Pitanje u vezi prenosenja kondiloma

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Brajan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2009 8:49 pm

Pitanje u vezi prenosenja kondiloma

Post od Brajan »

Konstatovani su mi kondilomi pre nekog vremena,skinuo sam ih par puta,ali sam nazalost preneo i svojoj devojci....
Ja ih vise nemam,ali moja devojka ima jedan i ici ce uskoro na skidanje,zanima me da li sada mozemo da imamo odnose sa kondomom odnosno da li ona moze meni ponovo da prenese ili je vec virus u meni i sve zavis iod mog organizma....
Da li mozemo ili ne,sa obzirom da imamo isti tip hpv virusa!!
Hvala puno unapred,pozdrav...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pitanje u vezi prenosenja kondiloma

Post od tamaraft »

Moze da ti prenese!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

Post od slavojka »

cao
evo da ti kazem nesto uvezi toga
ja sam se udala ppre tri god
i jos tada je mm imao kondilome
na pocetku nisam nista znala o tome medjutim kada je otisao kod urologa nakon 2 god receno je da ima kondilome
onda saam ja otisla kod ginekologa i rekla je da JA NEMAMA
I ETO TEK SADA U JAUNUAR MM ide da skida kondilome
samo da ti jos kazem da smo sve vreme imali odnose normalno bez zastite
eto sto ja mislim da je sve individualno
cao
ludlab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 1:12 pm

Post od ludlab »

Da li postoji mogucnost ako muskarac ima kondilome da ne prenese HPV svojoj partnerki?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

da, ukoliko nemaju kontakt onda joj nece preneti :wink: teoretski postoji mogucnost da se ne prenese, ali u principu to je bolest koja se vrlo lako prenosi...upravo zbog visoke infektivnosti potrebno je uvek pregledati partnera!!!, posebno zbog moguceg malignog potencijala pojedinih tipova HPV virusa...kod zena treba uraditidi citoloski pregled cerviksa i kolposkopiju...
cak i sa upotrebom kondoma infekcija je moguca, jer kondom ne prekriva ceo predeo koji je u kontaktu sa zenskim genitalijama...baza penisa, kao i njegova okolina ostaju goli, pogotovo ako se tokom odnosa kondom delimicno svuce s penisa, tako da apsolutne zastite od kondiloma nema...ali kondom svakako koristite, jer znacajno smanjuje verovatnocu zaraze...narocito kada je zarazen predo onaj koji je sigurno prekriven kondomom...ali sto se tice dobijanja kondiloma od zene, tu je rizik veci, jer su inficirane zenske genitalije u kontaktu sa predelom na muskarcu koji nije prekriven kondomom...
muskarac moze da prenese zeni (kao i obrnuto) kondilome cak i kada nisu ispoljeni, a virus postoji u kozi (asimptomatska infekcija)...a kada simptomi i postoje, lako ih je kod muskaraca prometiti jer su muski polni organi spolja, dok kod zena mogu da ostanu neprimeceni ukoliko su u unutrasnjim partijama zenskih genitalnih organa...dakle, cuvajte se i muskarci i zene, kontrolisite se ako ste bili u kontaktu sa zarazenom osobom...
nakon zaraze do pojave simptoma moze da prodje nekoliko meseci pa i godina...
dule.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 2:52 pm

Post od dule.r »

Mojoj devojci su uklonjeni kondilomi pre oko 5 dana. Kod mene nema nikakvih okom vidljivih promena na penisu i oko njega, iako smo oko godinu dana imali sex, uglavnom bez zaštite.
Da li je ona i dalje prenosnik, iako su joj kondilomi uklonjeni, i da li joj ja mogu preneti (ako ih imam, iako se ne vide)?
Moje shvatenje je da ona taj virus ima u sebi, i da samo od njenog organizma zavisi kada će se, i da li će se oni ponovo pojaviti?
Da li mislite da sam u pravu? Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Tako je!
A posto kazete da ste imali samo sa njom odnose i bez zashtite, onda vi ste bili izlozeni virusu i ne bi bilo loshe da odete na pregled i da se uradi bris! Bez obzira shto nemate vidljive kondilome verovatno ste i vi nosioc virusa i ako se ne zalechite oboje onda cete se igrati sa kondilomima sledecih 100 godina.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dule.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 2:52 pm

Post od dule.r »

Hvala. Mislite li da ce njoj da se poveca rizik od ponovnog pojavljivanja kondiloma ako bude imala sex sa nekim ko ima kondilome, npr. sa mnom, bez obzira da li su kod mene vidljivi ili ne, ili je da bi se kod nje ponovo pojavili dovoljno to sto ona taj virus vec ima u sebi?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Da povecava se rizik bez obzira sto je taj virus u njenom organizmu! Prenosi se prilikom svaokg odnosa poshto se nalazi u vaginalnom sekretu!
Odgovori