Oralni sex i virusi !!!?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

peraaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:01 pm

Oralni sex i virusi !!!?

Post od peraaa »

Da li se oralno mogu preneti neki virusi i koji ?

Cuo sam price da ni oralno nije bezbedno. Moze li neko da me edukuje u tom pravcu...

:roll:
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Naravno da nije bezbedno i HIV moze tako da se prenese.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

zastita tokom oralnog seksa je presecanje kondoma po poluprecniku, tako dobijeni pravougaonik se rasprostire preko ciljne povrsine
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

simpatichno pitanje!

naravno da se moze zaraziti svim i svachim oralnim sexom!

prvi virus je Epstein - Barrov virus (EBV) koji izaziva infektivnu mononukleozu!

Naravno HIV! Ranice po ustima, krvave desni, sveze popravlajni zubi koji krvare mogu biti super mesto za ulazak virusa u organizam!

Pa je tu Humani Papiloma Virus koji izaziva kondilome koji se moze preneti sa jednog na drugi polni organ i oralnim sexom.....ti njemu pa ga poljubish pa on tebi i etoooooooooo!

Pa viruscici gripa......

Svashta neshto! :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
peraaa
Stalni član
Stalni  član

Post od peraaa »

Cudnog li sexa, znaci najbolje kupis lutku i cepaj...
Ona nema viruse a i ne buni se :wink:
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Što jest, jest !

Skoro dokazano da osobe koje konzumiraju oralni sex imaju mnogo veće šanse za dobijanje kancera grla !!
Pa ko voli nek izvoli !

PS: Pušenje ( i ekološko ) je štetno za zdravlje !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

SQL napisao:Što jest, jest !

Skoro dokazano da osobe koje konzumiraju oralni sex imaju mnogo veće šanse za dobijanje kancera grla !!
Pa ko voli nek izvoli !

PS: Pušenje ( i ekološko ) je štetno za zdravlje !
Hehe pa kako je dokazano kad skoro svi seks. aktivni upraznjavaju oralni seks :wink: .
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Pa nisi baš u pravu !!
Nisam ja radio studiju, samo sam lepo pročitao i u jednoj rečenici ovde napisao baš to što sam pročitao.

Radi se o tome da oralno aktivni "pušači" , barem prema studiji koju sam pročitao imaju mnogo veće šanse od kancera grla za razliku od osoba koje to ne rade. Znači, nisam ja napisao da će svaka "pušačica" ili "lizač"dobiti kancer grla. Ako se dobro sećam razlog tome su razne bakterije prisutne na organima koji se "puše" koje doprinose uvećanju rizika.

Takodje sam pročitao da konzumenti lakih droga tipa marihuane imaju 20 puta veće šanse da obole od karcinoma pluća za razliku od pušača koji puše cigarete !!

Kao što neko pre mene napisa skoro sve bakterije mogu da se prenesu oralnim seksom pa pušio ti njoj ili ona tebi ili to bilo obostrano !!!

AIDS - takodje može da se prenese oralnim sexom ! Dovoljna je samo jedna ranica u ustima preko koje će virus da predje i eto i ADIS-a. Da napomenem da ne bi ponovo neko reagovao, da je mogućnost za ovakav prenos AIDS-a manja u odnosi na seksulani kontak polnih organa iz razloga što je pljuvačka dezinfekciono sredstvo ali ko ti garantuje da nećeš zaobići pljuvačku i ostvariti direktan kontakt ???
AIDS-om se lakše zaraze žene za razliku od muškaraca ! Razlog je što sperma ili ostvareni seksulani kontant imaju mogućnosti da pronadju ranicu u vagini koja je površinski gledano veća od penisa pa da se virus nadje u krvi žene. Ne treba biti glup i ovo shvatiti kao : pa male su šanse da se muškarac zarazi HIVOM , izbegavaj svaku mogućnost koja te može dovesti u opasnost !

