Pitanje vezano za fimozu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

markox94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 31, 2013 4:58 pm

Pitanje vezano za fimozu

Post od markox94 »

Prije skoro mjesec dana utvrdio sam da imam fimozu, bar ja mislim da je imam. Nikad u zivotu nisam uspio prevuci kozicu preko glavica, i nisam se ni trudio. Kad sam shvatio da imam problem sa tim potrazio sam pomoc na netu. I poceo sam da radim vjezbe kao sto je pisalo na vecini sajtova na koje sam ulazio. Skoro sve sam procitao sa ovog foruma i procitao sam da neki oblici fimoze ne mogu da se izlijece prirodnim putem. Sad moje pitanje glasi da li moj oblik moze da se izlijeci prirodnim putem ili moram na operaciju. Radim vjezbe za rastezanje kozice vec nekoliko dana i bas se vidi napredak. Napravio sam par fotografija i nadam se da nece biti problem sto cu ih okaciti.
Molim vas da procijenite da li da nastavim sa vjezbama ili da odmah idem kod urologa. Imam 19 godina i mislim da mi je penis jos u fazi razvoja.

Na ovoj slici sam zategnuo kolko moze,u opustenom polozaju, znaci tu pocinju bolovi ako pokusam dalje: http://zaslike.com/files/01q9qc9m5f6hucdpsmv.jpg
http://zaslike.com/files/ysaqxsleno6ene8d3lxw.jpg

Ovako izgleda normalno: http://zaslike.com/files/519m0h1zpvyfajxhqcs.jpg

Unaprijed hvala!
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Re: Pitanje vezano za fimozu

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav.

Obrati se urologu na pregled kako bi dobio stručno mišljenje, savet i terapiju po potrebi. Prirodnim putem možda možeš donekle rešiti problem, ali pošto ja nisam stručan mogu samo da preporučim da ipak odeš do urologa na pregled kako bi dobio odgovarajuće mišljenje.
Meni iskreno ovo izgleda malo dalje od optimalnog jer ti se vidi uzak prsten a dosta širi penis preko koga koža mora preći, ali mi se možda i čini na ovim slikama samo.
Nema potrebe da se plašiš i odlažeš to, već si u godinama kada bi to trebalo rešiti što pre kako bi mogao imati nesmetane odnose. Znači knjižicu u ruke i kod urologa na pregled, objasni šta je problem i to je to ;)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Слажем се са претходником и желим да те охрабрим да идеш то да решиш. Немој да одлажеш.
markox94
Novi član
Novi član

Post od markox94 »

Ok, hvala vam, ali sacekao bih jos koji odgovor prije nego sto bilo sta preduzmem
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тешко да ће ти доћи још неки одговор, али свакако можеш да одеш на преглед. Не мораш ништа конкретно да предузимаш - само информативно.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Nemoj da gubiš vreme nego na pregled.
Doktoru reci da nisi raspoložen za operaciju ako ne mora, i da hoćeš da probaš konzervativni tretman. Rećiće ti šta da mažeš i kako, i ako ne uspe da se reši moraće da se operiše, što nije ništa strašno, što pre rešiš to bolje. Inače, sa slika ne deluje baš blago, ne možeš da otkriješ glans ni u opuštenom stanju...
markox94
Novi član
Novi član

Post od markox94 »

Hvala. Ipak cu da zaobidjem i preglede i kasapljenje. Zao mi je sto ne mogu da vam posaljem sliku na kojoj se vidi trenutno stanje. Ovom problemu sam posvetio punu paznju, tako da svakog dana izgubim oko 2 sata na vjezbe. I mogu vam reci da sam uspio da prevucem al sam odmah vratio zbog parafimoze. Sve se rasirilo. Nekadasnja rupica je sada dovoljno velika da moze da prodje glans. Jedino je problem taj prsten koji je jos uvijek uzak ali primjecujem da se i on rastegao. Dakle nema ni 7 dana kako sam poceo sa vezbama i vec se vidi napredak i to ogroman. Ako ima neko nesto da doda neka pise slobodno bicu aktivan u temi.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Jel si imao seksualne odnose?
markox94
Novi član
Novi član

Post od markox94 »

Ne. Upravo zbog ovog problema sam izbjegava.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

I nećeš da ideš kod doktora na pregled zbog problema koji te sprečava da imaš odnose???

Razvlači koliko hoćeš, a da li ima efekta ćeš znati tek kad probaš u odnosima
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако тако брзо има великог ефекта, можда може да сачека.
markox94
Novi član
Novi član

Post od markox94 »

Ovo iz dana u dan napreduje. Prezadovoljan sam. Sad u opustenom stanju prevlacim bez poteskoca. Kad mi je dignut stvara se neki prsten koji steze glavic i tesko prevlacim, ali bitno mi je da mogu da prevucem. Sad me zanima da li neko zna nesto vise o tom prstenu? Da li jos ko imao takav problem?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Nemoj da se zezaš sa tim, možeš da napraviš parafimozu pažljivo prelači u erekciji. Idi kod urologa, reci mu da nećeš operaciju, daće ti kremu i reći šta dalje da radiš. Nije problem uzeti kremu, nego nek pogleda da nema neki razlog zbog kog trenutno ne bi smeo da je mažeš, tipa upalice itd...
sunnyy333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 09, 2013 4:13 am

Post od sunnyy333 »

Napravio jan level fotografija my spouse and i nadam sony ericsson nrrr nece biti difficulty star trek online cu ih okaciti.
Molim vas da procijenite nrrr li nrrr nastavim sa vjezbama ili idet odmah idem kod urologa. Imam Twenty godina my spouse and i mislim idet michigan je manhood jos u fazi razvoja.Runescape 2007 Gold
markox94
Novi član
Novi član

Post od markox94 »

Zamolio bih nekoga od doktora da posta svoje misljenje.
Odgovori