Molim Vas da mi kažete šta može da bude uzrok za ovakve rezultate, jer imam zakazan pregled tek u sredu, pa ne znam šta da radim do tada:
Estradiol 28,6 0-56
FSH 4,1 0,7-11
LH 5,2 0,8-7,6
Prolactin 415 53-360
Progesteron 0,9 0,86-2,9
Testosteron 7,76 9,1-55,2
Nizak testosteron, visok prolaktin
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 02, 2009 4:05 pm
-
- Novi član
Re: Nizak testosteron, visok prolaktin
Molim Vas, ako niko ne može da mi pomogne, da mi predloži neku privatnu kliniku za endokrinologiju gde mogu da proverim ove rezultate i dobijem uputstva za dalje dijagnostikovanje.
Hvala
Hvala
-
- Novi član
Jako sam razočaran u ovaj forum. Ovde se mogu samo dobiti odgovori na glupa pitanja koja se ponavljaju iz dana u dan, a tiču se finome i ostalih sitnica, zaista amaterski. Od danas imate člana manje.
-
- Novi član
kada je rec o disbalansu hormona on se mora tumaciti u sklopu cele klinicke slike...ne znamo iz kog razloga ste radili analizu hormona, koliko godina imate, kakve simptome imate, potrebno je obaviti pregled, uzeti u obzir i druge laboratorijske analize, jos neke podatke, pa kada se sve to sagleda moze se doci do nekog zakljucka...sto se tice prolaktina on ne mora biti povisen samo kod poremecaja hormona, moze npr. i kod stresa, povecanih fizickih aktivnosti, unosa neke hrane i pica (npr. i piva), treba videti kakve simptome imate pa onda utvrditi ima li to povisenje neki znacaj ili ne...vezano za testosteron takodje treba proveriti kakva je klinicka slika...takodje nivo zavisi i od vremena kada je uzet, treba ga uzeti ujutru...njegov nivo opada recimo sa starenjem...svakako savetujem odlazak endokrinologu da se to proveri, on je ipak najnadlezniji za hormone...