postradijaciski cistitis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
draganav1606
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2010 10:11 pm

postradijaciski cistitis

Post od draganav1606 »

prosle godine mi je dijagnosticiran karcinom grlica materica 3bstadijum ...obavljena je operacija ..ono wa..kako se vec zove ..uglavnom ostranjeno mi je i materica i jajnici i 19 limfnih cvorova ..u jednom je bila metaastaza ,,,...posle sam ilama 22 vanjska i 5 unutrasnjih zracenja i 4 hemoterapije...prosla sa sve one probleme posle ..te terapije su zavrsene :( u junu 2009... prije jedno 20 dana sam dobila jake bolove u predjelu mokracnih kanala ..inace bila sam prije dva mjeseca na MR i nemam recidiva ..ali imam postradijaciski cistitis...imam strasne bolove prilikom mokrenja a vec desetak dana i mokrim krv ..,uzasno ..zivim na tabletama za bolove ..radim puno sjedim..jer sam po zanimanju salterski radnik u banci...
pitanje..a izvinjavam se sto ne koristim strucne termine...ali nisu mi nalazi pri ruci...
..sta mogu da koristim od ljekova da ublazim ove probleme..pogotovo ovaj uzasan bol i krvaljenje ..koje je blago receno strasno ....a da zadebljen mi je i zid mokracne besike ....
unapred se zahvaljujem ..na pomoci ...pozz
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: postradijaciski cistitis

Post od Vragolasta Amfibija »

Morate se javiti urologu da vam se proveri krvna slika i urade ostali nalazi.
Mozete uzimati npr Baralgetas (ako niste alergicni na neku njegovu komponentu) ali je ipak kod pojave ove vrste cistitisa najbolje obratiti se urologu i to je moj savet.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
draganav1606
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2010 10:11 pm

Re: postradijaciski cistitis

Post od draganav1606 »

hvala na odgovoru!!!
Naravno ..idem urologu ..zakazala sam ...ali lijepo je cuti i tude misljenje
S postovanjem !!!!
PS
Ako je neko prosao ovo ...molim da mi napise ..svoje iskustvo ..mozda ja negdje gresim ...ili ...ima i nekakav caj, tako nesto pa uz klasicnu medicinu ..ne moze mi stetiti ...zar ne ?!
Odgovori