POMOĆ ! Neobični problemi pri mokrenju. POMOĆ!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne moze da utice na papa test ali moze na vaginalni bris koji pokazuje prisustvo bakterija u vaginalnom sekretu.Papa test pokazuje da li na grlicu ima celija koje bi bile sumnjive na kancer.
nesabeli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 23, 2007 5:40 pm

Još jedno pitanje

Post od nesabeli »

Draga Vragolasta Amfibijo puno ti zahvaljujem na odgovorima i molim te za još jedan. Još uvek nisam uradila IVP zbog nekog glupog kvara, a pošto se plašim rendgena čekanje mi stvara veliku nervozu , a naročito od kada sam pročitala da jodni kontrast može da izazove alergijsku reakciju.To ne bi mene plašilo medjutim ja sam alergična na grinje i polen pa se plašim da li sam možda alergična i na taj jodni kontrast jer na to nisam radila probe. Molim te reci mi da li postoji neki način na koji mogu da saznam da li će jodni kontrast da mi šteti pre nego što odem na to rendgensko snimanje. Unapred ti hvala i na ovom odgovoru.
Pozdrav svima forumašima odavde pa do beskraja
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Postoji,a i trebalo bi da se izvede.
Ne znam kako se to tacno izvodi ali mozes da se dogovoris sa lekarom koji to radi.Kontrast se aplikuje verovatno ili potkozno ili na kozi pa ako se javi reakcija onda se snimanje ne vrsi.
nesabeli
Novi član
Novi član

Molim za brz odgovar

Post od nesabeli »

Poštovana Vragolasta Amfibijo u petak imam zakazan IVP sa DSCG pa sam danas uradila analize krvi ureu i kreatinin. Urea je uredu a kreatinin mi je 85.5 a normala je u toj laboratoriji 80 Molim te da mi objasniš šta to kod mene nije u redu i zbog čega je uvećan kreatinin molim te za što brži odgovor unapred hvala i hvala bogu što vi postojite da nam pomognete.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Draga nesabeli,upravo zato vam se i rade ova snimanja :D da bi se otkrilo sta nije u redu.
Bitno je da ne panicarite prilikom snimanja da ne biste kolabirali od straha.Ako je neophodno,popijte neki lek za smirenje pre toga...ako budete isuvise preplaseni.
Mada,ja vas uveravam,nema razloga da se brinete i da panicite..to je rutinsko snimanje kroz koje je proslo hiljade i hiljade ljudi.
nesabeli
Novi član
Novi član

Post od nesabeli »

Draga Vragolasta Amfibijo dala sam ti pogrešnu informacijuo vrednosti kreatinina zato što je laboratorija pogrešila.U drugoj laboratoriji mi je kreatinin bio normalan , a ja savetujem sve forumaše da biohemijsku analizu krvi rade u laboratorijama kod kojih se rezultati malo duže čekaju, a ne tamo gde su rezultati gotovi za 90 min.U mom slučaju važi ona poslovica „ Što je brzo to je i kuso“ Zbog želje za velikim profitom radi se brzo ,ali i netačno, što je kod mene za posledicu imalo 24 sata non- stop sekiracije.Još jedan pozdrav za sve, anaročito za najboljeg moderatora Vragolastu Amfibiju
nesabeli
Novi član
Novi član

KONČNO URADJEN IVP

Post od nesabeli »

Poštovana Vragolasta Amfibijo , uradila sam IVP sa DSCG i ovo je doktor napisao u izveštaju. Na nativnom snimku se ne vide krečne senke u projekciji IROANRNOG trakta (verovatno URINARNOG ali je greška u kucanju).Bubrezi su normalnog položaja,veličine, sistem bubrežnih šupljina uredan.U desnom bubregu interpolarno vide se znaci pielovenskog refluksa. Ureteri su normalnog toka i kalibra. Mokraćna bešika je homogeno ispunjena. TO JE IZVEŠTAJ. Doktorka koja me je poslala na IVP je na odmoru Molim te da mi malo razjasniš izveštaj ,a posebno to šta je to u desnom bubregu(pielovenski refluks) .Kada mi je predavala izveštaj medicinska sestra mi je rekla da su mi nalazi dobri pa te zato molim da ako je to tako kažeš da li postoji još nešto što bih mogla da uradim da bih otkrila zašto ne mogu normalno da mokrim u sedećem položaju tj ako su svi nalazi uredni šta može da bude to što mi smanjuje protok mokraće.Ne tražim od tebe da mi daš konkretan odgovor jer znam da je to nemoguće već samo da mi daš neku ideju šta bih mogla da preduzmem dalje. Evo nekih podataka koje ti do sada nisam rekla jer ih nisam smatrala bitnim. U zadnjih 15 meseci ja sam smršala 20 kilograma ( sa 83 na 63 ) Na ledjima sa desne strane 2cm od kičme i na nekih 5 cm ispod zadnjeg rebra imam neko masno tkivo(poprilično čvrsto) koje je u prečniku oko 2 cm.Da li je možda nekako moguće da to masno tkivo pritisne desni ureter kada sednem da mokrim i tako smanji protok mokraće, ili je to što sam smršala na neki način uticalo da dodje do nekog fizičkog pritiska na uretere ili uretru. Meni više ništa ne pada na pamet šta bi moglo da bude u pitanju. Molim te pomozi ako možeš. Unapred hvala. Pozdrav od Dragane
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Nalaz ti nije potpuno uredan kao sto ti je rekla ta sestra,one inace nemaju prava da citaju nalaze i da daju pacijentima bilo kakva objasnjenja u vezi toga.
Refluks je vracanje mokrace na gore,sto nije normalno s obzirom da ona treba da ide samo na dole.
E sad meni nije jasan izraz pijeloVENSKI !!! da nije tamo slucajno napisano pijeloKALIKSNI ili pijeloCASICNI?
Moj je savet da sacekas povratak doktorice sa odmora jer ti stanje nije hitno ni zabrinjavajuce.
I dalje stoji da je, po mom misljenju, potrebno da uradis ono snimanje s pocetka naseg dopisivanja koje ce pokazati promene u samoj URETRI ( a to je mokracna cev koja ide od besike do napolje).
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