10% evropljana ne može da se zarazi virusom HIVA !!! Dal si siguran da si ti u toj grupi ?? Ne vredi rizikovati !

Prema tome ako ti se puši, ti puši, al nemoj drugima da govoriš da to nije opasno !
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Tebi to izgleda bolna tacka cim se toliko branis :).

Seks je opasan, kakav god da je ako je bez zastite kod osoba koje menjaju partnere i to ne zbog kancera grla (ovo nijedan lekar nece reci) nego zbog prenosivih polnih bolesti.

Najveca zastita je imati jednog zdravog partnera i biti veran jedno drugom. Onda nema nikakvih opasnosti. Moja preporuka :wink: .
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

medi napisao: Seks je opasan, kakav god da je ako je bez zastite kod osoba koje menjaju partnere i to ne zbog kancera grla (ovo nijedan lekar nece reci) nego zbog prenosivih polnih bolesti.
E, al si me pogodila da mi je to bolna tačka ???? :o

A ovo što sam tebe citirao ( crveno ) slažem se ali samo za one koji ne prate literaturu.
Znači, kada kažem da sam pročitao i da se radi o uradjenoj studiji onda valjda lekari koji su radili tu studiju znaju nešto o medicini pa stoga pretpostavljam da ne lupaju gluposti :roll: !
Što se mene tiče ja sam rekao ono što sam smatrao da treba da kažem a vi nastavite da komentarišete - imate pravo na to.
peraaa
Stalni član
Stalni  član

Post od peraaa »

Mi smo sada moderno drustvo, svaki muskarac ima svoju kombinaciju jer ima mnogo "glupih" zena koje se olako daju.Sta je fora,menjaju se partneri a onda prica kako je sve ok.
HPV nema ko nema, a cuo sam pricu da moze i poljubcem da se prenese a kamo li oralno?
Da li to znaci da je pola nacije zarazeno?
A gde su ostali virusi , pale su 2 atomske bombe???

Mislim da cu poceti da ga drkam, najbezbednije je... Izvinite sto sam grub.
Sto se vise edukujem vise se cimam...
Problem je u tome sto danas nema cure koja nije imala neku kombinaciju ili koja nije pusila...To znaci da danas nema ciste devojke, ako nista drugo ima hpv...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

e pero bre pa nemoj da si na kraj srca :)

ima devojaka koje nisu pushile i nisu se jebavale sa svih strana ali ih nik ne primecuje...ili zbog takvih pogleda na svet su ismevane...

jebem ti ja moderno drushtvo (izvinjavam se shto psujem) ako tu etiketu modernog treba d dobijemo ako se bolesno i perverzno i izvitopereno ponashamo!

kad bi se ljudi malo vishe bavili pravim vrednostima a ne jebavanjem i obaranjem broja devojaka i mushkaraca, i toga ko ce vishe da povali za mesec dana....eeeeeeeeeee gde bi nam bio kraj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

tamara,brate,sa ovakvim recnikom moguce da ce ti biti sve ove uzgredne stvari i te kako potrebne kako bi zbarila dobrog momka.
pozdrav ;)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

amfibija, sestro, jel ti to brinesh za mene?

nema potrebe, ja sam svog mushkog stvora nashla!

a shta fali rechniku? nije dovoljno kuco maco? da ga obojim u rozle a ?

SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Tamara, maco trebala bi imati u vidu da će ovu temu posećivati mladje osobe koje bi nešto korisno da nauče a počinju da se susreću sa sex. problematikom. Ne kažem da te iste osobe ne poznaju rečnik kojim si pisala ali ipak je ovo javni forum pa stoga možda ne bi bilo loše rečnik prilagoditi za potrebe javnog foruma.
Shvatam šta si htela da kažeš ali da si me pitala u koju kategoriju bih te svrstao posle "lepih" reči, ti bi bila u onoj kategoriji "savremenog" društva pa onda tvoje naknadno pisanje gubi smisao.

Nadam se, da me nisi pogrešno shvatila ! :wink:
Odgovori