Odlaganje ejakulacije!!!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

preza1984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 10, 2005 8:14 pm

Odlaganje ejakulacije!!!

Post od preza1984 »

Citajuci razne postove stalno se provlaci da je preuranjena ejakulacija u mojim godinam (imam 20) normalna i prirodna... Svi to razumeno (ukljucujuci i devojke) ali na tome treba nesto da se radi (pogotovo zbog vec pomenutih devojaka)... Naravno, tu ne mislim na ponovno i ponovno masturbiranje kako bi se sto bolje "pripremili" za izlazak...

Konkretno, citao sam neke novine i naisao na zanimljiv savet... Kazu da ako se namaze sredstvo za lokalnu anesteziju (gel, krema, mast) na vrh penisa pre odnosa, to ce smanjiti njegovu osetljivost i samim tim produziti odnos... Napomena je da se obavezno koristi kondom, jer bi u suprotnom gel doveo i do smanjenja osetljivosti devojke (sto nikako nije pozeljno)...

Meni sve to deluje prilicno logicno, ali zanima me (strucno misljenje) koliko u svemu tome stvarno ima istine, i da li to moze da bude opasno...

Mogao bi svako ko zna neku "tehniku" za odlaganje ejakulacije, da to podeli sa svima... Bice zanimljiv topic, a mozda i nesto naucimo...
Dr.VinkaVukotic
Saradnik
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

prerana ejakulacija

Post od Dr.VinkaVukotic »

Tacno je da se lokalni anestetik u gelu savetuje u cilju produzavanja trajanja erekcije. Nije ustanovljeno da je stetan.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
VladaII
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 31, 2005 5:36 pm

odlaganje ejakulacije

Post od VladaII »

Da li je odlaganje ejakulacije ima negativne efekte!?
Dr.VinkaVukotic
Saradnik

Tesko je odgovoriti sa da ili ne, stvar je u nijansama.
Tel. 011 412-471
VladaII
Stalni član
Stalni  član

?

Post od VladaII »

Doktorka, mozete li biti malo precizniji!?
Dr.VinkaVukotic
Saradnik

Odlaganje ejakulacije u cilju razumnog produzavanja odnosa ne pravi nikakvu smetnju, pogotovu ukoliko se radi psotepeno, kao vrsta treninga. Ukoliko je to samo sebi cilj, ne preporucuje se.
Nisu pravljene komparativne studije, tako da do zakljucaka dolazimo na osnovu podataka koji su dostupni. Sa jedne strane zna se da monasi, na primer nemaju odnose i da to ne rezultira poremecajima. Sa druge strane, jedan od mogucih razloga za neinfektivne upale prostate je zadrzavanje prostaticnog sekreta.Ukoliko postoji seksualni nadrazaj a ne dodje de ejakulacije mogu da se jave smetnje kao posledica povecanog dotoka krvi u genitalne organe sto je praceno tupim bolovima koji uglavnom brzo prolaze.
Nadam se da sam sada bila malo jasnija.
Tel. 011 412-471
VladaII
Stalni član
Stalni  član

Post od VladaII »

Da naravno...hvala
sa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2005 9:24 am

ipak me interesuje

Post od sa »

na koji nachin mogu da produzim polni odnos, koji su vama preparati poznati i kako se moza doci do njih. da li se zna da li su shtetni.
VladaII
Stalni član
Stalni  član

Post od VladaII »

Pa probaj sa performa kondomima...oni mogu da pomognu barem malo...pa postoje sigurno neke kreme ili slicno...ne poznajem tu oblast,tako da ces morati da pitas doktorku Vukotic...ako saznas ti javi,voleo bih da saznam nesto novo..
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Kontakt:

Post od Mr.X »

Koje su „smetnje kao posledica povecanog dotoka krvi“?!Taj bol se manifestuje u kom predelu tela?Stomak?
bihejviorizam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 3:32 pm

Post od bihejviorizam »

postoje zanimljivi saveti na sajtu prerana-ejakulacija.com
ALEO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 3:33 pm

Post od ALEO »

ja ne znam...imam 17 godina i prvi sexuani odnos mi trajao vise od 7 minuta sigurno a drugi je pola sata trajao...u svim mogucim pozama sem rektalno...mislim da nemam taj problem ali me zanima koliko je normala trajanje odnosa i zasto ja tako dugo mogu a tek mi drugi put?Sta ce biti tek posle deset puta i vise???2 sata??? :lol: naravno,koristim kondom al tokom odnosa ne osecam mnogo,npr kada rucno radim,ja zavrsim za 2,3minuta a ovako za pola sata...posto se naravno penis ne mrda gore dole(koza)tokom odnosa...logika al neki savet ili informacija!!!
ALEO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 3:33 pm

Post od ALEO »

ja ne znam...imam 17 godina i prvi sexuani odnos mi trajao vise od 7 minuta sigurno a drugi je pola sata trajao...u svim mogucim pozama sem rektalno...mislim da nemam taj problem ali me zanima koliko je normala trajanje odnosa i zasto ja tako dugo mogu a tek mi drugi put?Sta ce biti tek posle deset puta i vise???2 sata??? :lol: naravno,koristim kondom al tokom odnosa ne osecam mnogo,npr kada rucno radim,ja zavrsim za 2,3minuta a ovako za pola sata...posto se naravno penis ne mrda gore dole(koza)tokom odnosa...logika al neki savet ili informacija!!!
tilulilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am

Re:

Post od tilulilu »

Dr.VinkaVukotic napisao:Ukoliko postoji seksualni nadrazaj a ne dodje de ejakulacije mogu da se jave smetnje kao posledica povecanog dotoka krvi u genitalne organe sto je praceno tupim bolovima koji uglavnom brzo prolaze.
Koliko je ovo opasno?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Odlaganje ejakulacije!!!

Post od aaaca »

Ако се то учестало дешава, доћи ће до отицања простате.
Odgovori