Pregled

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

blackboy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 1:22 am

Pregled

Post od blackboy »

Interesuje me posto zelim da se proverim i testiram na sve vrste infekcija i bolesti penisa sta se sve od analiza radi cisto da znam kada odem kod urologa. Imam seksualne odnose koji su zasticeni, iz cistog jednog obzira prema partneru zeleo bih da se testiram i proverim da li je sve u redu.

Jel se rade brisevi jel se uzimaju neki uzorci itd?

Nemam nikakvih vidljivih promena na penisu dakle vizuelno je sve u redu, niti me boli ili pece pri mokrenju ili odnosu, da li to znaci da nemam nikakvu vrstu oboljenja ili infekcije?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

pa lepo odes u laboratoriju i kazes im sto i nama i oni ce ti sve lepo uraditi.
i tako ti nista ne znaci da pisemo pola sata sada ovde na sta sve mozes da se ispitas.
Ali,ako si do sada imao zasticene odnose i nemas nikakvih tegoba,male si sanse da imas polnu bolest.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
jovancha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 18, 2009 8:34 pm

Post od jovancha »

da ne otvaram drugu temu... a imam pitanje

Na penisu nemam nikakvih vidnih promena, jedino sto nije u redu je drugaciji miris od kad sam sa poslednjom partnerkom imao nezasticeni sex i po malo svraba na frenulumu.

Gde da odem da se pregledam, da uzmem neki bris ili nesto, u kojoj ustanovi i kod kog specijaliste, urologa ili dermatologa?

Beograd je u pitanju
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Kod lekara opste prakse prvo a on ce ti dati uput za laboratoriju u kojoj ces to mocu besplatno da odradis,zasto da placas ako ne moras.
Sa nalazom vec kako ti kaze lekar opste prakse,ili kodnjega ili kod urologa.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
jovancha
Novi član
Novi član

Post od jovancha »

a sta radim u laboratoriji? bris glavica?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ako odes u drzavni dom zdravlja,lekar opste prakse ce ti napisati vec sta da das.
Ako odes u privatnu laboratoriju onda trazi da ti urade : bris glavica i uretralni bris.Nemoj da te zanose sa pregledom urina i slicnim stvarima i da ti naplacuju bezveze,to ti nije potrebno.
jovancha
Novi član
Novi član

Post od jovancha »

Hvala na odgovorima ;)
marijaneta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am

Post od marijaneta »

mene interesuje ako neko ima da mi odgovori sta mi podrazumijeva pregled kod urologa..........
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Moj suprug treba da ide kod urologa jer izlazim na konzilijum za IVF a on nikad nije bio kod urologa. Znaci kakav je pregled i sta se radi...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ko ide na pregled,vi ili vas muz?
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Suprug ide na pregled prvi put.....................
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Opipace mu stomak,lupkati ga po ledjima,pogledace mu polni organ i testise (opipati) a ako je potreban pregled prostate,onda ce to uciniti preko debelog creva (prstom)
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Veliko hvalaaaaaaaaaaaa.................
jovancha
Novi član
Novi član

Post od jovancha »

ovako stoji stanje stvari...

u medjuvremenu, od kako sam pisao, na penisu su mi se pojavile molluscum contagiosae, pa sam bio kod dermatologa i odradio spaljivanje strujom i ciscenje... medjutim, iako sam rekao doktorki da osecam svrab oko glavica i promenu mirisa, nije nista preduzela, pitao sam da li treba da uzme bris ili da mi da neku kremu, ona mi je dala neku tri derm kremu da mazem na ove rane...

sta mi je ciniti dalje?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

E bas je neka...
Ako ti se i dalje oseca miris,zaista je potrebno da uradis bris glansa.
Ali ako je to preveliki problem i ne uspes,onda mazi Triderm,on pokriva bakterije i gljivice,ali zaista ne znam koliko je efikasan.U svakomslucaju,posle nedelju dana videces da li ti je bolje ili ne.Ako ti ne bude bolje,onda je stvarno vreme da uradis taj bris.
Odgovori