Posle operacije varikocele UPALA EPIDIDIMISA.Pomagajte !!!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
petar2201
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 4:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Posle operacije varikocele UPALA EPIDIDIMISA.Pomagajte !!!

Post od petar2201 »

Imam jedan za mene veliki problem.
Operisao sam varikocelu pre 4 meseca,zbog tupog bola u levom testisu i znatnog pogoršanja spermograma.Kod prvog spermograma sam imao 115.000.000 po ml,kod drugog 66.000.000,a kod trećeg 48.000.000 po ml,posle čega je doktor rešio da me pošalje na operaciju.Spermograme sam radio u raymacima od 30 dana.Operisan sam na VMA i operacija je izvršena preko donjeg levog stomaka,a ne preko prepone.Sve je prošlo odlično,izašao sam iz bolnice posle 2 dana,već posle 2-3 nedelje sam počeo da vodim normalan život(naravno bez velikih fizičkih napora).Posle 2 meseca pomago sam nekim prijateljim u selidbi i nosio sam neke teške ormare(KAKVA JE SAMO GREŠKA TO BILA).Od toga dana imam svakodnevne bolove kao pre operacije,čak i jače u prvih 20-tak dana.Sada je prošlo mesec i po dana od tog nošenja,bolivi su ređi i malo manji,ali tek sam sada shvatio da mi je epididimis veoma otekao i nikako da splasne.Uradio sa spermogram on se znatno poboljšao sada imam 92.000.000 spermatozoida po ml.,ali i dalje imam svakodnevne bolove(2-3 puta u toku dana).Molim nekoga od doktora da mi pomogne ili ako je neko imao slična iskustva da me posavetuje šta da radim.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

izvini,ali pristup svojoj bolesti ti je jako pogresan.
Ono sto treba da radis je da odes kod urologa koji ce te PRELGEDATI a ne da trazis pomoc na forumu.
Ako ti posle tog pregleda ne bude bilo jasno nesto,onda se javi i razjasnicemo.

Dalje na ovoj temi necu dozvoliti nikakvo savetovanje od strane drugih forumasa jer ono sto treba da uradis ja sam vec rekla u drugoj recenici.Tema ce ostati otvorena da nam ispricas sta je rekao urolog.
petar2201
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 4:12 pm

Post od petar2201 »

Naravno da sam vec bio kod urologa i to vec 2 puta,prvi put mi je rekao da uradim spermogram i kada sam ga uradio(92.000.000 spermatozoida po ml) on mi je rekao da sam preopteretio periferne krvne sudove i da bi taj bol trebao ubrzo da prođe.Pošto bol nije prolazio još dve nedelje otišao sam ponovo kod njega i onda mi je on zbog sumnje da imam neku infekciju koja je napala baš to ranjivo tkivo posle operacije rekao da pijem hemomycin 2 dana prvi dan 4 kapsule,a drugi dve kapsule.To sam i uradio,interesantno je da me je kada sam popio te 4 tablete prvi dan bolelo još više baš na tim mestima tj.oko prepone i epididimis.Od tada je prošlo još dve nedelje a bol i otok epididimisa i dalje traje.
1)Moja pitanja glase šta sve može da bude uzrok upale epididimisa? 2)Da li je ta upala povezana sa operacijom varikocele?
3)Na ovom forumu sam pročitao da je moguće i da operacija ne uspe i da se varikocela i dalje snabdeva krvlju iz alternativnih vena,kako da ustanovim da li je operacija uspela?

Hvala puno amfibijo na odgovoru,iskreno sam se i nadao da ces ti ili vi da odgovoris na moj problem iz razloga što sam na osnovu čitanja ovog foruma uvideo da se veoma razumes u urologiju!
Pozdrav!!!
Odgovori