pregledi testisa...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
kosta123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 12:38 am

pregledi testisa...

Post od kosta123 »

ljudi koji sve pregledi testisa postoje?

vec mjesecima imam problema sa desnim testisom i do sada sam bio kod dva urologa i jedan hirurg me pregledao. urolozi kazu da nije nista a hirurg kaze da imam varikokelu no onda sam ponovo isao urologu koji je rekao da nije to varikokela nego eto tako nije nista i da ce da prodje.

u principu nije to neka bol nego osjecaj tezine koji se pojacava kad sjedim i udara mi u preponu i cijelu desnu stranu do rebara. radio sam spermiogram koji je pokazao da imam dosta leukocita ali nisu precizirali koliko leukocita pa sam odlucio da uradim u nekoj privatnoj ambulanti spermiogram i ultrazvuk testisa pa me interesuej da li se ovim pregledima moze otkriti nesto i da li postoje neki drugi pregledi osim misljenja iskompleksiranih urologa koji su fakultete zavrsili Bog zna kako..
radio sam i ultrazvuk jetre bubrega bezike i kompletnog stomaka ali je srecom sve uredno. radio sam i spermokulturu i sve je bilo uredno.

sad sam ifuran ko budala. niko mi ne vjeruje da me boli.
kosta123
Novi član
Novi član

Post od kosta123 »

stovani..

opet ja.
radio sam ultrazvuk testisa i nalaz je uredan. takodje mi je pregledana mokracna cijev i ona je uredna.
radio sam detaljniji spermiogram i rezultati su sledeci:
56mil/ml, 6ml ukupno ejakulata (336mil ukupno)
PH 8,2
Progresivno pokretni 0.15%
slabo pokretni 0.70%
nepokretni 7ml
Leukociti 10-12
Ostalo je u granicam normale
E sad primjedba je da ima dosta leukocita kao i slaba pokretnost sperm.

Radio sam urinokulturu i nalaz je uredan.
radio sam biohemijske pretrage krvi i povisen mi je bilirubin odnosno sledeci je nalaz
BIL-T 27.1 (max 20)
D-Bil 7.5 (max 6)
ALT 64.9 (max 50)
Ostale vrijednosti uredne samo su ove povisene..

Urolog mi rekao da moram uraditi nalaz na hlamidiju, mikroplazmu, ureaplazmu i bris uretre.

Cura mi je savrseno zdrava pa ne znam kako sam mogao pokupiti ovo, kad ni ja ni ona nismo mijenjali partnere a u dugoj i stabilnoj vezi smo.
sta je to mikroplazma i ureaplazma i kako se manifestuje. napominjem da po simptomima ne mogu reci da je hlamidija jer nemam nikakav sekret ni pecenje pri mokrenju. ASOLUTNO nista. samo osjecam tezinu u desnom testisu i bol mi se proteze skroz do jetre.

daj ljudi pomozite
Od cega jos moze biti previse leukocita u ejakulatu?
kosta123
Novi član
Novi član

Post od kosta123 »

e evo upravo sam dobio nalaze na hlamidiju, mikroplazmu, ureaplazmu i bris uretre i na brisu uretre se pokazala bakterija enterococcus. ostali nalazi su uredni i nista nije nadjeno. (kao sto sam i ocekivao jer sam dugo vremena sa jednom djevojkom i nismo sarali okolo ni ja ni ona a i ona je savrsenog zdravlja)

pitanje za bilo koga ko zna. Da li ova bakterija moze izazvati los spermiogram i da li od nje mogu da postoje bolovi u testisu?

dobio sam antibiogram i pise da je osjetljiva na amoksicilin (Sinacilin) odnosno srednje osjetljiva na Erytromycin. iz cega zakljucujem da ce urolog da propise amoksicilin ali sam taj lijek vec pio prije i simptomi su ostali. da li mozda da probam nekim inekcijama jer kontam da je bolja apsorpsija lijeka ako je unesen direktno u organizam.

Posto vidim da ni je dan doktor ne zalazi na temu urologija nadam se da ce mi pomoci barem neki student medicine koji nesto zna o ovome..

Hvala unaprijed
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Sad' si me malo uplasio jer su meni pre 5 meseci nasli tu bakteriju u mokraci ali 10.000/ml i rekli su mi da je to toliko malo da se ne leci. Ipak sam posle toga pio Visiren, sto se kaze preventivno po preporuci urologa jer je video da sam bio mnogo uplasen, mislio sam da imam razno razne bolesti a ispostavilo se da nemam. :)

Imas li je ti u mokraci? Logicno bi bilo da se ona iz mokrace predje u mokracnu cev.
kosta123
Novi član
Novi član

Post od kosta123 »

prvo da ti se zahvalim sto si napisao bilo sta jer sam bio ubjedjen da niko ne cita sta pisem.

radio sam urinokulturu i ona je uredna. bris na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu takodje. ta bakterija je nadjena brisom uretre.

u jednom danu su mi uzimali sve te briseve i moram priznati da jako boli. uzasan osjecaj. kao st orekoh UZV testisa uredan.

