Zanima me što je to...znači tu gdje su testisi na dnu malo malo pa osjetim nekakvo ježenje, mrvljenje, uglavnom nije ni bol ni ništa nego taj neki osjećaj kao da mi se koža naježi, dali je to možda od dlaka ili od nečeg drugog pa se nekako pomicanjem koža naježi....imam echerichiu coli u brisu uretre, u mokraći ništa, dali je to možda uzrok? također zbog te infekcije dobio sam i gljivice pa su i one možda uzrok :S neznam ni sam više a glupo mi je doktora to pitat zbilja, pregledao je testise i sve rekao je da je u redu tako da neznam u čem je problem, a nisam mu spominjao to mrvljenje jer je bilo nevažno naspram ovih drugih problema, koža je u redu nikakvih promjena nema pa me zanima dali je to normalno jel se i vama to ponekad dešava? meni jednom do dva puta dnevno nekad uopće ne...
hvala na odgovoru!
osjećaj mrvljenja/ježenja u testisima
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 01, 2012 4:28 pm
Re: osjećaj mrvljenja/ježenja u testisima
mozda je prostata,ja zadnja 3 mjeseca imam upalu i cesto osjecam zarenje ili mravinjanje,trebao si reci ljecniku ,prostata je atomska bomba,ako se upali unisti ti zivot samo tako,jos ako predje u hronicno stanje sa tezim bolovima i tegobama smrt je ljepsa
-
- Novi član
ovako, obavio sam ultrazvuk prostate i nije uvečana, imam blage bolove u donjem dijelu trbuha s desne strane koji su povremeni, ali to je doktor povezao sa ešerihijom...znači žarenje nije nego to kao ježenje kože onak hladno ježenje kože testisa i nije stalno nego ponekad i zavisi kako koji dan, isto kao kad vam se koža nekada više ježi nekada manje....samo šta neznam šta bi to bilo, spomenut ću doktoru ako ne prestane, hvala na odgovoru....dali bi mogli navesti sve svoje simptome? da usporedim, hvala
imam 20 godina pa se ne povezuje previše te stvari s prostatom....za bolove sam rekao doktoru i sve je povezao s tim samo ovo mrvljenje i ježenje sam zaboravio u hrpi tih problema spomenuti pa zato sada pitam 

ja imam 37 godina i nikad nikakve tegobe nisam imao,samo odjednom jedno jutro osjetio sam jaku bol dole odnosno osjecaj da mi je mjehur pun i da trebam mokriti a u mjehuru nema nista.....posle se to malo smirilo sad su tupi,polu ostri i psihicki iritirajuci bolovi iznad penisa,osjecaj zarenja i mravinjanja posle mokrenja
i kod mene je prostata normalna i nije bolna na dodir,jedan urolog mi je rekao da je tako kod vecine hronicnih upala odnosno da sam ja imao upalu mnogo godina pre ali da nisam imao izrazene siptome ......a ja stvarno nikad nista nisam osjecao....jedino cega se mogu sjetiti je bilo da sam primjetio u zadnje vrijeme pre pojave bolova da sam cesto imao nocno mokrenje ili ujutru osjecaj da mi je besika prepuna ali kad odem na wc nebude bas puno mokrace ali nisam bas puno obracao paznju na to mislio sam da to tako treba biti,stari se itd
a i da sam se pre javio urologu ne znam kako bi pomogli ,jer koliko vidim oni nemaju pojma o prostati ni kako ljeciti,ni zasto oboljeva nista...a jedan mi je priznao da je prostata enigma medicine
i kod mene je prostata normalna i nije bolna na dodir,jedan urolog mi je rekao da je tako kod vecine hronicnih upala odnosno da sam ja imao upalu mnogo godina pre ali da nisam imao izrazene siptome ......a ja stvarno nikad nista nisam osjecao....jedino cega se mogu sjetiti je bilo da sam primjetio u zadnje vrijeme pre pojave bolova da sam cesto imao nocno mokrenje ili ujutru osjecaj da mi je besika prepuna ali kad odem na wc nebude bas puno mokrace ali nisam bas puno obracao paznju na to mislio sam da to tako treba biti,stari se itd
a i da sam se pre javio urologu ne znam kako bi pomogli ,jer koliko vidim oni nemaju pojma o prostati ni kako ljeciti,ni zasto oboljeva nista...a jedan mi je priznao da je prostata enigma medicine
i da zaboravio sam da ti kazem ,mlad si 20 god obavezno koristi kondom uvjek i kad se ozenis sa rodjenom zenom....
