

Interesuje me, da li postoji išta što mogu učiniti pre posete lekaru? Da li uopšte postoji potreba da posetim lekara? Kog lekara biste mi u tom slučaju preporučili?

Unapred hvala na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Sre Okt 17, 2012 8:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am
Postovi: 267
Pozdrav.

Kao laik mogu samo da ti preporučim da za svaki slučaj posetiš urologa i ispričaš mu svoj problem kako bi bio miran, iako mislim da je tvoj problem čisto privremene prirode. Možda rezultat upravo neispavanosti, neke prehlade, viruščića? Manjak libida može biti uzrokovan gomilom stvari, tako da nemoj se uzrujavati previše. Mislim da je disfunkcija nešto što ne dolazi preko noći, već se godinama provlači dok ne dovede do potpune ED. Malo je zaista meni bar čudno da ti se to desi tako odjednom i zato je najbolje da odeš lepo kod lekara opšte prakse prvo i tražiš uput za urologa, a onda lepo kod urologa na pregled i konsultovanje oko ovoga. Ništa to nije strašno slobodno se javi za pomoć, možda ti urade neke dodatne analize poput UZ-a i slično, ali svakako ako ti se stanje ne poboljša idi i nemoj čekati.

Slobodno napiši ovde šta je bilo na kraju i kako si :)

Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Ned Nov 04, 2012 2:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 11:16 pm
Postovi: 9
Evo malog update-a o situaciji posle skoro 20 dana. Problem je bio uporan još nekoliko dana. Za to vreme sam počeo veoma intenzivno da vežbam (teretana, a posebno trbušnjaci i kegelove vežbe) i da pijem riblje ulje i magnezijum i selenijum (za šta ne znam da li je zaista pomoglo). Posle nedelju dana polako je počela da se vraća normalna erekcija. Zatom posle još 2-3 dana ponovo je došlo do problema, trajalo je još dan-dva i onda do danas (narednih 10 dana) više nije bilo totalne impotencije.

Međutim, i sada kada više nije toliki problem i mogu imati odnose bez problema, opet moram istaći da nije sve baš kao ranije. Ne znam da li umišljam, ali imam nekakav osećaj da je erekcija ipak nešto malo slabija nego inače (mada nema nikakvih funkcionalnih problema, samo osećaj u glavi). Jutarnje erekcije se nisu baš sasvim vratile - naime - vratile su se, ali su nekako polovične ni one nisu baš kao što su bile pre malo više od mesec dana. Nikako ne mogu takođe da postignem erekciju potpuno spontano, izuzev kad sam sa devojkom (tad postižem erekciju bez stimulacije, inače kad sam sam nema šanse bez konstantne stimulacije). I stvar koja me najviše sada brine - kada postignem erekciju - ukoliko ustanem, gotovo momentalno (za nekoliko sekundi) se izgubi.

Inače, nisam posetio lekara, računao sam da će samo proći, i skoro da jeste, ali sad ne znam za ovo oko gubitka erekcije kad ustanem - da li će i to samo od sebe proći ili je to indikacija da postoji neki ozbiljniji problem pa ipak treba da odem lekaru? Imate li možda za tu situaciju neki savet/način/iskustvo kako steje rešili?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Pon Nov 05, 2012 12:21 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am
Postovi: 267
Hm, i meni se nekad desi ako naglo ustanem da mi spadne erekcija ako nisam potpuno opušten i...naložen ;)

Sve u svemu, mislim da će ti biti ok, samo treba malo da se opustiš, ali ipak ja da sam na tvom mestu ja bih posetio urologa. Ne boli te ništa da odeš, pregled je kratak i bezbolan i samo ti može biti korisno da odeš kako bi znao da je sve ok definitivno, reći će ti već urolog sve, bolje je tako nego da lupaš glavu. Eto ja bih tako uradio, a izbor je na tebi naravno :)

Znaj samo da si daleko od ED, imaš normalne erekcije, možeš normalno da imaš odnose, to što nekad zablokiraš mislim da je više posledica tvog trenutnog psihofizičkog stanja nego urološkog problema. Laičko zapažanje pa mi nemoj verovati.

