Da li postoji neki drugi test na hlamidiju osim brisa?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Brajan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2009 8:49 pm

Da li postoji neki drugi test na hlamidiju osim brisa?

Post od Brajan »

Za pocetak pozdrav svima!!
Zanima me,da li postoji neki drugi test na hlamidiju,mikroplazmu i ureoplazmu osim veoma bolnog brisa!?
Da li postoji mogucnost davanja urina na analizu kod privatnika negde?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Da li postoji neki drugi test na hlamidiju osim brisa?

Post od Vragolasta Amfibija »

Moze se raditi iz krvi ali je taj test nepouzdan,
Najbolje je iz brisa.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Brajan
Stalni član
Stalni  član

Post od Brajan »

Hvala puno!
Jos jedno pitanje,osecam neko peckanje pri mokrecnju vec nekih 6,7 meseci ali ne u kontinuitetu,tesko da sam imao neki sumnjivi odnos(bez kondoma),da li je moguce da je to neka infekcija ili prehlada posto skoro uvek setam bos po kuci bez papuca,da li je moguce da imam neku hronicnu upalu ili licno?
ali dacu mokracu na analizu u svakom slucaju,negogo cisto da se malo smirim dok se to ne zavrsi?
Hvala puno!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Naravno da je moguce,moze da bude bilo kakva infekcija, moze da bude i pesak u bubrezima koji izlazi i grebucka mokracnu cev. Za proveru toga je potreban ultrazvuk bubrega.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Brajan
Stalni član
Stalni  član

Post od Brajan »

Danas sam dobio rezultate mokrace,i nema nista u rezultatima..
Nije mi jasno ako je prehlada kko se ne vidi u rezultatima i kako se ne vidi pesak u urinu ako postoji?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

E pa za to sto ti n ije jasno, morao bi da zavrsis medicinski fakultet.
Brajan
Stalni član
Stalni  član

Post od Brajan »

Jos jedno pitanje samo.
Danas su mi stigli rezultati urinokulture.I u njima nista..
Ostetio sam kada dok mokrim,kada zadrzim mlaz, da me ponekad zapece u prostati i da kada ejakuliram osetim neku nelagodnost i malo peckanje u prostati i posle osecam kao neki pritisak slab u prostati.Imam 22 godine.
Citao sam da su to sve simptomi upale prostate,koja moze biti izazvana prehladom ili bakterijom,posto predpostavljam da nije bakterijom jel bi se nasla u urino kultri nego prehladom,kako dalje?da li da pijem dosta cajeva ili kako?

HVALA UNAPRED!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Prehlada i dovodi do bakterijske ili virusne infekcije, znaci infekcija je uvek zbog bakterije, virusa ili gljivice.
Urinokultura ne moze da pokaze da li imas upalu prostate ili ne, ona samo pokazuje da li imas infekciju mokracnih kanala.
Da bi znao da li imas infekciju prostate, potreban je drugi pregled, kao i sam pregled prostate.
Dakle, najbolje je da se opet vratis kod urologa koji ce ti to uraditi.
Do daljnjeg, nagrevanje prostate tako sto ces da stavis neku flasu sa vrucom vodom ili sedenje na elektricnoj peci npr pomaze.
Cajevi vise manje, nemaju neki poseban uticaj.
Brajan
Stalni član
Stalni  član

Post od Brajan »

Ok,hvala od srca!

Znaci s obzirom da mi je urinokultura u redu,sta je moguce da izaziva to pecenje pri mokrenju i nelagodnost pri ejakulaciji u kanalu i ponekad prostati?Ici cu na pregled,nego samo malo da se smirim dok ne odem.
Doktor,koji mi je citao rez urina,mi je dao da pijem neki uroseptik PIPOGAL.

HVALA.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Kazi tom doktoru da odma vrati diplomu.
Ja sad ne mogu da ti kazem sta ti je jer je poterbno da ti se pregleda prostata.
Ako si to njemu rekao on je trebao da te pregleda.
Sta da ti kazem drugo...
Brajan
Stalni član
Stalni  član

Post od Brajan »

Ok,znaci s obzirom da mi je urino kultura cista da prestanem sa pipogalom?

Zanima me samo jedna stvar,ako mi je to samo od prehlade,da li ce to proci samo od sebe?
Vanjka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2010 1:16 pm

Post od Vanjka »

Na sajtovima pojedinih privatnih laboratorija stoji da se PCR testom iz prvog jutarnjeg urina detektuje hlamidija. Da li je ovo samo uzimanje para, ili se radi o pouzdanoj metodi?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Brajan napisao:Ok,znaci s obzirom da mi je urino kultura cista da prestanem sa pipogalom?

Zanima me samo jedna stvar,ako mi je to samo od prehlade,da li ce to proci samo od sebe?
Moras da znas da je svaka prehlada u isto vreme i infekcija, ne postoji "prehlada" bez infekcije. Nahladjivanjem organizma se aktiviraju mikroorganizmi koji izazovu upalu.
Infekcija moze sama od sebe da se izleci, ali moze i samo da se zaleci i zauvek ostane u nekoj pasivnoj formi kada se naziva hronicna upala.
Da bi znao da imas infekciju,moras da odes na adekvatan pregled i uradis adekvatne analize.
Odgovori