Pritisak i bol

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Darkoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 12, 2006 10:39 am

Pritisak i bol

Post od Darkoo »

Dve tri nedelje unazad konstantno osecam neku nelagodnost u anusu, kao da unutra postoji nesto, narocito dok sedim. Isao sam kod urologa koji je (prstom) pregledao i rekao da je prostata mala, da nista nije nasao, i dao mi da pijem dovicin 7 dana i marocen kaps. 10 dana i pa da se javim na kontrolu za dalji pregled.
Osim toga nekoliko sati nakon ejakulacije osecam bol u penisu, narocito pri pristisku na isti, ili pri erekciji, sto me nekad cak probudi iz sna. Mokrim 3, 4 puta dnevno, manje vise normalno.
Na sta vam ovo lici, tj sta bi mogao da bude uzrok? Imam 32 godine.
cedo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 10:16 pm

hmmm....

Post od cedo »

Prvo bi trebalo da uradite kontrolne preglede. Od mokrace, preko brisa uretre i glansa, do naravno spermograma i spermokulture. MOguce je da imate neku bakteriju (Klamidija, Ureaplasma, mikoplasma, enterococcus, eserihija.......) koja uzrokuje pomenute tegobe. Iskreno savetujem da promenite doktora i nikako ne pijete preporucenu terapiju, jer kako sam shvatio prepisana je onako, radi reda....bez utvrdivanja konkretnog stanjal Zasto bi je onda pili? Pogotovo sto su oba pomenuta antibiotika izuzetno jaka za zeludac. IStina je da se oba leka (i dovicin i marocen, tj. ciprocinal (prvi je samo zamena, preporucujem ciprocinal)) piju u slucaju gore pomenutih bakterija (narocito gram negativnih), ali ako nisu uradjene pretrage koje bi prisustvo istih i pokazale, bespotreno je zuriti sa terapijom.
Zato...da ne duzim....prvo gore navedene analize, pa kod valjanog doktroa koji ce prepisate dalje korake...
Pozdrav i srecno.....
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Slazem se :D
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

Hvala Vam i postupicu kako ste preporucili. Samo me brine taj bol u penisu koji se javlja samo posle ejakulacije. Od cega sve to moze da potice?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Pa uradi prvo nalaze,covece...jel smo ti rekli !!! Zato oni i sluze...
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

U redu.
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

Nalaz urina je bio manje vise ok, dok u spermokulturi je pronadjena Klebsiella Enterobacter. Primam injekcije Gentamycin 160mg 7 dana i posle toga Marocen kaps 2x1 dve nedelje. Koliko je ova bakterija opasna i od cega nastaje? Doktor je bio prilicno stur u objasnjenjima.
Preporucena je apstinencija 2 nedelje. Zasto je ona bitna i koliko je bitno da se pridrzavam? Hvala.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

1.jel si uradio i uretralni bris?
2.Klebsiela je nepokretna bakterija koja se normalno nalazi u crevima kao i ostale enterobakcee.Izaziva oportunisticke infekcije znaci kad dodje do pada imuniteta najcesce.Najcesce izaziva urinarne infekcije sto je slucaj kod tebe.Vrlo je rezistentna na lecenje jer poseduje kapsulu.
Od odnosa treba da se ustrucavas dok ti nalaz urinokulture ne bude sterilan.
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

Vragolasta Amfibija napisao:1.jel si uradio i uretralni bris?
Nisam uradio uretralni bris. Cekam kraj terapije pa opet spermokulturu.
Vragolasta Amfibija napisao:Od odnosa treba da se ustrucavas dok ti nalaz urinokulture ne bude sterilan.
Da li mislite na spermokulturu? Urinokulturu nisam vadio, samo urin.
Da li zbog toga da zastitim partnerku ili zbog sebe? Jel kondom resenje? Jel i bez masturbacije? Hvala na strpljenju...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Da,mislila sam na spermokulturu,izvini.
Kondom bi bio pozeljan...kao i masturbacija :D = mehanicko oticanje zarazene sperme
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

Na spermokulturi je pronadjena bakterija Enterococcus. U medjuvremenu nisam imao sex. odnose. Nije mi jasno odakle ova? Da li je prethodna unistena? Za koji dan nosim nalaz urologu ali me zanima i vase misljenje...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Da li si upraznjavao analni seks bez kondoma?
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

Vragolasta Amfibija napisao:Da li si upraznjavao analni seks bez kondoma?
Jesam jednom sa devojkom, ali pre otprilike godinu dana. Da li postoji jos kakav nacin da sam zapatio ove bakterije? Devojka mi sumnja da sam bio neveran :)
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

pa jesi li? :lol:
Darkoo
Novi član
Novi član

Post od Darkoo »

Vragolasta Amfibija napisao:pa jesi li? :lol:
Pa nisam. Jel moglo jos na koji nacin to da dospe u spermu sem analnog odnosa?
Odgovori