Sve najbolje! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Pon Nov 05, 2012 12:45 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Rekao bih isto da je prolaznog karaktera i da si ti poceo previse da pridajes paznje---OPUSTENOOOOO
desavace se jos svasta u zivotu---i ne verujem da nije bilo nekog stresa ipak?'
razmisli---nesto te grickaaa-sekira jos od ranije?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Pon Nov 26, 2012 7:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 9:35 pm
Postovi: 35
Lokacija: Srbija
Ako moze mala reklama,za one koji ne bi da kupuju lekove za potenciju u apoteci ,mozete kupiti na ovom sajtu,brza i efikasna dostava,sve pise na sajtu: > www.ciplapharmacy.com <

_________________
Narucite tablete za potenciju > www.ciplapharmacy.com <


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Ned Dec 02, 2012 4:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2012 9:01 pm
Postovi: 4
Bojim se da je tvoj problem malo komplikovanije prirode. U pitanju je blazi oblik seksualne iscrpljenosti, a pricam iz iskustva jer imam isti problem. Previse seksa/masturbacije/orgazma dovelo je do smanjivanja libida i nemogucnosti odrzavanja erekcije. Kada se to desi penis se u opustenom stanju smanji a testisi vise ne vise nego su pripijeni uz telo, i nemas nikakvu zelju za seksom, postizanje erekcije skoro nemoguce (svi simptomi koje si naveo). Da bi odrzao erekciju potrebana ti je konstantna fizicka stimulacija, jutranjih erekcija ili nema ili su jako slabe a erekcije u stojecem polozaju je skoro nemoguce dobiti ili opadaju ako se ustane. Imam sve probleme koje si i sam naveo, problem je psihicke prirode ali se ispoljava fizicki, lek je da apstiniras od svih seksualnih aktivnosti (ukljucujuci i masturbaciju) dok se situcacija ne popravi (ja apstiniram 2 meseca i jos uvek mi se nije vratila zelja za seksom, nadam se da ce kod tebe to manje da traje).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Ned Mar 31, 2013 1:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 11:16 pm
Postovi: 9
Prošlo je pola godine od kada je problem počeo. S obzirom da sam bio ubeđen da je problem bio u stvari neka forma seksualne iscrpljenosti - značajno sam smanjio učestalost odnosa i potpuno izbacio sve ostale vidove stimulacije. Oko tri meseca nije bilo nikakvog poboljšanja, a zatim, negde oko četvrtog meseca "novog režima" došlo do stvarno vidnog poboljšanja. Erekcije za vreme odnosa su se vratile na stanje pre početka problema, jutarnje erekcije su se vratile, mada su bile izuzetno slabe u odnosu na period pre pola godine i po prvi put nakon početka problema bio sam u stanju da bez ikakvog dodira postignem normalnu erekciju.

Na žalost, ono nije dugo potrajalo, svega nekoliko nedelja. Sada je stanje, iako ne savršeno, svakako daleko bolje nego pre pola godine. Sada međutim imam problem sa nekonzistentnošću erekcije - jedan dan je savršena, drugi dan je očajna. Mada, i tada kada je očajna je i dalje dovoljna za odnos - samo što tada imam veliki pritisak da će se izgubiti svakog trenutka i onda ne mogu normalno da uživam.

Moje najnovije rešenje na kome radim je obaranje telesne težine, procenta masti i povećanje kondicije. Dva meseca već intenzivno, 7 dana nedeljno treniram po nekoliko sati i potpuno sam promenio način ishrane (izbacio svu prerađenu hranu, šećer, sve što se može okarakterisati kao nezdravo). Za sada ovo rešenje je dovelo do sledećeg - izgubio sam 5kg i skoro došao do optimalne težine, povećao sam kondiciju do nivoa gde mogu da bez prekida trčim i do 2h, povećao sam uopšte vedrinu, optimizam i koncentraciju - ali iskreno, potpuno je isto stanje što se erekcija tiče - dakle čas su dobre, čas nisu (u poslednjoj nedelji čak mnogo češće nisu).

Sada ozbiljno razmiljam o poseti doktoru (iako mi do sada ničim nisu ulili poverenje i to mi je bila poslednja opcija). Jednostavno ne vidim više šta bih mogao da učinim sa svoje strane da bih rešio problem.

