Pozdrav ljudi
Imam 20 godina,iz Nisa sam i posle dugog perioda istrazivanja po internetu...dosao sam do zakljucka da operaciju fimoze odradim laserom.
Cena mi nije problem,posto citam da ima manje krvarenja i da je oporavak neshto brzi.
Da li ima nekoga iz Nisa ili okoline ko bi mogao da mi preporuci/kaze gde postoji takva klinika?
Svuda rade samo klasicno hirurskim nozem obrezivanje.
Operacija fimoze laserom?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 23, 2014 2:59 pm
Re: Operacija fimoze laserom?
jel ti nas zajebavas? covece meni je pre 20 dana radjena cirkumizacija, dakle obrezao sam se, kao sto ti zelis ali ne laserskim putem, bajo moj skalper i seci, to je bilo 19 juna... evo mesec dana, sve zivo zaraslo konci poispadali... sta se tripujes kakvi laseri kakvi spejs shatli... samo gledaj i trazi da bude u opstoj anesteziji... cuj laseri i kalashnjikovi
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Ако опуштено раде ласером у општој анестезији па ако им се ласер омакне...
hahaha decko istripovan laseri , spejs shatli... kazi mu aco skalper je skalper tu nema promasajaaaaca napisao:Ако опуштено раде ласером у општој анестезији па ако им се ласер омакне...

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ласер се користи тамо где је потребно да рез моментално зарасте, као код крвних судова.
Сечење коже се врши скалпелом јер тако лепо зараста. Е сад, пошто ова кожица треба да отпадне и нема шавова и спајања, можда би и могло да се оперише ласером. Ко зна.
Сечење коже се врши скалпелом јер тако лепо зараста. Е сад, пошто ова кожица треба да отпадне и нема шавова и спајања, можда би и могло да се оперише ласером. Ко зна.
Teško da može bez šavova kod obrezivanja odraslih. Opcija bez šavova su oni kompleti prstenova i slično.
Iako laser zvuči moderno, nije od neke prednosti kod ove intervencije te zato nije ni toliko popularan, ne samo kod nas već uopšte, koristi se, ali ipak su druge metode zastupljenije.
Bila je priča da je kod lasera lošiji estetski efekat, što može imati logike ali se nisam udubljivao.
A zašto bi želeo laser?
Naravno, ako insistiraš na tome, sigurno ima ordinacija koje to rade, samo treba proguglati
Iako laser zvuči moderno, nije od neke prednosti kod ove intervencije te zato nije ni toliko popularan, ne samo kod nas već uopšte, koristi se, ali ipak su druge metode zastupljenije.
Bila je priča da je kod lasera lošiji estetski efekat, što može imati logike ali se nisam udubljivao.
A zašto bi želeo laser?
Naravno, ako insistiraš na tome, sigurno ima ordinacija koje to rade, samo treba proguglati
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Естетски ефекат код ласера дефинитивно је много лошији због једног једноставног разлога. Ткиво сечено ласером бива спржено и као такво веома тешко сраста тј. спојеви тако сеченог ткива су ружни.
a cekaj objasnite vi meni ovu danasnju metodu obrezivanja i recimo pre 50,60 godina... moj otac je sa kosova, i obrezan je sa nekih 5,6 godina... uglavnom iz njegove price da tada nije nista bilo da se sije, dodje hodza kuci, dezinfikuje ... udari po britvi , prospe neki prasak i cao zdravo to tako zarasta...
Obrezivanje dece i odraslih nije isto.