povreda kozice penisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
bascelik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 8:01 pm

povreda kozice penisa

Post od bascelik »

Zdravo,

Pre dve nedelje mi se pojavila ranica na kozici penisa, kozica je pukla kao da je previse razvlacena...
Prilikom erekcije kada pokusam da svucem kozicu,osetim jak bol,a onda primetim da je kozica pukla.
Nisam obracao previse paznje,vodio sam racuna o higijeni redovno da se to ne bi inficiralo,ali sada se pojavio drugi problem. Sada imam da kazem krastu,tj. taj dio kozice je potpuno suv i tvrd,iako sam mazao kremom za ruke jer nisam imao ni jednu drugu, i primeti se kao suzenje kozice penisa. Danas sam pokusao da svucem kozicu,ali je opet pukla,pa me zanima sta da radim,kako to da resim,jer ne mogu ujutru da uriniram i ne mogu da vodim donose sa devojkom,molim za pomoc !!!!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: povreda kozice penisa

Post od Dr011 »

moguce je da se stvorila fimoza...moguce je da je i ranije kozica bila nesto tesnija, pa su se javljale male povrede, iritacija, sto moze dovestido infekcije, a nakon toga moze se ili skroz oporaviti ili zaostati suzenje...izbegavaj nekoliko dana povredjivanje, pa ako ne bude poboljsanja javi se na pregled da se vidi kakva je situacija, jer ako se kozica suzila potrebno je uraditi cirkumciziju...
bascelik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 8:01 pm

Post od bascelik »

Moze li suzenje kozice nastati zbog gljivicne ili bakterijske infekcije? Jer imam nezasticen odnso sa devojkom, da li je moglo da dodje do toga usled bakterija u vagini?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

da, upale kozice i glavica mogu nastati usled sekualno prenosivih infekcija...
ali ako je kozica i ranije bila problematicna moglo je da dodje do povrede prilikom odnosa pa da je samim usla neka bakterija koja u principu ne pravi nikakav problem kod partnerke, ali povredjenoj kozici pravi...
a genitalne infekcije svakako mogu napraviti upalu i kod potpuno normalne kozice i da se zbog te infekcije stvori fimoza...
Odgovori