Pitanje, sta bi moglo biti..
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pitanje, sta bi moglo biti..
Moze li neko reci sta sve osim bakterija moze izazvati urinarnu infekciju.
Urinokultura mi je cista ( pa je moje pitanje na sta drugo moze da se posumnja ), i nema kristala.. Posle mesec dana peckanja u uretri, pocelo da me boli oko polnog organa, u ledjima, stomaku..
a sad vec tri meseca imam voma ostre probadajuce bolove u stomaku, slabinama, ledjima, tesko mi je da stojim, jer se osecam veoma malaksalo na trenutke...
Pocinju da me bole zglobovi na rukama i nogama, veoma me boli citav pojas karlice.
Unapred zahvaljujem
Urinokultura mi je cista ( pa je moje pitanje na sta drugo moze da se posumnja ), i nema kristala.. Posle mesec dana peckanja u uretri, pocelo da me boli oko polnog organa, u ledjima, stomaku..
a sad vec tri meseca imam voma ostre probadajuce bolove u stomaku, slabinama, ledjima, tesko mi je da stojim, jer se osecam veoma malaksalo na trenutke...
Pocinju da me bole zglobovi na rukama i nogama, veoma me boli citav pojas karlice.
Unapred zahvaljujem
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Pa Boki,a zasto misli da je u pitanju infekcija?
Potrebno je da uradis i druge analize a ne samo urinokulturu kao npr EHO,Rtg urotrakta,Rtg male karlice kao i ostale laboratorijske nalaze...da ti sad ne bih nabrajala,najbolje da se obratis lekaru koji ce te uputiti gde treba.
Ovako na slepo je samo nagadjanje.
Potrebno je da uradis i druge analize a ne samo urinokulturu kao npr EHO,Rtg urotrakta,Rtg male karlice kao i ostale laboratorijske nalaze...da ti sad ne bih nabrajala,najbolje da se obratis lekaru koji ce te uputiti gde treba.
Ovako na slepo je samo nagadjanje.
-
- Aktivan član
Mislim da je infekcija jer sam mesec dana imao peckanje u uretri na otvoru pa u dubini, pa su mi poceli bolovi oko polnog organa, pa sam onda poceo dobijati bolove u stomaku, ledjima i preponama i sad me eto sve boli.. Ne znam sta da radim, siguran sam da je infekcija, mada mi urino kultura pokazuje da nije, pa se pitam sta jos moze da izazove ovakve probleme: da li gljivice, virus... Ovo mi nimalo ne prolazi vec mi se pogorsava...
Ne znam sta da radim, najvise bi mi znacilo da mi neko napise sta sve moze da izazove infekciju, i ovakve probleme..

Ne znam sta da radim, najvise bi mi znacilo da mi neko napise sta sve moze da izazove infekciju, i ovakve probleme..
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
covece
Pa zar ti nije najjednostavnije otici i odraditi pretrage koje ces zavrsiti za jedan sat i da se vise ne mucis. OVako samo pogorsavas stanje misleci o svemu i svacemu. A moze da ne bude nista...
Ovako lepo zapucaj kod doktora i odrade laboratoriju i ocas posla ces znati na cemu si...
Nekada cekanje ima skupu cenu .....
Pozdrav...
Ovako lepo zapucaj kod doktora i odrade laboratoriju i ocas posla ces znati na cemu si...
Nekada cekanje ima skupu cenu .....
Pozdrav...
-
- Aktivan član
Uradili su mi i bris, i nema patogenih mikroorganizama, mada je meni to sumnjivo, kad imam ovakve tegobe.. Dodje mi da uzmem antibiotike od svake vrste, popijem po kutiju, pa da vidim da li ce mi biti bolje ? Mada znam da to zvuci katastrofa
Da li mozda znas jos neku vrstu gljivice osim Candide, koja bi mogla da napravi probleme. Znam da kandidu nemam jer ona valjda izaziva crvenilo i svrab, a to nemam.. Pitam jer onda mi antibiotici ne bi pomogli, mislim?

