OPEKOTINE NAKON ZRACENJA RADIOTERAPIJOM

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
NAS DVE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 28, 2010 7:10 pm

OPEKOTINE NAKON ZRACENJA RADIOTERAPIJOM

Post od NAS DVE »

dobro vece
mene interesuje,da li IKO zna,kako bi mogla pomoci svom ocu....
rec je o opekotinama nakon radioterapije,koje su se javile na testisima......
a na radioterapiju je isao jer je imao karcinom rektuma.....i izvadjene limfne prepunske zlezde,ali neke su ostale,mali deo,nakon cega je isao na radioetrapiju,i nakon cega su ga DOKTORI jako ozracili,tako da vec dva meseca ne moze da se oporavi,samo lezi,ima visoku temperaturu konstantno.....a pri tom ima bakteriju na ranama koje su obuhvatile testise i to vec dva meseca nije zaraslo,ima limfeedem desne noge,i kako ustane na noge,ta limfa curi po tim ranam i to ga pece....
Dosta toga smo vec probali ali nista :(((((

POMOZITE BILO KAKVIM KOMENTAROM,SVE BI MI ZNACILO,jer u nasim doktorima POMOCI NEMA!!!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: OPEKOTINE NAKON ZRACENJA RADIOTERAPIJOM

Post od Vragolasta Amfibija »

Limfedem noge nije nastao zbog zracenja vec zbog odstranjenja limfnih cvorove u toj preponi i to je ocekivano.
Ne postoji nikakav poseban savet koji vam oni verovatno nisu dali osim redovnog previjanja i ispijanja antibiotika po antibiogramu. Znaci, ne postoji specificna terapija.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Kada sam ja izgorela koristila sam stanicid gazu...ili mast koja se namaze na gazu, pa se to mesto previja...kao i genicijanu, koja se moze samo kupiti u apoteci ispod Onkoloskog instituta...meni je taj staanicid konkretno najvise pomogao, a bas sam gadno izgorela...
mnenad11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 30, 2007 6:21 pm

Post od mnenad11 »

probajte ranu prskati tecnim kiseonikom (kupuje se u apoteci) ili meni su na onkologoji dali da mazem sa gentiana violet 2X dnevno
Odgovori