Krajem aprila sam uradio frenulotomiju. Sve je fino zaraslo, jos malko zateze oziljak, ali jako sam zadovoljan ucinkom.
Od tada mi se cini da se ta zadnja strana glavica oko frenuluma, zajedno sa zadnjim delom kozice, peruta, a koža je onako staklasta i gruba.
Nema svraba, bolova, niti neprijatnog mirisa. Mozda blago crvenilo, mada ni to nije nista izazeno.
Juce sam se kupao u kadi i skinuo rukom dosta peruti sa tog dela penisa. Kada sam izasao i osusio se, taj deo kozice i glavica je bio toliko grub, da sam pomislio da mi je papir ili karton pod rukom! Namazao sam Apivis, propolis mast i to se malo ublazilo.
Sta bi ovo moglo biti? Pomislio sam da nije neka gljivicna infekcija, s obzirom da sam u toku lecenja rane frenuluma svakodnevno po 2-3 puta koristio kamilicu ili hipermangan. Kako su obe stvari baktericidi, da nisam narusio ravnotezu?
Takodje, u predelu prepone imam crvenkasti kruzic precnika oko 8mm, koji deluje staklasto, perutavo. Da li to ima veze sa ovim gore, ne znam!
P.S. Recite mi na sta vam ovo, po opisu, lici. Znam i ja da je idealno otici i uzeti bris. Ali trenutno nisam u mogucnosti to da radim. Hvala!
Perutanje/gruba koža jednog dela glavica
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pih, valjda necu morati da saljem slike!Vragolasta Amfibija napisao:To u predelu prepone lici na gljivicu.
To na glavicu,niko ne bi mogao da kaze dok ne vidi.

Poceo sam da mazem daktanolom. Vidim ja da mi mirise na pomorandzu, kad ono to onaj za oralnu upotrebu i odma' mi svasta pade na pamet.

Elem, izgleda da je bolje od daktanola... ali ostaje da se vidi.
Hm, posle 4 dana mazanja daktanolom, glavic i kožica izgledaju isto kao i pre, dok je onaj kruzic na preponi skoro nestao.
Nesto mi je sve to cudno. Ovo na penisu, ne boli, ne pece, ne svrbi, ne deluje upaljeno, nema lezija, samo se vidi blagi prelaz izmedju "normalnog" i "grubog" tkiva u vidu tamnije boje kože, a ona deluje kao da je suva, kao da joj treba hidratacija.
Zanimljivo je da u erekciji skoro sve nestaje i glavic je u celosti gladak (kao i kožica)i bez ikakvih promena. Znaci, sve se ovo manifestuje samo kada je penis skroz opusten.
Sve se nesto mislim da operacija i oziljno tkivo imaju veze sa ovim. Jer se sve "vrti" u tom radijusu oko oziljka.
Ako neko ima ideju, neka se javi... na kraju, mozda i dramim bez potrebe.
Nesto mi je sve to cudno. Ovo na penisu, ne boli, ne pece, ne svrbi, ne deluje upaljeno, nema lezija, samo se vidi blagi prelaz izmedju "normalnog" i "grubog" tkiva u vidu tamnije boje kože, a ona deluje kao da je suva, kao da joj treba hidratacija.
Zanimljivo je da u erekciji skoro sve nestaje i glavic je u celosti gladak (kao i kožica)i bez ikakvih promena. Znaci, sve se ovo manifestuje samo kada je penis skroz opusten.
Sve se nesto mislim da operacija i oziljno tkivo imaju veze sa ovim. Jer se sve "vrti" u tom radijusu oko oziljka.
Ako neko ima ideju, neka se javi... na kraju, mozda i dramim bez potrebe.

Evo daljeg izvestaja, molim sve koji mogu da daju neku korisnu sugestiju neka to urade. 
Koza glansa i unutrasnjeg dela prepucijuma se perutala, cak sam osetio peckanje i crvenilo, ali samo nakon duzeg odnosa.
Posle smaranja sa daktanolom, otkrio sam da mi pomaze mast Triderm (mesavina gentamicina, kortikosteroida i klotrimazola (kanestena)). Sistemom eliminacije video sam da je gentamicin taj koji mi stvarno pomaze. Bio sam siguran da je neka bakterija.
Moja devojka je dala bris vagine na pregled i ustanovljena je bakterija klebsiella enterobacter u vecoj kolicini. Dobra strana je sto je osetljiva na skoro sve antibiotike. Pocela je da pije cefaleksin na 8 sati, po preporuci ginekologice.
Ja sam "apstinirao" sa gentamicinom i dao danas bris glansa na pregled, pa cekam rezultate.
Gotovo sam siguran da je ta bakterija kod mene izazvala kozne promene na penisu, pa sam ja preneo devojci. Ona nije imala nikakve simptome, a bris je uradila na moj predlog.
Pretpostavljam da sam je "zaradio" nakon operacije frenuluma.
U toku zalecenja glavic je na tom mestu bio onako suv, kao da se blago perutao, ali sam mislio da je to od velikog ispiranja u kamilici i hipermanganu. Kasnije se to prosirilo i javilo se neznatno zatamljenje (crvenilo) na glansu. Prvo je obolelo samo to tkivo oko rane (oziljka), a kasnije se prenelo dalje.
Moje pitanje je: ako se ustanovi da je i kod mene klebsiela ili neka druga bakterija (a sigurno jeste, cim gentamicin pomaze), da li treba i ja sa devojkom da pijem antibiotike ili je samo mast resenje?
Ne bih da izazovem ping-pong efekat, pa su sve opcije otvorene.
Inace, ja ovako, kao ni ona, nemam nikakve smetnje sa mokrenjem, bolom ili svrabom... povremeno zna da pecne sam vrh glavica, ali ne cesto. Izuzetak su dugi odnosi, ali o tome sam vec pricao.
Da li bas moramo da koristimo kondom, s obzirom da smo oboje pod terapijom, a uskoro ce joj ovulacija... pa da ne zakasnimo.