-
- Novi član
uh, ja ti nemam ni pola od tih simptoma zbilja, nemam ništa skoro, to ježenje je nekako nevezano za mokrenje, znači nije posliije mokrenja nego recimo sjedim i onda dođe malo i tak me škaklja malo i prođe kroz 2-3 sekunde, samo šta neznam što bi to bilo....ja se iskreno nadam da je to samo sve od te echerichie....ali kako mi se čini imam neku blagu upalu prostate jer kad god sjednem poslije mokrenja ili se napnem još izađe jedna kap, jedino onda kad ostanem na wc-u recimo 4-5 min i dobro istresem i obrišem onda više nema poslije kapanja....i blagi bolovi u donjem dijelu trbuha koje je doktor pripisao bakteriji, da ona to uzrokuje, zznači mogla bi biti i neka blaga bakterijska upala....svašta bi moglo bit, samo šta njima nije bitno šta je sa pacijentom, treba privatnom otić i gotovo, samo šta novaca se nema takva je situacija i gleda se svaka kuna, ako imaš novaca imaš i zdravlje eto....90 posto doktora nije ništa briga za pacijenta, niti jel će to riješit....svejedno im je, samo treba im par puta natuknut nešto šta si sam diagnosticiraš pa će ti potrvrdit i dat ti neki lijek, jedino tako treba, samo šta sam ja zaboravio u hrpi tih problema, što životnih što zdravstvenih......a uostalom njihov je posao da misle, ali to ne rade kako treba....
naravno, uvijek......jer sam vidio kakvih sranja sve može biti, osobno sam se uvjerio....
naravno, uvijek......jer sam vidio kakvih sranja sve može biti, osobno sam se uvjerio....
Zvjezdan_1111 napisao:uh, ja ti nemam ni pola od tih simptoma zbilja, nemam ništa skoro, to ježenje je nekako nevezano za mokrenje, znači nije posliije mokrenja nego recimo sjedim i onda dođe malo i tak me škaklja malo i prođe kroz 2-3 sekunde, samo šta neznam što bi to bilo....ja se iskreno nadam da je to samo sve od te echerichie....ali kako mi se čini imam neku blagu upalu prostate jer kad god sjednem poslije mokrenja ili se napnem još izađe jedna kap, jedino onda kad ostanem na wc-u recimo 4-5 min i dobro istresem i obrišem onda više nema poslije kapanja....i blagi bolovi u donjem dijelu trbuha koje je doktor pripisao bakteriji, da ona to uzrokuje, zznači mogla bi biti i neka blaga bakterijska upala....svašta bi moglo bit, samo šta njima nije bitno šta je sa pacijentom, treba privatnom otić i gotovo, samo šta novaca se nema takva je situacija i gleda se svaka kuna, ako imaš novaca imaš i zdravlje eto....90 posto doktora nije ništa briga za pacijenta, niti jel će to riješit....svejedno im je, samo treba im par puta natuknut nešto šta si sam diagnosticiraš pa će ti potrvrdit i dat ti neki lijek, jedino tako treba, samo šta sam ja zaboravio u hrpi tih problema, što životnih što zdravstvenih......a uostalom njihov je posao da misle, ali to ne rade kako treba....