Ukoliko neko ima još neku ideju, rado bih je saslušao? Takođe značilo bi mi ukoliko imate da preporučite zaista dobrog doktora (u Beogradu).

Hvala na podršci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Ned Mar 31, 2013 1:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 11:16 pm
Postovi: 9
Prošlo je pola godine od kada je problem počeo. S obzirom da sam bio ubeđen da je problem bio u stvari neka forma seksualne iscrpljenosti - značajno sam smanjio učestalost odnosa i potpuno izbacio sve ostale vidove stimulacije. Oko tri meseca nije bilo nikakvog poboljšanja, a zatim, negde oko četvrtog meseca "novog režima" došlo do stvarno vidnog poboljšanja. Erekcije za vreme odnosa su se vratile na stanje pre početka problema, jutarnje erekcije su se vratile, mada su bile izuzetno slabe u odnosu na period pre pola godine i po prvi put nakon početka problema bio sam u stanju da bez ikakvog dodira postignem normalnu erekciju.

Na žalost, ono nije dugo potrajalo, svega nekoliko nedelja. Sada je stanje, iako ne savršeno, svakako daleko bolje nego pre pola godine. Sada međutim imam problem sa nekonzistentnošću erekcije - jedan dan je savršena, drugi dan je očajna. Mada, i tada kada je očajna je i dalje dovoljna za odnos - samo što tada imam veliki pritisak da će se izgubiti svakog trenutka i onda ne mogu normalno da uživam.

Moje najnovije rešenje na kome radim je obaranje telesne težine, procenta masti i povećanje kondicije. Dva meseca već intenzivno, 7 dana nedeljno treniram po nekoliko sati i potpuno sam promenio način ishrane (izbacio svu prerađenu hranu, šećer, sve što se može okarakterisati kao nezdravo). Za sada ovo rešenje je dovelo do sledećeg - izgubio sam 5kg i skoro došao do optimalne težine, povećao sam kondiciju do nivoa gde mogu da bez prekida trčim i do 2h, povećao sam uopšte vedrinu, optimizam i koncentraciju - ali iskreno, potpuno je isto stanje što se erekcija tiče - dakle čas su dobre, čas nisu (u poslednjoj nedelji čak mnogo češće nisu).

Sada ozbiljno razmiljam o poseti doktoru (iako mi do sada ničim nisu ulili poverenje i to mi je bila poslednja opcija). Jednostavno ne vidim više šta bih mogao da učinim sa svoje strane da bih rešio problem.

Ukoliko neko ima još neku ideju, rado bih je saslušao? Takođe značilo bi mi ukoliko imate da preporučite zaista dobrog doktora (u Beogradu).

Hvala na podršci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Pon Apr 01, 2013 12:59 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Можеш да одеш до др Поповића јер се бави разним видовима дијагностике. Податке погледај на мом сајту њњњ.аца.рс под Линкови, Здравље, ЕПТА систем. Провери и цену да те не изненади јер је комлетна анализа организма коштала 60 евра. Што се мене тиче, исплати се јер одмах знаш стање целог организма, а могуће је и лечење.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Sre Jun 12, 2013 4:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 12, 2013 4:20 pm
Postovi: 2
Postovani,
Ja imam problem sa potencijom vec skoro tri godine! Poslednji ‘normalan’ sex sam imao u februaru 2010 godine. imao sam odnos u kontinuitetu bar sat ipo. Nakon toga sam primetio da mi je glavic malo krvav. Par dana kasnije primecujem da ne mogu da postignem pravu erekciju. Penis je polutvrd.
Mesec dana kasnije ulazim u vezu i negde u maju iste godine imam odnos sa devojkom. Opet mi je penis mekan ja pokusavam da udjem u nju ali neuspesno. Puca mi deo kozice koji spaja glavic i kozicu penisa. Imao sam posle toga i oralni sex sa devojkom ali penis ne moze da dostigne punu erekciju! penis kao da je atrofirao i malo je smanjen. Slabe su mi nocne i jutarnje erekcije nekad cak i potpuno izostanu!
Ranije sam mogao da izazovem erekciju bukvalno kad sam hteo sad nema sanse. Cini mi se i kao da sam izgubio zelju za sexom nemam nikakve nagone za tim.
Imam 29 godina nisam alkoholicar ni narkoman, mada bih mogao malo vise sportom da se bavim!
Ako imate neki savet molio bih Vas da podelite sa mnom!
S postovanjem,
Petar


