Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
imam problem, imam 16 godina i moj glans je veoma osjetljiv odkad znam za sebe.Tako da ne znam sta da radim, plasim se imati seksualne odnose, a mozda i imam neki blazi oblik fimoze, citao sam dosta o tome. Kozu mogu zateci i vratiti i u opustenom stanju i u erekciji. Treba li kakva operacija, ili ima li kakva mast za smanjenje osjetljivosti??????
POmozite molim vas
Zašto misliš da imaš fimozu ako nemaš problem sa kožicom tj ako možeš da je zavrneš i vratiš?
Što se tiče osetljivosti, to je sasvim normalno, verovatno ti je glavić većinu vremena prektiven pa odatle i osetljivost, ništa čudno, svima je tako. Ne treba ti nikakva mast, možeš eventualno da kreneš glavić što više da privikavaš na spoljašnu sredinu, ostavi ga otkrivenog kad si kući itd, i vremenom će biti bolje. Uglavnom nema razloga za paniku, to je sve kod tebe normalno, bar tako meni zvuči.
MarkoKg, izvini a postoje li kakve vjezbe, ili nesto tako? Ovako mi je veoma tesko, sjetljiv je na skoro svaki dodir, i da stalno mi je kozica prekrivena preko glansa.
Većini ljudi je koža preko glavića tako da nemoj da brineš.
Ono što možeš da uradiš jeste da povremeno zavrneš kožu i ostaviš tako neko vreme, npr dok si kući. Možeš to povremeno raditi, svaki put ostaviš sve duže kako bi se glans navikao na spoljnu sredinu, mada nemoj preterivati.