Problem posle koriscenja kortikosteroida!!!!!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Blah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 3:41 pm

Problem posle koriscenja kortikosteroida!!!!!

Post od Blah »

Imam manji problem ali strah me da ne ispadne nesto lose zbog toga. Naime imam fimozu i pokusao sam da kortikosteroidima to zalecim medjutim nisam uspeo. Didermal sam koristio oko 2 nedelje i do tada nista se nije desavalo, medjutim posle 2 nedelje od prestanka koriscenja didermala taj deo kozice (oko otvora gornji deo) je poceo da se susi odnosno kao da se speruskao nije elastican kao ostali deo kozice vec se vidi da je kozica izgubila na vlaznosti sasusila se. Ne boli me ali ne mogu tako lako da prevucem kozicu preko glansa kao ranije kada sam vezbao kao da se taj gornji deo kozice ukrutio i malo zadebljao sve me strah da ne popuca kozica jer nije elasticna. Jel ima neka mast ili tako nesto da povratim elasticnost kozi odnosno da se koza vrati u normalu recimo pavloviceva mast????
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Problem ovako kako si ga ti izložio predstavlja jedan od neželjenih efekata kortikosteroidnih krema i ja zato nisam sklon da ih preporučujem tek tako. Didermal je vrlo jaka mast, a i kombinovan je sa antibiotikom. Dakle, to je atrofija kože koja je nastala kao posledica upotrebe kortikosteroida. Ne postoji lek kojim se to leči. Možeš da koristiš pavlovićevu mast da bi koža bila malo elastičnija, ali jedino vremenom može da dođe do nekog poboljšanja, a i ne mora. Ipak, ako se uzme u obzir da si to koristio jedno kraće vreme, 2 nedelje, možda imaš malo veće šanse da se to vrati u normalu. Ukoliko se stanje znatno pogoršalo, možda je vreme da posetiš urologa i razmisliš o obrezivanju.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Problematichan »

Da posto nije uspelo sa mastima moracu pod noz to je sigurno ali ne na potpuno obrezivanje na to nikada ne bih pristao, vec na onu polucirkumciziju ili kako se to vec zove. Samo jos jedno pitanje. Ukoliko je fimoza bas jako izrazena nije valjda da mora skroz da se obreze? Koliko sam ja shvatio kozica se sece toliko koliko je potrebno da glavic nesmetano izadje ili sam ja to pogresno shvatio?
Help please!
Blah
Novi član
Novi član

Post od Blah »

Ja sam cuo da se to danas radi laserom nema noza. Cini mi se da cu se ja na to odluciti noz mi je nekako... brutalan! A one kortikosteroidne masti su cista glupost meni potpuno zalecenje je sa njima nemoguce a ja sam samo iskomplikovao situaciju
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Problematichan »

Izvinite sto se ubacujem u razgovor ali na mojoj temi sam vec dosadio a i odavno mi vise niko ne odgovara na pitanja :)
Help please!
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Problematichan napisao:Da posto nije uspelo sa mastima moracu pod noz to je sigurno ali ne na potpuno obrezivanje na to nikada ne bih pristao, vec na onu polucirkumciziju ili kako se to vec zove. Samo jos jedno pitanje. Ukoliko je fimoza bas jako izrazena nije valjda da mora skroz da se obreze? Koliko sam ja shvatio kozica se sece toliko koliko je potrebno da glavic nesmetano izadje ili sam ja to pogresno shvatio?
Pa postoje i te varijante delimične cirkumcizije. Kod tih operacija samo se iseče taj fimotični prsten, odnosno deo pokožice koji je sužen i koji pravi fimozu. Koliko kožice se pri svemu tome odstrani zavisi od toga koliko je prsten postavljen nisko i koliki višak kožice imaš. Dakle probaj sam da proceniš gde ti počinje to suženje i koliko kožice bi ti ostalo kada bi se to sklonilo.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Blah
Novi član
Novi član

Post od Blah »

E to je prava stvar za mene koliko kapiram to je cak i neki manji zahvat od obrezivanja jer se manji deo kozice sece a verovatno se i brze oporavlja covek posle operacije. A zanima me posto mnogi ljudi se zale na frenulum da stalno puca ne znam da li se i on sece cisto ono preventivno ili ostaje i posle operacije isto? I jos jedna stvar koja me zanima... bas kod tog prstena imam vene.. ne znam da li je kod svih isto ali neke su poprilicno velike da ne kazem debele kako se to resava kada se one presecaju sa sve kozicom zar tu netje da krvari obilno?
Odgovori