Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Postovani doktore,
Zamolio bih vas da mi odgovorite na moje pitanje.
Naime, danas sam primetio nakon sto sam navukao kozicu penisa da glavic ima cudnu boju, to jest, tamno ljubicastu sa crvenim crtama. Takodje osjecam 'neprijatnu bol' i svrab na donjem delu glavica penisa (resa sto spaja kozicu sa glavicem). To sam primetio jutros, prvo kao svrab na koju se nisam obazirao i danas kad sam pogledao pomalo sam se uplasio. Nisam imao seksualni odnos, imam 17 godina i treba mi Vas savjet sta bih mogao da uradim povodom toga (vec sam stavio puder Bekutan, koji mi je uvek pomogao )
Tako da Vas molim za par saveta s tim da nisam u prilici da posetim urologa.
Gde si ga to onda stavljao?
Salim se, mozda je do higijene. Probaj da operes cistom vodom i sapunom, vidi da li ce to umanjiti svrab. A moguce je da si istegao tu resicu.
Можеш да пробаш са испирањем раствором соде бикарбоне: кашичица соде на чашу топле воде. Добро размутиш и ето. Немој после да испираш чистом водом. Испирај два до три пута дневно. За неколико дана треба да ти буде боље ако су у питању бактерије или гљивице.
Hvala vam na odgovorima!
Aco, da li postoji neko drugo resenje? Da koristim neki drugi vid pomoci? Od juce se nije promenilo stanje, s tim sto mislim da se cak i pogorsalo... Naime, preko ruba glavica koji obicno ima ljubicastu boju, tako reci, sad je CRVENA prevlaka, kao sto si ti rekao mozda su u pitanju gljivice ili neka iritacija... Pomalo sam zabrinut ali trenutno nisam u mogucnosti da posetim urologa. Probao sam sa toplom vodom i bekutan puderom, ali jos ne vidim poboljsanje... Da li ti imas neki konkretan predlog jos, bio bih ti jako zahvalan (ovih dana mi devojka stize, pa znas vec, nije mi svejedno )
Шта ти значи Бекутан пудер и топла вода. Није ти се дупе ојело. Пудер не иде на слузокожу.
Не видим зашто тражиш други вид помоћи када је водени раствор соде бикарбоне најједноставнији. Разне креме против бактерија и гљивица углавном делују селективно, па мораш да испробаш разне креме а за то треба и времена и пара.