Obrezivanje - da ili ne?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

carpe_diem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 07, 2013 2:05 pm

Obrezivanje - da ili ne?

Post od carpe_diem »

Ovako, imam 31 godinu i bio sam juce kod urologa koji je ustanovio totalnu fimozu.... Dakle meni kozica UVEK stoji preko glansa, nikada je ne pomeram unazad... Mogu jako malo gde se onda moze videti vrh glansa, i to je to.... Covek kad je to uvideo se zgranuo i rekao je da je pod hitno potrebno obrezivanje, i da ako ovo ovako ostavim nije dobro nikako....

Mene zanima da li da radim ili ne?... Posto su misljenja u vezi obrezivanja podeljena u svetu... Neki se zalazu za to, a neki ne.... Ja ako je to zaista potrebno uradicu to, ali zelim da znam zasto je potrebno da odstranjujem sa svog tela nesto sa cime sam ja rodjen.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Obrezivanje - da ili ne?

Post od Dr011 »

sto se tice tih podeljenih misljenja o obrezivanju u svetu ona se odnose na obrezivanje koje se ne radi iz medicinskih, vec iz drugih razloga (npr. tradicionalno obrezivanje u Americi i nekim drugim zemjama)...tu se radi o obrezivanju penisa koji nemaju fimozu...ali kad je rec o medicinskim razlozima, kad postoji fimoza, tu nema dileme, obrezivanje se svakako treba uraditi, kako zbog zdravlja tako i zbog poboljsanja kvaliteta seksualnog zivota...
carpe_diem
Novi član
Novi član

Post od carpe_diem »

ok hvala na odgovoru... Mene samo "tripuje" sada pomisao na to sta se nalazi ispod moje kozice ako ja svih ovih godina nisam povlacio uopste?..... Posto mi je covek spomenuo sta sve moze biti ako se ovo sad ne uradi.... Sad, ne znam, covek me je pregledao, valjda nemam nista ozbiljnije ispod....
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

fimoza olaksava infekcije, najvise zbog nemogucnosti dobre higijene, a nekad kozica moze da se slepi za glavic zbog toga...a i neka ozbiljna oboljenja mogu ostati neprepoznata jer su sakrivena ispod...u svakom slucaju najbolje je restiti fimozu, i iz seksualnih i iz zdravstvenih razloga...
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Post od Milan*** »

Mozes videti prljavstvinu koja se tu godinama skupljala. Moguce da su u cvrstom stanju nalik sithnih kamencica. Ipak, mozda i neces videti to.
Obrezuj se bas zbog higijene. Lepo je Dr011 rekao za infekcije.
carpe_diem
Novi član
Novi član

Post od carpe_diem »

Da, jasno mi je.... Inace imam zakazano za utorak obrezivanje. Samo tripujem se malo u vezi tih infekcija i da li je sve u redu tamo "ispod kozice". Takodje znam da razmisljanje o ovim stvarima sada ne donosi nista pozitivno mom mentalnom stanju.

Takodje mi je konstantovana Varicocela 2 stepena, ali to treba posle da se leci, najbitnije je obrezivanje za sada (po recima urologa).
carpe_diem
Novi član
Novi član

Post od carpe_diem »

Jel moze neko da mi kaze da li cu ja moci 10 dana nakon obrezivanja da putujem avionom, doduse veoma kratak let (30 min) ?

Takodje, oporavak i to, jel tu moram da lezim non stop ili kako? Da li mogu da sedim za kompom bez problema?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

mozes da putujes slobodno, ne bi trebalo da bude nikakvih problema, posle 10 dana to ce biti vec najvecim delom oporavljeno...
prvih par dana sto vise mirovanja, ali ne apsolutno lezanje naravno, mozes da sedis za kompom...
diabetis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 12:09 pm

Post od diabetis »

Na koji nacin dolazi do fimoze
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ona moze biti urodjena, kada je kozica od rodjenja tesnija, ili stecena, tj. nastati kasnije tokom zivota kao posledica nekih upala, infekcija kozice i glansa...
carpe_diem
Novi član
Novi član

Post od carpe_diem »

Ljudi odradio sam to danas. Nije mnogo bolelo, veoma malo.... nekoliko puta je peckalo i to je to... Sve ukupno je zahvat trajao 20 min.... Jedino posle zahvata mi se vrtelo u glavi malo pa sam morao da odlezim jedno 15-ak minuta.... Nisam ruchao pre zahvata, pa kaze da moguce da je zbog toga, a i kazu nekim ljudima se to deshava posle anestezije....

U sustini zadovoljan sam kako je sve proslo... Jedino sto sad mokrim kao fontana :) Nemam neke specijalne bolove, peckanje tu i tamo. Videcemo kako ce biti u narednim danima. Psihicki se osecam bolje, jer sam konacno reshio taj problem koji je morao biti reshen.
ALEKSA96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 3:20 pm

Post od ALEKSA96 »

Ja pre nisam prao penis.
Da li moze da se navuce kozica prirodnim putem ili lekovima a ne obrezivanjem plz :oops: :oops: :( .
A i mlaz prilikom mokrenja nije bas velik.

Hvala unapred molim vas da mi posaljete odgovor.... :cry:
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Post od Milan*** »

Aleksa, jos si mlad i trebalo bi to da se sredi kako rastes.
Elem, ako imas totalnu fimozu onda ti ne gine seckanje koje naravno nije nista opasno.
Ja kada sam isto godina kao ti, mislio sam da nikad necu prevuci kozicu i vratiti preko glansa. Prvo sam imao problem sa prevlacenjem kozice i to se resilo samo od sebe a nakon toga sam resio i problem vracanja kozice preko glansa tako da sada sve funkcionise kako treba.

Cak mislim da ima moja poruka na ovom forumu gde sam mislio da imam fimozu. Eto, ja i moje misljenje :D
carpe_diem
Novi član
Novi član

Post od carpe_diem »

ALEKSA96 napisao:Ja pre nisam prao penis.
Da li moze da se navuce kozica prirodnim putem ili lekovima a ne obrezivanjem plz :oops: :oops: :( .
A i mlaz prilikom mokrenja nije bas velik.

Hvala unapred molim vas da mi posaljete odgovor.... :cry:
Kako mislis nisi pre prao penis? Ne verujem da nisi nikad prao penis :) Mozda glavic.

Najbolje bi bilo da se obratis urologu na pregled, to nije nista strasno, a resices problem.... Ako ne mozes da povuces kozicu, nemoj samo da cutis i da mislis da ce se to samo od sebe resiti.... Potrebno je da se obratis nekome u vezi toga. Nije tu nista sramota.
sladjan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 3:45 pm

Post od sladjan23 »

Ja sam kao mali imao problem sto mi kozica bila slepljena pri kraju glavica pa nisam mogao do kraja da povucem kozicu.Ali sasvim slucajno posle dosta dr*anja meni se to odlepilo a ja srecan i zadovoljan :D eto malo da se nasalim ali istina je
Odgovori