Nicetil

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Zena_Zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 12:07 am

Nicetil

Post od Zena_Zmaj »

Pitanjce:
Da li je neciji muz koristio NICETIL? Citala sam da je to zamena za PROXEED, s tim sto je mnogo jeftiniji i moze da se nabavi u Italiji. Zamolila sam jednu devojku da se raspita o ceni, pa mi rece da NICETIL od 20 komada u kesici kosta 19,30 evra a
NICETIL u kompresama (ne znam sta to znaci, mozda znate vi ) kosta 24 evra. U svakom slucaju je vece pakovanje od ovog prethodnog.
E sad ako je neko koristio, da l' je bilo poboljsanja spermiograma (nalazi mog muza je oligoasthenoteratozoospermia) i koliko traje pakovanje NICETILa u kompresama (da su to tablete?)?
Hvala.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Na nasem trzistu se pojavio novi preparat EZEREX, zastupnik je isti kao za Proxid plus.
MM je dr urolog dala to da pije umesto arginina i karnitina.
Sadrzi dosta arginina, karnitin, vitamin B3, fruktozu... mozes da procitas na netu tacan sastav.
Teze ga je naci. A 20 kesica kosta 2.730 dinara (pre 20 dana kostao je 2.200). Pije se kesica dnevno.
Da ne bude zabune osnovna namena preparata je za problem sa erekcijom.
MM ima astenoteratospermiju.
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član

Post od Zena_Zmaj »

Hvala ti bokice. Znaci EZEREX je isto sto i PROXID plus?
Imacemo VTO negde krajem oktobra, pocetkom novembra, pa mislim da imamo taman dovoljno vremena da mu se smermiogram malo popravi. Malopre pronadjoh i piskavicu, pa samo josh da vidim kako se konzumira, pa da krene i sa tim.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Nisi me dobro razumela, ja sam ti napisala da je distributer isti Vidafarm, a sastav uopste nije isti.
Samo sam ti skrenula paznju da je nama urolog za poboljsanje spermograma (pokretljivost i morfologija) preporucila Ezezrex, kao novi preparat na nasem trzistu.
Ne znam da li ga i drugi dr propisuju za tu namenu.
Konsultujte svog lekara.
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od SimonaK »

Zena_Zmaj piskavica se koristi sveze mlevena... 1 kafenu kasikicu razmutiti u 1 deci vode ili soka.... ili pomesati sa medom jer je groznog ukusa. Piti 2-3 puta dnevno. MM je koristi 2-3 nedelje, ima istu dijagnozu kao i tvoj. Inace, tesko se nalazi... mi je kupujemo u Todoxinovoj apoteci...
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član

Post od Zena_Zmaj »

Da, procitala sam, samo ne znam gde da je sameljem. :-) U multipraktiku ne moze, a blender, mlin za kafu il' mak...orahe...sta god - nemam. Odmah sam se setila onog crtanog, imam konzervu - nemam otvarac, posle imam otvarac, al' nemam konzervu.
Inace piskavica u Novom Sadu moze da se nadje na Futoskoj pijaci i 100gr kosta 100,00.
Da li ima ikakvog poboljsanja kod tvog muza od kad konzumira piskavicu?
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Ja sam uzela od svekrve stari mlin za kafu, onaj rucni... i prilicno tesko se melje ali se samelje. Nisam znala da ima na futoskoj pijaci :-? Znas li na kojoj tezgi? Jos uvek ne znam da li mu pomaze, jer je pocetkom marta poceo da pije speman pa cekamo da prodje 3 meseca da uradimo spermogram. Za jedno dve nedelje cu videti ima li pomaka. Od kad pije speman primetila sam znatnu razliku u kolicini ejakulata :wink: pa pretpostaljam da ima neke koristi. Uz to koristi jos selen sa vitaminom e i cink. Inace, mi smo u programu za vto u septembru....
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član

Post od Zena_Zmaj »

Kad udjes sa Bulevara, prvi ulaz do menjacnice, odmah taj red do ulaza..ima jedan lik (40-ak godina i manje), prodaje samo cajeve, trave razne..uvek tu stoji. Ne znam koji je broj tezge, al' pogledacu ovih dana. A sta je 'speman'? Ko mu je to preporucio, urolog? Koliko kosta kutija i koliko traje? Gde kupujes? Mene su zvali iz Genesisa da se javim 8.-og septembra.
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Hvala za informaciju!
Speman je indijski prizvod na bazi bilja. Ima ga u svim apotekama i kosta oko 450 dinara kutija. U zavisnosti da li se pije dva ili tri puta dnevno, za mesec dana treba 1 - 1.5 kutija. Terapija traje tri do sest meseci. Znaci jedna do dve spermogeneze. Puno pozitivnih iskustva sam nasla na netu i na svoju ruku smo ga kupili. Kod mm su svi rezultati u redu i nista ne ukazuje sta je problem oligoastenospermije. Urolog, da ga ne imenujem ali veoma poznat i uticajan u NS, mu je prepisao 3 meseca svakodnevno primanje hormona koji direktno uticu na hipofizu :o Nije mi jasno zbog cega obzirom da su mu nalazi hormona ok. Naravno, ne komentarisuci a raspitujuci se kod ostalih doktora, odustali smo od te terapije. U normalnom svetu pre bilo kakve hormonske terapije kod muskarca OBAVEZNO je zamrzavanje sperme jer se u velikom broju slucaja pokaze kao kontraefekat i pokvari se ionako los spermogram. On to nije ni spomenuo :evil: Tako da od marta mm pije speman i za dve nedelje cemo videti ima li pomaka.
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član

Post od Zena_Zmaj »

SimonaK, poslala sam ti pp sa brojem telefona momka koji prodaje piskavicu na Futoskoj. I molim te, kad budete uradili spermiogram...javi kakvi su rezultati.
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Hvala za tel brojeve, znaci mi!
Spermogram radimo u ponedeljak pa cu ti javiti ima li poboljsanja... :)
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član

Post od Zena_Zmaj »

Simona, ako budes imala vremena, javi kakvi su rezultati spermiograma...da znam da l' da se nadam poboljsanju i kod mog supruga.
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Trebao je danas da radi spermogram, ali ne moze da izadje sa posla pa smo pomerili za sledeci ponedeljak. U Biotestu rade samo ponedeljkom i to od 12 - 13 h... I ja jadva cekam da vidim rezultate, ali moracu da se strpim jos sedam dana :cry:

Dogovor vazi i dalje...
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član

Post od Zena_Zmaj »

Simona, ima li rezultata?
Imam osecaj da sam nestrpljivija od vas..haha..
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am

zamena za proxeed

Post od nesat »

Imate temu na forumu Urologija, koju sam ja postavio pod nazivom Efekti Proxeed-a, a u kojoj smo pisali o Profertilu, austrijskom preparatu, koji je dobra zamena za Proxeed i mnogo jeftiniji preparat. Tu smo pisali i o tome gde se on moze nabaviti.
Ja sam pio Proxeed i on je dao dobre rezultate posle tri meseca koriscenja, ali posle dva meseca koriscenja Profertila nisam ponovo radio spermogram.
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
Odgovori