Pesak u bubrezima i mokracnim kanalima

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
malempic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 05, 2004 9:46 pm

Pesak u bubrezima i mokracnim kanalima

Post od malempic »

Mozeli se ROWATINEX-om resiti ovaj problem. Kalcijum oksalatna uromikolitioza je upitanju.
Mozda postoji i druga resenja?
Hvala
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Meni pomaze Rowatinex, takodje je pomogao i nekim mojim prijateljima koji imaju oksalatno kamenje u bubrezima. Dobar je i caj Farmaflora, pijem ga redovno i neuporedivo je bolji od Uvin caja. Postoji i tinktura Farmaflora, pije se kombinovano sa cajem. Jedan dan caj, jedan dan te kapi.
Postoje neke "narodne" varijante za pesak i kamenje, bazirane na maslinovom ulju i persunu. Rowatinex je baziran na slicnom sastavu. I sve se to lepo nalazi u toj kapsulici, sto je lakse nego da brljas neke kucne varijante spremanja lekova.
Nacin ishrane isto je bitan, voda ( naravno flasirana ) koja se pije i kolicina.
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Rowatinex je ok, ali je bitna stvarno i ishrana. Posto sam i ja imala uratni pesak rekli su mi da ne smem da jedem nista suhomesnato, iznutrice i plodove mora.
Odranije znam da oni sa oksalatnim peskom ne smeju da jedu zeleno-lisnato povrce,znaci nista od spanaca,blitve i sl.
Ovo ti dosta suzava izbor za ishranu ali kad se mora...
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Ishrana jeste vazna, bas zbog toga je opasno odbaciti neke namirnice u potpunosti. Generalno, hrana koja moze da doprinese stvaranju oksalatnog kamenja je ona koja je bogata belancevinama, a to je meso. Lose utice i natrijum, dakle sto manje soli treba unositi. Najcesce ljudi koji imaju kamenje, jedu dosta mesa. Medjutim, to ne mora da bude pravilo, ima ljudi ( npr. ja ne ne volim meso ), koji i sa manjim unosom hrane ziv. porekla imaju visi nivo kalcijuma u urinu. Cak i na zubima mi se pravi kamenac, a ne pijem kafu, niti pusim.
Najvaznije je da se izbegava preterani unos mesa, soli, namirnica bogatih oksalatima ( spanac, blitva, kikiriki, kakao, cokolada, peceni pasulj...). Ne piti pivo preterano, ono sadrzi oksalate, alkohol izbegavati. Dovoljan je jedan mesni obrok dnevno, do 200 grama mesa.
Piti sto vise vode, izbegavati preterano znojenje, suncanje. Unositi hranu bogatu kalcijumom. I jesti sto vise povrca i vlaknastog. Sve ovo bi trebalo da smanji mogucnost nastajanja kamena.
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

Post od fluid »

......i dosta piva :D
grbavica74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 23, 2006 4:43 pm

Post od grbavica74 »

sprle napisao:Unositi hranu bogatu kalcijumom.
Da li si siguran da si u pravu? Zar kalcijum nije jedan od glacnih sastojaka kamenca?
Odgovori