Da li je potrebno obrezivanje?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Alure
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 7:52 pm

Da li je potrebno obrezivanje?

Post od Alure »

Pozdrav imam 15 skoro 16 godina i imam pitanje.
Koliko sam shvatio imam Fimoziju ili kako se bese zove,uglavnom ono sto hocu da kazem jeste da kada imam erekciju ne mogu da spustim kozicu preko glavica a kada nemam onda je sve okej.Bio sam u bolnici zakazana mi je operacija ali sam treba da odlucim hocu li samo daj delic da odstranjujem ili kompletno obrezivanje,Doktorka u bolnici mi je rekla da obrezivanje celo nije potrebno,medjutim neki mi kazu da mi je pametnije sve da radim,u dilemi sam,sta uraditi?
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Re: Da li je potrebno obrezivanje?

Post od Milan*** »

Kakvu fimozu imas? Kad ti je u erekciji kad pokusavas da prevuces kozicu do gde ona ide pa stane? Odnosno nece vise?
Meni malo cudno to sto doktori zele kod tebe da odrade kad si tako mlad.
Alure
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 7:52 pm

Post od Alure »

Pa ide malo samo da se tek vidi glavic,ali ono sto nisam napomenuo je to,da kada nemam erekciju i svucem kozicu i ostavim je tako i onda dobijem moze da mi ostane preko glavica ali me boli.
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Post od Milan*** »

Mislim da te razumem. U opustenom stanju mozes da prevuces i to je normalno ali kada dodje erekcija onda te kozica boli koju si vec spustio ispod glansa.
To znaci da ti je kozica nategnuta, ili prosto receno previse tesna za glansa. Ti jos rastes i mislim da bi to trebalo da batalis operaciju i da krenes sa vezbama pod tusem. Zanimljivo je to sto ipak kozica moze da bude ispod glansa kad je erekcija i verovatno mozes to da sredis sam.
Ipak, ako ti je doktor rekao da mora operacija onda ne znam sta drugo da ti kazem jer on je video to i zna kako da oceni.
Ja sam isto imao problem sa tim i mislio sam da imam fimozu i tako to i evo danas sve radi kako treba, bez operacije. Pod tusem sam radio kada je u erekciji malo po malo povlacim kozicu preko glansa i valjda voda podmazala te sam nakon nekoliko tusiranja ja uspeo da prebacim a nakon toga i da vratim kozicu na preko glansa.
Treba ipak da pitas svog urologa za to jer uvek postoji mogucnost da kozica pukne.
dolitl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 12:19 pm

Post od dolitl »

Ako vec nije kasno ,trebao bi da probas sa mazanjem kortikosteroidnim kremama .One bi uz vezbe rastezanja kozice mogle da ti sigurno pomognu ,jer to sto imas je relativna fimoza . Obrezivanje bilo deliicno ili potpuno je operacija sa usivanjima i zarastanjem rane koje ima i rizike , kako ce sve da ispadne bilo funkcionalno bilo estetski. Ja sam isto imao taj problem ali sam obrezan i nemam vise kozicu. Sam zahvat nije strasan i oporavak traje par nedelja.
ALI ono zbog cega pisem ovaj post je iskustvo kao nekog ko je sa 24.god.prosao kroz sve ovo ,a nije znao da postoje i kreme. Posle svega, problema sa kozicom nema jer nema ni nje ali vremenom se pojavi gubitak osecaja glansa pa i do 50 posto.
Zbog toga ipak sacuvaj kozicu ,a za obrezivanje nikad nije kasno .
Pacijent555
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 22, 2013 8:49 pm

Post od Pacijent555 »

urologija/jel-moj-penis-redu-t48409.html
Molim vas odgovorite mi na moje pitanje , sto vise vas da bi bio 100% siguran
Lakizo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 13, 2013 8:29 am

Post od Lakizo »

dolitl napisao: ipak sacuvaj kozicu ,a za obrezivanje nikad nije kasno .
U potpunosti se slazem sa tobom.S obzirom na to da ima relativnu fimozu,smatram da to moze mastima i vezbama da se resi.
Ja sam juce obrezan.Upravo gledam u "gospodina" zavijenog kao mumija:D
Ja sam imao totalnu fimozu.Cak i u opustenom stanju kozicu nisam mogao ni malo prevuci preko glansa.Doktor mi je rekao da uskoro necu moci ni da mokrim:D
Pre obrezivanja radio sam sitnu intervenciju na frenulumu(neko istanjivanje laserom cini mi se),jer sam htio da izbjegnem obrezivanje.Koristio sam masti,vjezbao,nista mi nije pomoglo.
U slucaju da se odlucis za obrezivanje,preporucio bih ti to da uradis u privatnoj bolnici,kol'ko god da kosta.
Ja sam se obrezao pod lokalnom anestezijom,i osjecao sam male bolove,nista sto se ne moze izdrzati.
Sad,dan posle operacije,jedini bol koji osjecam je prilikom erekcije.Mnogo je zaje*ano-.-
Inace,kao i ti,ja imam 15 godina,u jul punim 16:)
Odgovori