podizanje testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
makikuzman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 12, 2006 4:37 pm

podizanje testisa

Post od makikuzman »

Moj decko se zali da prilikom odnosa oseca neprijatan bol u levom testisu, koji se samo u toj situaciji podize.Da li neko zna o cemu je rec,da li je opasno,kako se leci i da li moze zbog toga da postane sterilan?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

mislim da je u pitanju najobicnija fizioloska pojava,na zalosto u ovom slucaju jakoneprijatna.nije u pitanju nikakva bolest pa nije potrbno lecenje.nema bojazni da ce zbog toga da ostane sterilan.
e a sad...kako mu pomoci...mislim da niko ne moze da ti odgovori na to pitanje.jednostavno,tako on reaguje prilikom uzbudjenja,sto je donekle i normalno.
makikuzman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 12, 2006 4:37 pm

Post od makikuzman »

Hvala mnogo za odgovor.Medjutim,kada sam rekla da se testis podize,zapravo sam mislila da se uvlaci .Nadam se da to nece bitno promeniti odgovor na moje pitanje.Hvala jos jednom.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne.odgovor se nije promenio :D
Dejslek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 10:31 am

Re: podizanje testisa

Post od Dejslek »

Cao, reko da ne otvaram novu temu, kad sam vec naleteo na ovu. A i prvi mi je post na ovom forumu.
Donekle sam se pronasao u ovom problemu.
Naime, kada sam uzbudjen, penis u punoj erekciji i to, desi mi se da se toliko skupi kozica oko testisa da jedan (vrlo cesto levi, mada moze da se desi i desni testis), uleti negde ka preponama, stomaku. Moze da se vrati rukom, ali ono, kao na opruzi je...
Meni ne smeta ne boli me, malo bude neprijatan osecaj ali nista strasno.
I da By the way, to nije moguce kada nisam u erekciji.
Da li je to normalno, ili bih trebao da se obratim urologu?

Drugo pitanje:
Na kozi penisa, imam izrazenu venu, mislim da je Dorsalna, ili kako se vec naziva, uglavnom na levoj je strani, onako, menja velicinu, ali desi se da bude ogromna ponekad u erekciji... (ogromna u smislu 5 mm i malo vise)... Da li je to normalno? xD... Ponekad (kada sam dosta aktivan seksualno) osetim, ne bol, nego vise kao peckanje na mestu gde je vena najdeblja...

i Trece:
Penis mi je savijen u levo (normalna stvar kod vecine), ali me zanima, da li je normalno da je u nekoj poluerekciji zakrivljeniji dosta, nego u punoj erekciji, i da li je to jednostavno tako, fizioloski, ili je patoloski, nastalo itd.?? Da li je potrebno preduzimati nesto, ili ako ne smeta ne dirati?

Znam da dosta slicnih odgovora ima po raznim temama, i da su mozda moja pitanja standardna, ali mislim da je ovako najbolje da sve grupisem u jedan post, posto me zanimaju odgovori. Hvala unapred na odgovoru... :) ;) :D
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

sto se tice testisa bitno je da su oni potpuno spusteni u mosnice, da su normalnog polozaja, velicine, oblika, glatki, normalne cvrstine...u stanju uzbudjenosti, pogotovo pred ejakulaciju mosnice se normalno skupe i priljube testise uz telo...ako ti inace stoje ok, ako oba vise potpuno u kesi i ako je sve ovo drugo uredu onda bez brige...inace za svaku nedoumicu jedino bi pregledom tacno moglo da se ustanovi kako stoje stvari...

vene su potpuno normalna pojava, sastavni su deo koze penisa, kod nekog su bas vidljive, kod nekog skoro neprimetne, u erekciji mogu da nabreknu, tj. obicno se jedna izdvaja po velicini, tako da nema razloga za brigu ni povodom te stvari...

sto se tice zakrivljenosti i to je jako cesta pojava...to sto je u punoj erekciji manja zakrivljenost ti je cak i bolja varijanta, kako krv nadire u penis dolazi da ispravljanja krivine koja je recimo primetna u tom nekom stanju poluerekcije, sto je u tom slucaju logicno...ali i kada krivina postoji u punoj erekciji nije nista strasno ukoliko ne pravi smetnje, samo ako pravi smetnje pri odnosu treba je resavati, a ako nema smetnji onda uzivaj, kao sto je puno puta receno uopste nije neuobicajeno da penis bude zakrivljen, ne moze da bude uvek bas kao strela! :wink: :lol:
Dejslek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 10:31 am

Post od Dejslek »

Sto se mog prvog pitanja tice, da, ovako je sve ok, normalnog su polozaja, velicine, oblika, glatki, itd...
Mene je samo bunilo sto kada sam pri ejakulaciji , svrsavanju, odu negde, da kazem u stomak, popenju se, posle toga, se spuste opet, i sve je ok, msm. ne smeta mi, ali sam negde procitao da nije dobro kada idu gore, ali izgleda da je pri ejakulaciji to normalno, ako sam dobro razumeo.... Hvala na odgovoru... :)

Sto se vena tice, pretpostavio sam da je uobicajeno, samo sam imao nedoumicu, zato sto je relativno skoro postala ovoliko izrazena, mada ne smeta mi, cak lepse izgleda :) xD...

Znaci i ovo za zakrivljenost da ne brinem, ako mi ne smeta :D.... Full :)...

Hvala Dr011 na brzom i konkretnom odgovoru :) :D...
Odgovori