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Čet Jun 13, 2013 11:32 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Вероватно си под великим стресом па ти није ни до чега. Пробај са спортом.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Pon Jul 15, 2013 4:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 12, 2013 5:30 pm
Postovi: 8
rzrzr je napisao:
Hteo bih najpre da napomenem da sam pretražio forum i naišao na mnoge teme koje se odnose na ovaj problem, ali svaka ima određene specifičnosti, pa sam stoga rešio da za svoj problem pokrenem novu.

Naime, od pre pet dana javio mi se problem sa potencijom. To mi je posebno neuobičajeno jer imam 21 godinu i nikada do sada nisam imao sličan problem. Devojku imam već tri godine i imamo praktično svakodnevne odnose i za sve ovo vreme ni jednom nisam imao nikakvih problema. Pre pet dana sam prvi put osetio problem da postignem i održim erekciju za vreme odnosa. Sutradan više nisam imao jutarnju erekciju (koju sam inače redovno imao do dan pre). Potpuno sam izgubio seksualnu želju i nikakvom stimulacijom nisam mogao apsolutno nikakvu erekciju da postignem, ni sa devojkom ni bez nje. Naredni dan mi se čak činilo da mi se penis nekako smanjio i potpuno izgubio sav osećaj dodira. Naravno ni taj dan nisam ni na kakav način mogao da postignem erekciju. Tako je trajalo i naredni dan. Juče mi se malo povratila želja, i mogao sam da postignem kakvu-takvu erekciju, ali nedovoljno za normalan odnos. Danas mi se opet potpuno izgubila želja, mada sam opet mogao da postignem nekakvu polovičnu erekciju, s tim što su danas vene na penisu izgledale veoma čudno - neke vene koje nikada do sad nisam video su se izuzetno uvećale, i većina su bile ljubičasto-crvene boje. Osim toga, nikakvih bolova ili drugih simptoma nemam, izuzev pospanosti.

Inače, dodao bih da nikakvog stresa nemam u životu trenutno, osim ovog problema sve je u savršenom redu (da kucnem u drvo), tako da ne verujem da je neki stres ovo mogao da izazove. Verujem, međutim, da ako ovo ne razrešim uskoro mogu razviti problem psihološke prirode, koji, vidim po iskustvima na ovom forumu može uticati na razvoj ozbiljne erektilne disfunkcije. Jutarnjih erekcija nemam ovih dana, što me navodi da pomislim da je u pitanju neki fizički problem.

Razmišljajući o uzroku, jedino što mi pada eventualno na pamet je tuširanje veoma hladnom vodom koje je bilo dan pre nego što se javio problem. Ne znam da li je to imalo nekog uticaja.

U svakom slučaju, pokušao sam nekoliko stvari do sada. Otišao sam u vikendicu na planinu sa devojkom na nekoliko dana i prekinuo svako iole stresnu aktivnost (mada ih praktično nije ni bilo) i pokušao sam da se dobro naspavam i odmorim nekoliko dana. Ovo ništa nije pomoglo, a dodao bih da se još uvek osećam prilično umorno, koliko god spavao. Povećao sam unos cinka na 30 mg dnevno, što jeste čini mi se poglo juče, ali danas ništa. Pokušao sam da pijem čist sok od limuna i litre i litre vode na dan i takođe ne vidim neko poboljšanje od toga.

Interesuje me, da li postoji išta što mogu učiniti pre posete lekaru? Da li uopšte postoji potreba da posetim lekara? Kog lekara biste mi u tom slučaju preporučili?

Unapred hvala na odgovoru!

Isti problem imam , sta raditi ??? Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Uto Jul 16, 2013 11:56 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Зависно од узрока: стрес, неактивност, превише седења, рачунарске игрице, алкохол....... Мора добро да се проанализира.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa potencijom
PostPoslato: Uto Jul 16, 2013 12:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 12, 2013 5:30 pm
Postovi: 8
Da li je iko upoznat sa ovim problemom ? Sve mi je isto kao sto je ovaj momak gore napisao ..


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 108 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: