Par saveta...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
manes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 6:58 am

Par saveta...

Post od manes »

Pozdrav svima!
Redovan sam posetilac ovog sajta ali sam se tek sada registrovao,pa bih molio za par saveta..

Imao sam vezu od dve godine,i pred kraj nase veze sam primetio crvenilo na glavicu i kao neki blag osip..Od tada smo prestali da imam odnose i posle 20 dana smo raskinuli..Naravno nije to razlog :) Ali to pisem zato sto hocu da postavim pitanje i u vezi toga jer me nesto interesuje...

Naime,otisao sam kod urologa i uradio sam bris gde je pokazalo da imam "mali broj enterokoka",i doktor mi je rekao da je to normalna stvar i da se ta bakterija nalazi u debelom crevu..Postoji mogucnost da je nekako dospela do penisa itd...
Dao mi je neke antibiotike koje nazalost nisam popio sve.. :(
Proslo je 3 meseca od toga i meni je i dalje to crvenilo a na rubu glavica kao modraste boje..

Hteo sam da pitam,da li sam to mogao dobiti od devojke?
Da li je to nesto opasno i kakve posledice mogu biti ako se enterokoka duze zadrzi na penisu?

Poslednjih par dana osecam blagi bol i nelagodnost izmedju korena penisa i testisa..Mogu rukom da napipam kao neke velike vene ili zile koje kao da su povecane?
Da li je i to mozda posledica enterokoka?

Hvala puno.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Mogao si da dobijes od nje a i nisi morao,znaci,diskutabilno je.
Prosirene vene u skrotumu nisu posledica enterokoke.
Pogledaj ovde na forumu teme pod nazivom VARIKOKELA ili VARIKOCELA i sve ce ti biti jasno.
manes
Novi član
Novi član

Post od manes »

Hvala na odgovoru!
Da li ona moze izazvati neke ozbiljnije probleme(enterokoka)?

A za prosirene vene sam mislim kao da nesto umisljam,jer mi je se to pojavilo pre 7 dana..I taj tupi bol sam mislio da umisljam..Prvo jebilo na desnoj strani,pa je proslo a sad ne na levoj..
U svakom slucaju treba otici kod urologa..
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Nije ozbiljno,ali posto vidim na sta pucas : cak i ako ti je ona prenela,ne znaci da te je varala !!!
Mnogi umisljaju tegobe od strane genitalija,narocito ako im se kaze da "ima tu nesto" oni naprasno pocnu da osecaju "to nesto".
Relax,sve ce biti u redu,malo antibiotika i to je to.
manes
Novi član
Novi član

Post od manes »

Varala ne varala isto je,ja enterokoke imam a sam od sebe nisam nikako mogao da dobijem jer je moja licna higijena(a znamo kako se enterokoka moze dobiti) na prilicnom nivou.A s obzirom koliko je poznajem i njena je,tako da... :) Ne bitno...

Malo pre sam gledao slike varikokele i primecujem da se to prikazuje kao nesto u obliku spageta,ali kod mene nije tako,nego samo jedna zila velika..I na kozici gde su testisi(izvinjavam se na nestrucnosti) nema nikakvim vidljihiv tragova..
manes
Novi član
Novi član

Post od manes »

manes
Novi član
Novi član

Post od manes »

SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Varala ne varala isto je,ja enterokoke imam a sam od sebe nisam nikako mogao da dobijem jer je moja licna higijena(a znamo kako se enterokoka moze dobiti) na prilicnom nivou.A s obzirom koliko je poznajem i njena je,tako da... Ne bitno...
I na kraju po tebi ispade da te ipak prevarila :roll: ???

Prvo: Možeš ti da budeš čist koliko hoćeš ali ako ti je tvoj imunitet samo u jednom trenutku doveden u pitanje ti ćeš vrlo lako da dobiješ enterokus od samog sebe jer ta bakterija je uvek tu negde s obzirom na blizinu analnog otvora i polnog organa jedne odnosno druge osobe! Iako ti održavaš higijenu kao što je održavala tvoja devojka uvek ima ono "ali" .

Drugo: Ne moraš odmah da posmatraš stvari tako da je ona kriva jer ti održavaš higijenu na priličnom nivou. Uvek podji od sebe da si u ovakvim situacijama sam kriv jer si mogo a nisi sprečio enerokous ako sumnjaš u dotičnu.
Zdravlje je najveće bogatstvo !
Odgovori