ovo bi moglo da bude ozbiljno... moguc rak penisa...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
jd23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 1:49 am

ovo bi moglo da bude ozbiljno... moguc rak penisa...

Post od jd23 »

Imam 19 godina, nisam imao seksualne odnose. Sada kada mi je ta tema postala aktuelna, shvatio sam da imam problem i malo sam pretrazio net. Zakljucio sam da imam fimozu, nemogucnost da u erekciji potpuno prevucem kozicu (ceo glavic penisa je oslobodjen, ali neposredno ispod koza ostaje naborana). Medjutim, dok sam citao o fimozi, naisao sam na podatak da ona posredno moze da izazove rak penisa, zbog nemogucnosti normalnog odrzavanja licne higijene. Iako sam higienu uvek redovno odrzavao, primetio sam da na glavicu penisa (od prilike na sredini) imam tamnu mrlju (2-3mm), sto je oznaceno kao simptom raka penisa. Nije mi se ona pojavila skoro, koliko se secam, prvi put sam je primetio pre nekoliko godina, mozda je imam i od uvek, stvarno ne znam, jer pre o tome nisam razmisljao na ovakav nacin. Mislim da se nije povecavala od trenutka kad sam je prvi put primetio, ali ni to ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu. Svakako planiram da odem kod urologa, ali voleo bih da mi neko da odgovor i ovako, putem foruma.
Gde bih mogao da odem na pregled s' obzirom da studiram u Novom Sadu, a nisam iz Novog Sada?

Hvala!
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

Zaboravih da navedem da pre 5- 6 godina (stvarno ne mogu da odredim kad je to tacno bilo), nisam bio u mogucnosti uopste da prevucem kozicu preko glavica penisa (samo do pola) i bio sam kod urologa, koji je samo snaznim povlacenjem "odlepio" kozicu od glavica penisa. Nakon toga je rekao da je sve u redu. Verovatno je tako mislio jer dok mi je penis opusten, sve i izgleda normalno. Posle toga sam koristio neku mast nekoliko dana i to je to. Sto se tice one mrlje, ne znam da li sam je tada imao...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ta mrlja ti je najverovatnije najobicni mladez,sto moze da bude i pozeljno ;)
Nema potrebe da se tripujes,rak penisa je toliko retka stvar da verovatno nikada u svom zivotu neces sresti coveka koji ga ima.Dalje,rak penisa mogu da dobiju matorci koji decenijama imaju fimozu (o,da ima i takvih) te im se nakuplja smegma (ono belo) koja moze da deluje kancerogeno.
Sto se tice tvoje fimoze koja je sada delimicna,imas ovde na forumu dosta tema koje se bave time pa mozes da ih procitas (da ne duzimo ovde o tome)
Trebalo bi u NS da postoji studentska poliklinika kao i na drugim univerzitetima gde se inace lece studenti.
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

Hvala na odgovoru. Nisam se ja nesto narocito uspanicio, pre se moze reci da sam pogresno formulisao pitanje, pa je tako zvucalo (inace, po prirodi sa prilicno smiren). Jednostavno sam hteo da cujem nesto i o toj mogucnosti, nista vise... Hvala jos jednom, a sto se realnog problema tice, potrazicu studentsku polikliniku, mogu i da naslutim gde se nalazi. Hvala jos jednom.
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

Greskom sam se zahvalio jedanput vise nego sto sam mislio, ali mozda i nije na odmet. :D Sta da radim kad ne moze da se edituje... Cisto da ljudi ne pomisle svasta... :D
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

Imam novo pitanje, ovoga puta tehnicke prirode... Informisao sam se o sudentskoj poliklinici i saznao da nemaju urolosko odeljenje. Da li da se obratim kod lekara opste prakse ili kod dermatovenerologa?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Opste prakse,a on ce te dalje uputiti ako je potrebno.
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

Kako to mislie ako je potrebno? Znaci da postoji mogucnost da operacija nece biti ptrebna (citao sam vec na forumu da je moguce da se problem resi odredjenim mastima)? I jos jedno pitanje: znam da o tome ima dosta na forumu, ali nigde nisam nasao konkretan odgovor. Naime, ukoliko se operacija ipak izvrsi, posle koliko vremena mogu da se vratim redovnim fizickim aktivnostima, preciznije teretani i voznji bicikla?
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

I jos jedno pitanje: ukoliko idem preko studentske poliklinike, da li snosim neke troskove lecenja? Pozdrav!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ma kakva bre operacija ! 99% je da ti to nece biti potrebno.Kad se vratis s pregleda ako ti nesto nije jasno,javi se,ovako da ti pricam o operaciji nema smisla.
Ako se lecis u drzavnoj ustanovi ili studentskoj poliklinici (koja je takodje drzavna,naravno) ne placas nista.
jd23
Novi član
Novi član

Post od jd23 »

U ponedeljak definitivno idem na pregled. Ipak cu postaviti pitanje.... Ne znam da li sam dobro objasnio problem... Kada je penis opusten sve izgleda normalno, kao da nema ni traga od fimoze. Medjutim, kada je u erekciji, onda kozica ne moze da se povuce do kraja usled prekratkog frenuluma. Znam da sam laik, ali nije mi logicna mogucnost resavanja problema bez operacije, kad mi je frenulum jednostavno prekratak.

P.S. Zahvaljujem se na odgovorima i izvinjavam se ako sam naporan...
daskalot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2007 10:14 pm

Post od daskalot »

jd23 napisao:U ponedeljak definitivno idem na pregled. Ipak cu postaviti pitanje.... Ne znam da li sam dobro objasnio problem... Kada je penis opusten sve izgleda normalno, kao da nema ni traga od fimoze. Medjutim, kada je u erekciji, onda kozica ne moze da se povuce do kraja usled prekratkog frenuluma. Znam da sam laik, ali nije mi logicna mogucnost resavanja problema bez operacije, kad mi je frenulum jednostavno prekratak.

P.S. Zahvaljujem se na odgovorima i izvinjavam se ako sam naporan...
Pozz ja sam novi i mogu pomagat na ovu temu UROLOGIJU(volontiram u gradskoj bolnici).

Kod nas u Makedonija te fimoze tretiramo sa operativni zahvat(prekratki frenulum), vezbe preporucujemo samo kod mlade dece do 4-5 godini.
nikola93pancevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 11:07 pm

Re: ovo bi moglo da bude ozbiljno... moguc rak penisa...

Post od nikola93pancevo »

AMFIBIJA MOLIM TE POMOZI MI ZANIMA ME U KOJI TIP KONDILOMA SPADAJU MOLDAVNE KONDILOME I DA LI ONE MOGU DA IZAZOVU RAK PENISA...MENI SE POJAVILA BRAONKASTA FLEKICA NA MESTU PORED KOG MI JE SPALJIVAN KONDILOMICIC JEDAN OD MNOGOIH PA PORED OZILJKA ...MOLIM TE ODGOVORI MI STO PRE SLOGIRO SAM SE OD STRAHA
Odgovori