Da li mozda znas jos neku vrstu gljivice osim Candide, koja bi mogla da napravi probleme. Znam da kandidu nemam jer ona valjda izaziva crvenilo i svrab, a to nemam.. Pitam jer onda mi antibiotici ne bi pomogli, mislim?
ovako
Prijatelju, ne znam koji su ti bris uradili, ali da se ne bi mucio i razmisljo svasta (ni slucajno ne radi ono sa antibioticima), evo ovako:
Otidji do lekara opste prakse da ti da upute za:
1. urinokultura - gradski zavod za zastitu zdravlja
2. spermokultura - Dzordza Vasingtona
3. Bris uretre - isto
4. spermogram - GAK Narodni Front, GAK u VIsegradskoj...
To je ono sto lekar O.P moze da ti da odmah...
Takodje dace ti i uput za dermatovenerologa - savetujem institut za dermatovenerologiju u PAsterovoj 2 i DR Jelicu Sretenovic-Vukicevic.
Ona ce ti dati da uradis testove na Chlamydiu, Micoplasmu u Ureaplasmu, kao i Gonoreju, Trachomonas Vaginalis i jos po koju. Sve to zavrsices za 5 minuta.
Sve rezultate d gore navedenog imaces za koji dan...ako sve pokaze negativno, onda cemo dalje da razmisljamo...da li su mozda bubrezi ili pesak koji moze da izazove iritaciju i crvenilo...itd...
Dakle...ssve sto treba jeste odradis sve..sve..sve...i da ne razmisljas puno.
A najgore sto mozes...jeste da na svoju ruku uzimas antibiotike koji ce samo jos gore naprave...kao sto rece maja...upotreba antibiotika slabi imuni sistem organizma, tako da ces tek onda veroatno dobiti tu Kandidu o kojoj pricas i koje se plasis...
POzdrav i Srecno
Otidji do lekara opste prakse da ti da upute za:
1. urinokultura - gradski zavod za zastitu zdravlja
2. spermokultura - Dzordza Vasingtona
3. Bris uretre - isto
4. spermogram - GAK Narodni Front, GAK u VIsegradskoj...
To je ono sto lekar O.P moze da ti da odmah...
Takodje dace ti i uput za dermatovenerologa - savetujem institut za dermatovenerologiju u PAsterovoj 2 i DR Jelicu Sretenovic-Vukicevic.
Ona ce ti dati da uradis testove na Chlamydiu, Micoplasmu u Ureaplasmu, kao i Gonoreju, Trachomonas Vaginalis i jos po koju. Sve to zavrsices za 5 minuta.
Sve rezultate d gore navedenog imaces za koji dan...ako sve pokaze negativno, onda cemo dalje da razmisljamo...da li su mozda bubrezi ili pesak koji moze da izazove iritaciju i crvenilo...itd...
Dakle...ssve sto treba jeste odradis sve..sve..sve...i da ne razmisljas puno.
A najgore sto mozes...jeste da na svoju ruku uzimas antibiotike koji ce samo jos gore naprave...kao sto rece maja...upotreba antibiotika slabi imuni sistem organizma, tako da ces tek onda veroatno dobiti tu Kandidu o kojoj pricas i koje se plasis...
POzdrav i Srecno
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
-
- Aktivan član
Vragolasta, fazon je sto sam sve to sto si rekla vec uradio, laboratorije.. i sve je to ok, mada je onaj sa ultrazvuka jedino konstatovao da imam oba bubrega, sto je bilo u njegovoj kopetentnosti
jer nekima nije uspevao ni da pronadje bubrege, a kamoli da kaze da li mozda postoji neki problem sa njima...
Zato se i pitam sta da radim jer doktor ne zna sta da mi prepise i jednostavno sam mesecima bez ikakve terapije.

Zato se i pitam sta da radim jer doktor ne zna sta da mi prepise i jednostavno sam mesecima bez ikakve terapije.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
ma u redu je BOki,ali ti si pitao sta sve moze da izazove infekciju i nakon toga rekao da nemas infekciju..
znaci..bolove mogu da izazovu i neke druge stvari osim infekcije.
Ovako na prazno sad da sirimo neku pricu mislim da je bespotrebno nego lepo ti nama kazi : koliko imas godina,svoje simptome,od kada traju da li se menjaju,da li se lecis ili si se lecio od neke druge bolesti,koje se pretrage sve do sad radio,da li si koristio nesto vec od terapije.
To ti je ukratko sto bi lekar trebalo da te pita u ambulanti.
Pa cemo da vidimo sta moze da bude..posto vidim da nemas bas mnogo poverenja u lekare kod kojih si se lecio...
Sve jedno,ovakvo odgovaranje preko foruma kao sto Filip rece nije zamena za posetu lekaru i drugacije je kad vidis pacijenta,razgovaras sa njim i pregledas ga a drugacije kad procitas koje su mu tegobe.
znaci..bolove mogu da izazovu i neke druge stvari osim infekcije.
Ovako na prazno sad da sirimo neku pricu mislim da je bespotrebno nego lepo ti nama kazi : koliko imas godina,svoje simptome,od kada traju da li se menjaju,da li se lecis ili si se lecio od neke druge bolesti,koje se pretrage sve do sad radio,da li si koristio nesto vec od terapije.
To ti je ukratko sto bi lekar trebalo da te pita u ambulanti.
Pa cemo da vidimo sta moze da bude..posto vidim da nemas bas mnogo poverenja u lekare kod kojih si se lecio...
Sve jedno,ovakvo odgovaranje preko foruma kao sto Filip rece nije zamena za posetu lekaru i drugacije je kad vidis pacijenta,razgovaras sa njim i pregledas ga a drugacije kad procitas koje su mu tegobe.