Pozdrav svima, zamolio bih, ako neko ima slicnog iskustva ili savet da mi pomogne. Unapred se izvinjavam zbog malo duzeg nastupajuceg teksta, ali neophodno je da sve navedem.
Pre 6 godina, navukao sam kondilome (valda se tako zovu), polne bradavice, neke, sta li..), posto se nisam na vreme obratio lekaru, vec sam se zapustio, tecnim azotom nije bilo moguce ukloniti ih, pa sam morao hirurskim putem da ih odstranim, ujedno mi je uradjena i operacija fimoze sve to u drzavnoj bolnici. Radjeno je pod, naravno, lokalnom anestezijom, ali uz solidno prisustvo bola, veoma neprijatno iskustvo, ali sam sam kriv. Sve je izvedeno uspesno, fimoza i uklanjanje kondiloma i provera da li su zasli u unutrasnjost i sve je bilo u redu. Posle oporavka primetio sam da mi je prilikom mokrenja mlaz nesto tanji, nego sto je bio. Urolog mi je rekao da je to normalno za postoperativno stanje. Nadalje sam funkcionisao normalno, medjutim vremenom je mlaz postajao sve tanji i sto je najgore, doslo je do toga da ni spermu nisam mogao da izbacim, vec bukvalno da "nacedim", pa cak i to nije bilo uvek moguce. Obratio sam se privatnoj klinici u Beogradu i predlozili su mi novu operaciju, sa ugradnjom katetera. To sam uradio, medjutim efekat uspesnosti, NULA. Sve je po starom, samo sam trpeo jos bolova i maltretiranja prilikom operacije i naravno, mnogo me je kostalo. Onda je lekar na toj privatnoj klinici, predlozio jos jednu operaciju, kao sad ce on sve da sredi i da naplati jos 2000 evra. Zaista nisam u mogucnosti to da platim, a i da jesam vec sam izgubio poverenje i dosta novca. Posetio sam lekara u drzavnoj bolnici i izlozio mu celokupnu situaciju, ao sto i sada radim i on mi je predlozio da ipak nekako sakupim novac i to odradim kod privatnih lekara, jer je situacija ozbiljna i lako moze doci do toga da ostanem neplodan, odnosno sterilan i da mi neko od lekara slucajno zakaci tamo nesto sto ne bi trebalo, pa on ima vise poverenja u privatne lekare, nego u njegove kolege iz drzavnih ustanova. Stvarno nemam novac za to, bez razmisljanja bih dao da imam. ali nemam. Sta da radim? Molim Vas za savet, jer dece jos uvek nemam, ne bih da se igram sa tim vise, a teren je pogodan za razvoj bakterija i takvo stanje traje vec godinama. Napominjem jos i da sam dijabeticar vec 11 godina, pa mi se uporedo sa gore navedenim problemima javlja postepeno i ponekad gubitak i neodrzavanje erekcije. Molim Vas jos jednom za svet i izvinite na dugom tekstu.
Pozdrav
Problem sa mokraćnim kanalom
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Uh, pa ukoliko je u pitanju stenoza uretre onda je situacija komplikovana jer ne postoji 100% uspešan zahvat za njeno rešavanje. Sve te operacije rade se i u državnim klinikama tako da i tamo biste mogli da rešite taj problem.
U principu ovo je malo komplikovano za forum, ali kakvo-takvo rešenje može se naći i u državnim klinikama, samo je potrebno naći doktora koji to zna da radi i koji neće da vas šalje kod privatnika.
Do operativnog zahvata, ukoliko se zaključi da ga je moguće izvesti, može da se radi tzv. bužiranje - uacivanje cevi sve većeg i većeg promera dok se ne potigne zadovoljavajuća prohodnost. Problem sa tim bužiranjem je što mora često da se radi.
Ovaj problem mora nekako da se reši i to što pre, kod dijabetičara su bubrezi ugroženi zbog loše glikoregulacije, a kada se tome pridoda i zastoj urina i mogućnost infekcija ovo je još ozbiljniji problem.
Ja o sterilitetu ne bih sada brinuo, ovde su ugroženiji bubrezi.
U principu ovo je malo komplikovano za forum, ali kakvo-takvo rešenje može se naći i u državnim klinikama, samo je potrebno naći doktora koji to zna da radi i koji neće da vas šalje kod privatnika.
Do operativnog zahvata, ukoliko se zaključi da ga je moguće izvesti, može da se radi tzv. bužiranje - uacivanje cevi sve većeg i većeg promera dok se ne potigne zadovoljavajuća prohodnost. Problem sa tim bužiranjem je što mora često da se radi.
Ovaj problem mora nekako da se reši i to što pre, kod dijabetičara su bubrezi ugroženi zbog loše glikoregulacije, a kada se tome pridoda i zastoj urina i mogućnost infekcija ovo je još ozbiljniji problem.
Ja o sterilitetu ne bih sada brinuo, ovde su ugroženiji bubrezi.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!