Pritisak i bol
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Pritisak i bol
Dve tri nedelje unazad konstantno osecam neku nelagodnost u anusu, kao da unutra postoji nesto, narocito dok sedim. Isao sam kod urologa koji je (prstom) pregledao i rekao da je prostata mala, da nista nije nasao, i dao mi da pijem dovicin 7 dana i marocen kaps. 10 dana i pa da se javim na kontrolu za dalji pregled.
Osim toga nekoliko sati nakon ejakulacije osecam bol u penisu, narocito pri pristisku na isti, ili pri erekciji, sto me nekad cak probudi iz sna. Mokrim 3, 4 puta dnevno, manje vise normalno.
Na sta vam ovo lici, tj sta bi mogao da bude uzrok? Imam 32 godine.
Osim toga nekoliko sati nakon ejakulacije osecam bol u penisu, narocito pri pristisku na isti, ili pri erekciji, sto me nekad cak probudi iz sna. Mokrim 3, 4 puta dnevno, manje vise normalno.
Na sta vam ovo lici, tj sta bi mogao da bude uzrok? Imam 32 godine.
hmmm....
Prvo bi trebalo da uradite kontrolne preglede. Od mokrace, preko brisa uretre i glansa, do naravno spermograma i spermokulture. MOguce je da imate neku bakteriju (Klamidija, Ureaplasma, mikoplasma, enterococcus, eserihija.......) koja uzrokuje pomenute tegobe. Iskreno savetujem da promenite doktora i nikako ne pijete preporucenu terapiju, jer kako sam shvatio prepisana je onako, radi reda....bez utvrdivanja konkretnog stanjal Zasto bi je onda pili? Pogotovo sto su oba pomenuta antibiotika izuzetno jaka za zeludac. IStina je da se oba leka (i dovicin i marocen, tj. ciprocinal (prvi je samo zamena, preporucujem ciprocinal)) piju u slucaju gore pomenutih bakterija (narocito gram negativnih), ali ako nisu uradjene pretrage koje bi prisustvo istih i pokazale, bespotreno je zuriti sa terapijom.
Zato...da ne duzim....prvo gore navedene analize, pa kod valjanog doktroa koji ce prepisate dalje korake...
Pozdrav i srecno.....
Zato...da ne duzim....prvo gore navedene analize, pa kod valjanog doktroa koji ce prepisate dalje korake...
Pozdrav i srecno.....
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Nalaz urina je bio manje vise ok, dok u spermokulturi je pronadjena Klebsiella Enterobacter. Primam injekcije Gentamycin 160mg 7 dana i posle toga Marocen kaps 2x1 dve nedelje. Koliko je ova bakterija opasna i od cega nastaje? Doktor je bio prilicno stur u objasnjenjima.
Preporucena je apstinencija 2 nedelje. Zasto je ona bitna i koliko je bitno da se pridrzavam? Hvala.
Preporucena je apstinencija 2 nedelje. Zasto je ona bitna i koliko je bitno da se pridrzavam? Hvala.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
1.jel si uradio i uretralni bris?
2.Klebsiela je nepokretna bakterija koja se normalno nalazi u crevima kao i ostale enterobakcee.Izaziva oportunisticke infekcije znaci kad dodje do pada imuniteta najcesce.Najcesce izaziva urinarne infekcije sto je slucaj kod tebe.Vrlo je rezistentna na lecenje jer poseduje kapsulu.
Od odnosa treba da se ustrucavas dok ti nalaz urinokulture ne bude sterilan.
2.Klebsiela je nepokretna bakterija koja se normalno nalazi u crevima kao i ostale enterobakcee.Izaziva oportunisticke infekcije znaci kad dodje do pada imuniteta najcesce.Najcesce izaziva urinarne infekcije sto je slucaj kod tebe.Vrlo je rezistentna na lecenje jer poseduje kapsulu.
Od odnosa treba da se ustrucavas dok ti nalaz urinokulture ne bude sterilan.
Nisam uradio uretralni bris. Cekam kraj terapije pa opet spermokulturu.Vragolasta Amfibija napisao:1.jel si uradio i uretralni bris?
Da li mislite na spermokulturu? Urinokulturu nisam vadio, samo urin.Vragolasta Amfibija napisao:Od odnosa treba da se ustrucavas dok ti nalaz urinokulture ne bude sterilan.
Da li zbog toga da zastitim partnerku ili zbog sebe? Jel kondom resenje? Jel i bez masturbacije? Hvala na strpljenju...
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Vragolasta Amfibija
- Moderator