Pre tri nedelje me je zabolelo sa leve strane u donjem delu stomaka pored prepone. Bol je bio tako jak da gubim vazduh i traje po nekoliko sekundi, bol se pruzao odozdo na gore, i tako u intervalima po 2x na sat pa onda tek nocu pa tek sledeći dan jedanput.
Odem kod ginekologa kaže sa ginekoloske strane sve je u redu, odem kod interniste pregleda na ultrazvuk kaže moguće je da je posao pesak iz bubrega dobijem tablete Merocen i panadol. Utisa se malo i opet,kad sam stigla u svajcarsku odmah kod doktora on kaže ne to nije pesak nego je tetiva upajena u predelu prepone. Tu me izbode sa 2 injekcija u to bolno mesto gde je on napipao. Dobila sam Apranax da pijem i evo posle 4 dana bolovi su neizdrzivi i pecka me posle mokrenja.
Molim vas recite mi šta to može da bude? Dali da idem u hitnu ili da još cekam?
da li je pesak ili nije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moze da bude pesak.
Mokrite u toku jednog dana u jedan sud i vidite da li se preko noci nakupio neki talog na dnu suda.Ako jeste to je pesak.
Ako se pojavi crvenkasta mokraca,to je znak peska.
Bolovi koje ste imali su tipicni za kolike,tj bolove uzrokovane peskom.
Potrebno je da pijete najmanje 2 litra tecnosti dnevno,moze i obicna voda,bolje je neki uroloski caj (persun,uva) i koristite lekove protiv bolova.Napunite kadu toplom vodom da nivo vode dolazi do pola ledja i sedite u njoj uvece pre spavanja po 20-ak minuta.Ako imate gde da kupite perlice Rowatinex,koristite ih 4x2.
To ce vam sve olaksati tegobe a u slucaju da "nemate pesak" nece vam skoditi.
Upaljena tetiva u stomaku
takvu dijagnozu vam u Srbiji niko nikada ne bi postavio 
Mokrite u toku jednog dana u jedan sud i vidite da li se preko noci nakupio neki talog na dnu suda.Ako jeste to je pesak.
Ako se pojavi crvenkasta mokraca,to je znak peska.
Bolovi koje ste imali su tipicni za kolike,tj bolove uzrokovane peskom.
Potrebno je da pijete najmanje 2 litra tecnosti dnevno,moze i obicna voda,bolje je neki uroloski caj (persun,uva) i koristite lekove protiv bolova.Napunite kadu toplom vodom da nivo vode dolazi do pola ledja i sedite u njoj uvece pre spavanja po 20-ak minuta.Ako imate gde da kupite perlice Rowatinex,koristite ih 4x2.
To ce vam sve olaksati tegobe a u slucaju da "nemate pesak" nece vam skoditi.
Upaljena tetiva u stomaku

Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
hvala
hvala vam ponovo su mi kontrolisali mokracu, i ultrazvukom kazu nema krvi bubrezi u redu sad me doktor upucuje na snimanje creva, kao tako jako moze da boli i kad nesto sa crevima nije u redu ja sam ocajna jer ne verujem vise nikome. Zadnji lek sam dobila buscopan dok se ne uradi snimanje creva i bolovi se jos uvek prisutni. Sta dalje?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa nista,idite i na to snimanje,nista vam nece skoditi.
Ali ja i dalje verujem da je u pitanju pesak tako da mozete da sprovodite sve ono sto sam vam rekla i videcete da li ce vam biti lakse.
Buskopan treba da pomogne,ali najvise pomaze toplopa u predelu bubrega (jer ja verujem da je pesak) i sve dok ne izbacite taj pesak,imacete bolove.
Da li vam je radjen nalaz urina,i ako imate nalaz ultrazvuka,mozete da prepisete ovde da vidim sta su rekli.
Ali ja i dalje verujem da je u pitanju pesak tako da mozete da sprovodite sve ono sto sam vam rekla i videcete da li ce vam biti lakse.
Buskopan treba da pomogne,ali najvise pomaze toplopa u predelu bubrega (jer ja verujem da je pesak) i sve dok ne izbacite taj pesak,imacete bolove.
Da li vam je radjen nalaz urina,i ako imate nalaz ultrazvuka,mozete da prepisete ovde da vidim sta su rekli.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
pesak i kamen
Molim Vas ako neko mozze da mi odgovori:
imam kamen od 14mm u desnom bubregu i nekoliko manjih do 6mm u istom,dok u levom imam dva od po 5mm.Bolovi su chesti jer izbacujem i dosta peska.Nalaz mokracce:proteini u tragu,PH-5,krv.pig.+,masa leukocita,5-6 svezzih eritocita i retke bakterije,gust-1025.Se krvi -8,urea 4,3,kreatinin 95 i da ne nabrajam visse sve analize iz krvi su u granicama.
Pre dve godine razbijali su mi kamen u desnom bubregu(totalna anestezija,sondu sam nosila 19 dana a kamen je bio 20mm).Šta sad?
Opet prolaziti kroz isto?ESVEL(ili kako se vecc kazze ili pisse)?
imam kamen od 14mm u desnom bubregu i nekoliko manjih do 6mm u istom,dok u levom imam dva od po 5mm.Bolovi su chesti jer izbacujem i dosta peska.Nalaz mokracce:proteini u tragu,PH-5,krv.pig.+,masa leukocita,5-6 svezzih eritocita i retke bakterije,gust-1025.Se krvi -8,urea 4,3,kreatinin 95 i da ne nabrajam visse sve analize iz krvi su u granicama.
Pre dve godine razbijali su mi kamen u desnom bubregu(totalna anestezija,sondu sam nosila 19 dana a kamen je bio 20mm).Šta sad?
Opet prolaziti kroz isto?ESVEL(ili kako se vecc kazze ili pisse)?

Resite taj kamen odmah, kako ne bi kasnije bio za operativno uklanjanje. Naravno potrebno je da imate snimke IVU /intravenozne urografije/ pre odluke o ekstrakorporalnoj litotripsiji.
I Ne mora da znaci da je neophodno prethodno plasiranje Double-J stenta.
Naknadno je potrebno da uradite kompletno metabolicko ispitivanje i RTG-difrakciju kalkulusa, radi dijagnostike etiopatogeneze kalkuloze, obzirom na obostranu nefrolitijazu.
Ukratko, javite se Odeljenju za ESWL VMA, svakim radnim danom od 7,30h, sa svim dosadasnjim nalazima i snimcima koje posedujete a potom je sve ostalo briga Dr.
P.S. Kamen od 15mm i nije neki kamen
Bez brige i Srecno!
I Ne mora da znaci da je neophodno prethodno plasiranje Double-J stenta.
Naknadno je potrebno da uradite kompletno metabolicko ispitivanje i RTG-difrakciju kalkulusa, radi dijagnostike etiopatogeneze kalkuloze, obzirom na obostranu nefrolitijazu.
Ukratko, javite se Odeljenju za ESWL VMA, svakim radnim danom od 7,30h, sa svim dosadasnjim nalazima i snimcima koje posedujete a potom je sve ostalo briga Dr.
P.S. Kamen od 15mm i nije neki kamen

Bez brige i Srecno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]