Problem ili ne sa kolicinom sperne...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Markez
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 2:11 pm

Problem ili ne sa kolicinom sperne...

Post od Markez »

Zdravo,
Zovem se marko i oko pre nekoliko meseci primetio sam da ima vorikocelu...otishao kod radiologa na CD i on je rekao da tu ne treba nista dirati...jer se krv koja dolazi u tu venu ne zadrzava,i samim tim ne greje testis...
Mastrubiram 3 do 4 puta...i problem je sto se na prvoj mastrubaciji izbace samo 2 do 3 kapljice sperme,dok kod kasnijih mastrubacija sperme kao da nema...to mi je malo zeznuto jer trepam uskoro da radim spermogram...da li je to problem???
Da napomenem da imam 16 god..
Markez
Novi član
Novi član

Post od Markez »

Moze li neko da mi ODG??
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

3-4 puta u toku kod vremenskog perioda? 24h?

Sperma je sachinjena od spermatozoida koji plutaju u spermalnoj plazmi. Nastaje u testisima a sazreva u epididimisu. Semena technost dolazi iz razlichitih zlezda mushkog organizma, iz prostate, semenih vezikula i bulbouretalnog zlezda.

Normalna semena technost treba da ima sledece osobine:

1. kolichina: od 2 ml i vishe

2. pH od 7.2 do 8.0, tj alkalna

3. 40 miliona spermatozoida (20 millioa u svakom mililitru);

4. 50% i vishe zivih spermatozoida i 50% pokretnih spermatozoida ili 25% ili vishe spermatozoida koji mogu da se krecu brze u prvih 60 minuta od ejakulacije.

Normalno tokom jedne ejakulacije se izbaci 1.5 do 5 mililitara, odprilike kafena kashikica sperme. Veca kolichina se javlja ako mushkarac nije neko vreme ejakuliraoa isto tako ako su ejakulacije i stimulacije cheste kolichina semene technosti je manja.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Markez
Novi član
Novi član

Post od Markez »

pa da...u 24...pa ja imam 16 god..:)))
razumem sve to...i ona je potpuno bela...
ali da li imam razloga da se plasim??jer nekada se desi da napunim kasiku a nekada ne izlazi nishta??to je obicno 3 ili 4 put..:)))
freeman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:11 pm

Post od freeman »

evo ja kao laik, na neviđeno kažem da ne treba da se plašiš, jer mi se čini da ti je to sve normalno da posle 3-4 puta dobiješ malo sperme, ako već kažeš da bi prvi put napunio kaf. kašiku

pozz i uživaj :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Samo cu ponoviti rechenicu iz prethodnog posta:

Veca kolichina se javlja ako mushkarac nije neko vreme ejakulirao ali isto tako ako su ejakulacije i stimulacije cheste kolichina semene technosti je manja.

A 3-4 puta, bez obzira da li imash 16 ili 76 godina je chesto u toku 24h, ne stigne ni da se stvori nova kolichina, tako da nemasg razloga za brigu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Markez
Novi član
Novi član

Post od Markez »

hvala ti tamara...ti si sada moja najbolja drugarica...:))))))))
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

hahahahahahahaaaaaaaaaaa :lol:

nasmeja me :)
Odgovori