peckanje posle mokrenja

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Spiridon_Kopicl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 6:10 pm

peckanje posle mokrenja

Post od Spiridon_Kopicl »

Pre par dana su mi se javila blaga beckanja posle mokrenja. Danas je bilo malo jace.
Problem je sto sam juce poceo da pijem antibiotike (Amoksicilin, Clathrocyn i Cotroloc) zbog helico bakterija koja mi je pronadjena.
Da li neko zna sta bi moglo da bude problem ?
Da li mogu da dam urin na test (urinokultua i sl.) ? Krvna slika sa biohemijom ?
Takodje pre jedno 6 meseci mi je ustanovljen pesak u bubregu.
Spiridon_Kopicl
Novi član
Novi član

Da dodam da je ovo drugi put da za dva meseca pocinjem terapiju na helico bakteriju posto prvi put terapija nije uspela.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Potrebno je da se uradi nalaz urina,urinokultura,ultrazvuk i rengenski snimak bubrega da bi se reklo sta ti je.
Upute za sve to mozes da dobijes kod lekara opste prakse.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Spiridon_Kopicl
Novi član
Novi član

Vragolasta Amfibija napisao:Potrebno je da se uradi nalaz urina,urinokultura,ultrazvuk i rengenski snimak bubrega da bi se reklo sta ti je.
Upute za sve to mozes da dobijes kod lekara opste prakse.
Da li zbog toga sto pijem antibiotike da se dobiju pogresni rezultati urinokulture ?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Obzirom da se i amoxicilin i klaritromicin izlucuju preko bubrega moguce je da rezultat urinokulture bude lazno negativan(pod uslovom da je uzrocnik senzitivan na ove antibiotike).Zato se i pre davanja urinokulture obustavlja svaka antibiotska terapija.Ali o tome vise porazgovaraj sa svojim lekarom,pa eventualno po zavrsetku eradikacije H.pylori da das urin na analizu.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

1. Po zavrsetku antibiotske Th - terapijski "prozor" od 3 dana, pa urinokultura.
2. Sediment urina dace delimican odgovor o eventualnom "pesku" a UZ bubrega i besike definitivnu potvrdu.
3. Ukoliko se utvrdi kalkuloza jednog bubrega - intravenska urografija
4. Ukoliko je obostrana - metabolicko ispitivanje
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori