Potreban savet

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mare81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 20, 2011 7:32 pm

Potreban savet

Post od mare81 »

Pozdrav svima na forumu,a posebno kolegama....Moj problem traje vec 2 godine,da skratim malo pricu..Posle jedne zime,javile su se tegobe u vidu osecaja nadutosti besike,kao neka hladnoca u predelu besike,cesce sam mokrio,ali bez drugih tegoba.peckanje,bolovi itd...to traje par dana,sledi bol,vise nelagodnost stomaka sa donje desne strane,desna prepona,desni testis,tj iza desnog testisa,koja traje jedan period pa prestane,pa se javi,stim da me ponekad bolucka donji deo ledja sa iste strane itd....Obisao sam dosta urologa sto privatno,sto u dr.ustanovama,svaki put krvna slika je u redu i to leu formula,sed,crp,biohemija,znaci tu nema odstupanja ni malo,ultrazvuk testisa u redu,stim da se povremeno oko desnog testisa uocava mala kolicina tecnosti,besika u redu,prostata homogena,sa kalcifikacijom sa desne strane,malo veca,bubrezi u redu...Radjena analiza urina,ok,urinokultura,ok,bris uretre,ok,spermogram i spermokultura,ok..Receno mi je da taj osecaj,nelagodnost koju povremeno osecam potice od te kalcifikacije i to je to,stim sto mi se bol vise pojaca pri naporu,konkretno jace oslanjanje na desnu nogu..Pregledao me je i hirurg koji je zakljucio da nije kila,niti da se radi o upali slepog creva..Tople kupke pomazu,da se to sve smiri,kao i analgetici..izbegavanje dugog stajanja,sedenja itd.Ako neko ima neki savet,bilo sta,jer vise ne mogu da idem kod urologa svaki cas,a ovo pocinje polako da utice na kvalitet zivota,da imam 30 godina,pijem prostamol vec dugo ali bez rezultata,po savetu svih urologa kod kojih sam bio u Bgd.Hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Potreban savet

Post od Dr011 »

kalcifikat je samo trag neke upale koja je bila...a sada moze da se radi o hronicnom prostatitisu koji moze praviti neke od tih tegoba...u tom slucajusavetuje se zdrav i pravilan nacin zivota, izbegavanje nekih namirnica, tople kupke, analgetici...mozda postoji i problem sa nekim nervom pa i to treba videti...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Potreban savet

Post od Dr011 »

izbegavanje nekih namirnica
alkohol, kafa, zacinjena hrana, ljuta...
Odgovori