Pomoc u vezi testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
covekbroj2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 2:10 am

Pomoc u vezi testisa

Post od covekbroj2 »

Zdravo! Imam 27 godina i resio sam da konacno razresim jedan problem. Desni testis ume ponekad da se obrne na desnu stranu, stranu ka budini i da dospe u vodoravan polozaj, to samo po sebi nije toliki problem, lako se da vratiti, ali se desavalo da se ja recimo izazvan time uplasim, a skrotum stegne, i testis obrne pun krug; posto bi se skotum opustio, testis bi se vracao u svoj vodoravni polozaj, tako da sam bio u mogucnosti da ga lako vratim na mesto. Bolove u tom slucaju nisam za sad trpeo, ali mi takva situacija nije ni malo prijatna, kao mali imao sam torziju testisa ( koja pak jeste bila jako bolna ), koja je spontano prosla, a kada sam pre par godina isao kod lekara, rekao je da nije potebna po njemu operacija, nego ako ne uspem da vratim testis na mesto kada se to desi dodjem kod njih na istu. Znajuci da je samo 6 sati optimalno vreme za spasavanje testisa u tom slucaju, nisam bas zadovoljan preporukom. Pa me zanima, da li se u ovakvom slucaju preporucuje operacija i kakva, koliko traje i da li nosi odredjene rizike? A sama stvar mi smeta, jer cesto proveravam i namestam taj testis, sto se ne moze bas potpuno pripisati psihickom momentu jer opasnost realno postoji, a i u toku sexa, umem to da radim, dok u slucaju da devojka dodiraje na odredjeni nacin taj testis, koji podrazumeva kruzne pokrete, ja se stezem i izbegavam to, sto svakako kvari seksualni odnos.

U napred zahvalan na savetu!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Pomoc u vezi testisa

Post od Dr011 »

u principu ako oni samo malo promene polozaj i mogu se prirodno vratiti u normalni polozaj onda se ne preporucuje...inace ako treba mogu da se pricvrste za mosnice da se ne okrecu (fiksacija testisa), tako da savetujem da se javis na pregled da se ustanovi da li je to potrebno...ocigledno da je kod tebe jace izrazen kremastericni refleks koj idovodi da se testisi malo uvrnu...opusti se sto vise mozes, ne stezi se... :wink: vodi racuna da se bas ne uvrnu skroz, vracaj ih, i ako se uvrnu da ne ostanu dugo tako kao sto si i napisao, ako ne mozes da ih vratis odmah se javi lekaru...nosi ves uz telo koji ce testise drzati u mestu, posebno pri fizickim aktivnostima...i devojka nek bude pazljiva... :)
Odgovori