PS

Uzrok gubitku tezine potrebno je pronaci na drugom mestu,eventualno se konsultovati sa drugim lekarima sto je i moj savet (gastroenterolog,hirurg i ginekolog) na prvom mestu) a sto se tice masnig tkiva ono nema nikakvu funkciju u nastajanju bilo kakvih problema u bubrezima.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Post je obrisan jer ne zelim da se uzimaju lekovi na svoju ruku bez propisivanja od strane lekara.To moze da bude jako opasno.
Lek koji je naveden u obrisanom postu je lek koji se koristi kod benigne hiperplazije prostate,organa kog zene NEMAJU !
U nekim situacijama mogu se koristiti i kod zena ali tek kada se urvrdi da je to tako !!!!!
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Naravno da lek nisam uzimala na svoju ruku, pa ja ni analgetike ne uzimam. Lek mi je prepisao moj lekar. Natezale smo se dve godine oko toga, jer ni ja nisam verovala da lek za prostatu može da pomogne. Koliko znam prepisuje se i deci u Tiršovoj.
Upravo zbog ponavljajućih urinarnih infekcija i osećaja da su mi bubrezi napeti (pisala sam ranije o tome na ovom forumu) odlučila sam da pokušam sa tom terapijom. Pokazala se kao uspešna, iako sam bila vrlo skeptična.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Verujem da si htela da pomognes :D ali bi neko vodjen tvojim postom sam na svoju ruku to uzeo da pije a to nije u redu.Drugo je ako joj lekar to prepise.
potrebno je da uradi sve ono sto sam napisala,ali vidis da tamo kod nje oklevaju sa tim.
nesabeli
Novi član
Novi član

Najnoviji izveštaj i moguće rešenje

Post od nesabeli »

Poštovana Vragolasta Amfibijo. Posle dužeg vremena moja doktorka se vratila sa odmora i ja sam otišla sa snimcima sa IVP-a. Doktorka je rekla da su snimci sasvim u redu i da se na njima ne vidi ništa što bi se pokazalo kao problem i da bi mokrenje trebalo da što se snimaka tiče bude dobro i bez problema. Zatim mi je preporučila da još jednom uradim cistoskopiju. Otišla sam i ovo je njen nalaz. Uretra lako sužena elastično na samom početku, potom se lako ulazi aparatom Ch-17 u bešici je izuzev lako naglašenijeg crteža krvnih sudova na vratu i trigonumu,Ostali nalaz uredan. Oba orif.b.o. sa spontanom bistrim mikcijama obistrano. Sluzokoža uretre edematoznija , hiperemičnog i izgleda sa ponekom zapaljenskom proliferacijom.es To je njen nalaz a terapija je Nitroxolin forte 3x1 7 dana a posle 3-4 dana da krenem sa cisapom i da se javim za 3-4 nedelje da se radi ponovo kalibracija uretre. Volela bih da čujem i tvoje mišljenje o ovome, a ako imaš drugačije mišljenje volela bih da ga čujem . P.S. Da li je ovo konačno rešenje mog problema ili postoji i neko drugo rešenje. Puno te pozdravljam i unapred hvala
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ja stvarno ne znam zasto te ne posalju na tu mikcionu cistouretrtografijul.Mozda zato sto je potrebno malo da se doktorica "baktje" oko toga.
Moje misljenje je da je potrebno vizuelizovati uretru u toku mokrenja,a to jedino moguce gore navedenom metodom a ne cistoskopijom.
Ne znam da li je to konacno resenje problema jer ustvari,ni ne znam sta je problem a sumnjam i tvoja doktorica.
Ja mislim da je potrebno iscrpsti sve dijagnosticke mogucnosti pre nego dam na slepo neki lek.
Eto tako...ne znam sta dalje da kazem
nesabeli
Novi član
Novi član

Post od nesabeli »

Poštovana Amfibijo mene je uhvatila panika ,ja više neznam šta da radim . UBeograd nemogu da idem zatošto uput ne mogu da dobijem a svata snimanja su mnogo skupa.Molim te kaži mi da li cistoskopija može da otkrije imali kakva prepreka u uretri ili kanalima i da li sa tom kalibracijom može da mi pomogne ili će mi napraviti nešto gore. Molim te za razumevanje uplašena sam i zbunjena.,molim te da mi rečima pomogneš koliko možeš unapred HVALA.
Odgovori