Koza glansa i unutrasnjeg dela prepucijuma se perutala, cak sam osetio peckanje i crvenilo, ali samo nakon duzeg odnosa.
Posle smaranja sa daktanolom, otkrio sam da mi pomaze mast Triderm (mesavina gentamicina, kortikosteroida i klotrimazola (kanestena)). Sistemom eliminacije video sam da je gentamicin taj koji mi stvarno pomaze. Bio sam siguran da je neka bakterija.
Moja devojka je dala bris vagine na pregled i ustanovljena je bakterija klebsiella enterobacter u vecoj kolicini. Dobra strana je sto je osetljiva na skoro sve antibiotike. Pocela je da pije cefaleksin na 8 sati, po preporuci ginekologice.
Ja sam "apstinirao" sa gentamicinom i dao danas bris glansa na pregled, pa cekam rezultate.
Gotovo sam siguran da je ta bakterija kod mene izazvala kozne promene na penisu, pa sam ja preneo devojci. Ona nije imala nikakve simptome, a bris je uradila na moj predlog.
Pretpostavljam da sam je "zaradio" nakon operacije frenuluma.
U toku zalecenja glavic je na tom mestu bio onako suv, kao da se blago perutao, ali sam mislio da je to od velikog ispiranja u kamilici i hipermanganu. Kasnije se to prosirilo i javilo se neznatno zatamljenje (crvenilo) na glansu. Prvo je obolelo samo to tkivo oko rane (oziljka), a kasnije se prenelo dalje.
Moje pitanje je: ako se ustanovi da je i kod mene klebsiela ili neka druga bakterija (a sigurno jeste, cim gentamicin pomaze), da li treba i ja sa devojkom da pijem antibiotike ili je samo mast resenje?
Ne bih da izazovem ping-pong efekat, pa su sve opcije otvorene.
Inace, ja ovako, kao ni ona, nemam nikakve smetnje sa mokrenjem, bolom ili svrabom... povremeno zna da pecne sam vrh glavica, ali ne cesto. Izuzetak su dugi odnosi, ali o tome sam vec pricao.
Da li bas moramo da koristimo kondom, s obzirom da smo oboje pod terapijom, a uskoro ce joj ovulacija... pa da ne zakasnimo.

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 1:19 am
Ja imao slicne simptome pa otisao do seka doktorice na koznom ona me poslala da odradim bris glansa i uretre i kad tamo nasli Sreptococcus agalactiae (grupe B) i Escherichia coli od bakterija i Candidu od gljivica.Jos pre nego sto su mi stigli rezultati prepisala mi je daktanol protiv gljivica jer nije bila sigurna za postojanje jos necega.Evo cekam da joj se zavrsi odmor pa idem po novu turu kremica
. Inace sam ova cuda zakacio najverovatnije kao posledicu pada imuniteta zbog koriscenja antibiotika u zelji da se resim napasti zvane Chlamydia Trachomatis
ali bezuspesno. Inace gljivice a narocito u kombinaciji sa bakterijama dovode do smanjenja elasticnosti koze i pokozice (susenje koze, perutanje i sl.) pa prilikom fizicke aktivnosti
dolazi do njenog pucanja sto se i meni desilo. E sad ako se na tako ostecenu kozu nakaleme i bakterije posebno na tebi dragom delu tela situacija moze biti zeznuta, zato nemoj da se zezas skupi hrabrost pa pravac kod doktora da ti lepo kazu sta i kako, a ne da se igras vraca pogadjaca.

Hvala ti puno sto si nasao vremena da odgovoris! Nadam se da ce ovo i drugima koristiti. 
Ovo bese pre skoro dva meseca. Meni je to proslo - resio sam gentamicinom. On je bas jako delovao... vec posle prva dva mazanja, koza se naglo isperutala, ali tako da se i smanji crvenilo i dalje perutanje.
Onaj bris sto sam uradio je bio cist i nije dao patogene bakterije ili gljivice.
Eto, toliko. Cisto da se i ja javim.

Ovo bese pre skoro dva meseca. Meni je to proslo - resio sam gentamicinom. On je bas jako delovao... vec posle prva dva mazanja, koza se naglo isperutala, ali tako da se i smanji crvenilo i dalje perutanje.
Onaj bris sto sam uradio je bio cist i nije dao patogene bakterije ili gljivice.
Eto, toliko. Cisto da se i ja javim.

- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Na zalost nije, ali videcemo sta ce biti ovog meseca...Vragolasta Amfibija napisao:Super,nadam se da je ovulacija bila zadnja za 9 meseci![]()

Jeste, ali se obicno primeti bar neko "olaksanje". U mom slucaju se nije videlo nista, naprotiv, jos se prosirilo. Zato sam i posumnjao na bakterije i bio u pravu, jer je gentamicin snazno reagovao vec na prvo stavljanje.Vragolasta Amfibija napisao:Promena na kozi je trabala da se maze duze jer lecenje gljivica na kozi ne traje 4 dana vec 2 nedelje.