i kod mene su bolovi u donjem djelu stomaka odmah iznad penisa,samo sto nisu blagi vec dosta jaki i tako vec 3 mjeseca,upala prostate je bolest mladih muskaraca,prostata je velika enigma,svi imaju bolove na ralicitim mjestima,nekog boli iznedju nogu,nekog testisi,nekog penis,pa razlicit intenzitet bolova,neko ima upalu a nema nikakvih bolova,ili probleme sa mokrenjem itd
upala moze biti bakteriijska ili bez bakterija,a prostata moze boljeti i bez dokazive upale
kako sam citao na jednom americkom uroloskom sajtu kod 50% ljudi koji pate od hronicne upale prostate a kod kojih nikad nisu dokazane bakterije sto je velika vecina preko 90% slucajeva,novom metodom koja se primjenjuje u americi biopsijom kojom izdvajaju bakteriijski DNK ,nadjen je DNK bakterija u prostati,sto znaci da najveci dio upala izazivaju bakterije,ali zbog prirode prostate antibiotici tesko prodiru unutra a bakterije se zacaure unutra i tesko ih je unistiti zato se koristi nova metoda direktno ubrizgavanje antibitotika i protiv upalnih ljekova oko prostate,koja daje dobre rezultati
kod ostalih kod kojih biopsijom ne nadju bakterije americki urolozi smatraju da se vecini slucajeva radi o stresu i zategnutim misicima oko prostate kojin izazivaju tegobe tu se primjenjuje fizikalna terapija, masaze itd
ja imam novaca ,obiso sam dosta urologa niko nema rijesenja niti pojma o novim nacinima ljecenja ,obicino propisu antibiotike i to je to
-
- Novi član
onda 99,9 posto imam bakterijsku upalicu koju ću riješit antibiotikom, tj već sam pio antibiotik tak da vjerujem da on djeluje protuupalno znači da je ublažio ovo, ako će još bit bolovi a bakterije nebude tada će dat još antibiotika....i neću imat ništa protiv toga jer mora bit nekog pomaka...jedino ako nije upala onda jje nešto treće......čuj nisu svi takvi slučajevi kronična upala prostate, mora bit neko žešće sranje kao kod tebe....makar jedan simptom mora bit izražen....ovo šta je kod mene pretpostavljam da će se izliječit bez problema, doktor je rekao nahladio si malo prostatu jer sam čistio snijeg na minus 25 par sati, i od sjedenja na hladnom često i nenošenja papuča po kući.....sad se pridržavam svega i osjećam pomake jedino taj urin koji kapa, na onom rezidualnom urinu je pokazivalo 22ml zaostaje neznam jel to puno ili......i neznam šta je uzrok tome...to se nitko nije pitao.....ali i u tom kapanju je vidljiv pomak....prije je 10 minuta kapalo sad nešto manje, drugih problema nemam.....
antibiotici tesko prodiru u prostatu i ako bakterije udju tesko se uniste,bakterije se zacaure unutra.....treba raditi na sto vecoj cirkulaciji ,znaci sto vise hodati i trcati,kombiniranje toplih i hladnog tusa,izbjegavati sjedenje i voznju biciklom jer se stvara dodatni zastoj krvi u prostati itd
kao sto sam ti vec rekao prostata je enigma svih urologa ,i ljecenje je veoma tesko,a siptomi upale su razliciti od malih tegoba do velikih
znaci neko kao ja, nikada nisam osjetio bilo kakve tegobe i odjednom doslo je do problema..... do ljudi kao sto si ti koji vrlo maldi pocnu osjecati male probleme,nekima se stanje ostane tako citav zivot nekima se stanje pogorsa,nekim poboljsa itd neki imaju jake siptome pa se sve smire pa ponovo sve ponovi itd.....sve je individualno,znaci ne moze niko sa sigurnoscu reci sta ce se desiti
kao sto sam ti vec rekao prostata je enigma svih urologa ,i ljecenje je veoma tesko,a siptomi upale su razliciti od malih tegoba do velikih
znaci neko kao ja, nikada nisam osjetio bilo kakve tegobe i odjednom doslo je do problema..... do ljudi kao sto si ti koji vrlo maldi pocnu osjecati male probleme,nekima se stanje ostane tako citav zivot nekima se stanje pogorsa,nekim poboljsa itd neki imaju jake siptome pa se sve smire pa ponovo sve ponovi itd.....sve je individualno,znaci ne moze niko sa sigurnoscu reci sta ce se desiti