urolog mi je dao amoksicilin da pijem. Mene brine sto sam taj antibiotik pio prije pa nisam osjecao poboljsanje.

dao sam krv na hepatitis testove tj B i C hepatitis posto su mi u krvi uvecan bilirubin i ukupni i direktno ali neznatno. no ipak hocu da i sa tim budem nacisto.

najgore od svega je sto vodim ekstra zdrav nacin zivota. dosta voca, ne pijem ne pusim niti se drogiram, do pojave ovog problema dva puta sedmicno fudbal. u kafanama vrlo malo vremena provodim. sa jednom curom 3,5 godina bez svrljanja okolo...
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ne znam brate sta da ti kazem, ali mi uopste, ali uopste nije jasno kako je moguce da ljudi imaju zdravstvenih problema a da lekari ne znaju sta im je. A ima MNOGO ljudi na ovom forumu koji se javljaju zbog toga. Prosto covek da se zapita kakva je to nauka ta medicina.

Evo i tvoj primer, SVE je super a nesto ti fali. Zaista ne razumem.

Inace, takodje vodim zdrav zivot kao i ti, s' tim sto ja godinama rekreativno treniram u teretani i pored toga svasta nesto...

Nego nisi mi rekao za tu bakteriju, odkud ona u uretri a nemas je u mokraci, mislim to bi trebalo da bude povezano, zar ne?

Inace, ne znam koliko godina imas, ja kada sam isao na regrutaciju u trecoj srednje, imao sam povisen bilirubin koji se sam od sebe stabilizovao.

Spermogram nikada nisam radio mada bi trebalo, imam cistu na levom testisu koja stoji tako vise od 10 godina i ne smeta, lekar mi je rekao da se to ne operise dok je tako kako je sada a ja sam se toliko bio usrao da sam zaboravio da pitam da li utice na plodnost. Kapiram da bi mi rekao da utice.

Inace, i ja ponekada imam neki "osecaj" u predelu uglavnom tog levog testisa, nije to bol nego bas kao sto kazem, osecaj, znaci ne boli me testis. Mislim da ceo taj deo tela MNOGO zavisi od kicme. Trebalo bi mozda i to da proveris. Posto sam dosta "propao" od teretane, nekada kada me ledja usinu boli me skroz napred do testisa, znaci karlica.

Takodje, kada treniram u teretani nekada mi se poveca leva ili desna limfna zlezda na preponi ali doktori (dermatovenerolog i urolog) kazu da je to zbog napora u teretani. To stoji jer se nikada do sada nije desilo kada ne vezbam a u poslednje vreme nisam mnogo vezbao. Kilu nemam, provereno. Takodje, testisi su normalni, takodje sam imao ultra zvuk.

A nisam radio ni taj bris uretre. To bih mozda mogao da uradim ali mi je cimanje jer sam u maju mesecu imao najgori period u zivotu kada sam isao na razne preglede i maltene mislio da umirem. :) Ne mogu ponovo da prezivljavam to posebno sto nemam razloga da to pregledavam iako bi mozda trebalo preventivno. Imam devojku dve godine sa kojom sam bukvalno 2-3 puta spavao bez kondoma (ne pitaj zasto, i ja to mrzim!). Pre toga sam spavao sa nekoliko devojaka od kojih su sve bile nevine :) osim jedne sa kojom sam spavao JEDAN JEDINI put bez kondoma. Posle sam razmisljao da mi je mozda ona prenela kondilome jer ih ja nemam a moja sadasnja devojka koja je takodje bila nevina pre nego je mene upoznala ih je imala!?!? A ja ih nisam imao niti ih imam sada.

Ma medicina je jedna jako cudna stvar.

Sto se tice bakterije koju ti imas, ne znam da li moze da se odredi "kolicina" iste u uretri kao sto se to radi u mokraci, jer mozda je imas malo i ne treba da se leci, kao sto sam ja imao u mokraci pa nije trebalo. Mozda moze da se izbaci vodom, cajevima, otkud znam...

Ajd' pozdrav i izvini na dugackoj poruci. :)
kosta123
Novi član
Novi član

Post od kosta123 »

zaboravih reci da mi je jedan doktor preporucio da pregledam ledja i to sam uradio samo sam zaboravio napomenuti. nalaz neces vjerovati UREDAN za moje godine. imam 24 godine spavao sam samo sa jednom djevojkom prije moje sadasnje djevojke (ljeto 2000 godine). ona je sada uveliko udana i ima djete. zdrava je kao dren :)

ne znam kako nije nadjena u urinu a ima je u uretri. nisu odredili kolicinu **** ih ja nesposobne.

uglavnom urolog mi kaze da neka upala sigurno postoji dok ima dosta leukocita i da je zbog toga i pokretljivost manja. 336mil. spermatozoida (56mil/ml) je odlicna cifra ali ipak treba to zalijeciti.
bratislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 28, 2005 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bratislav »

Ciao, druze ! Ja sam bakteriju enterococcus imao u spermi. Unistio sam je panklavom 625 mg. Nadam se da ti ovaj odgovor nesto znaci.Pozdrav
Odgovori