pre 2 nedelje, pre tusiranja desni testis mi se podigao na gore ili mi se bar tako ucinilo i vratio sam ga nazad. Od tada osecam nesto kao bol sa desne strane. Ne znam kako da definidem taj osecaj jer nije neki bol a nije kao da je utrnuto..da li neko moze da mi kaze o cemu se radi?
pitam ovo zato sto moram da se prijavim na biro da bi mogao opet da overim knjizicu tako da ne mogu kod lekara a ne znam koliko treba vremena za to. Ako neko zna u cemu je problem, neka mi objasni i koja je preocedura pri odlasku kod lekara. Hvala unapred!
nesto kao bol
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: nesto kao bol
e pa sad, samo na osnovu toga tesko je prokomentarisati...moze da bude nista, a mozda postoji i neki problem...da li su ti testisi u normalnom polozaju, da li se cesto uvrcu? moze ponekad da se desi da se blago uvije zbog kontrakcije misica mosnica, ali testis ne sme nikako da se skroz uvrne, ako ti se desava da se skroz uvrne i ne mozes da vratis (i nikako da ga pogresno odvrces pa da ga tako jos vise uvrnes), tad odmah kod lekara!
samopregled je jako bitan, opipaj ih lepo, vidi da li su glatki, normalne cvrstine, da nema nekih otvrdnuca u njima, da li su normalne velicine, da nema jos nekog sadrzaja u mosnicama...
lekar moze da da svoje misljenje tek nakon pregleda testisa, ovako zaista ne moze bilo sta da ti se pomogne, tako da je jedini savet da ides na pregled...ako primecujes neku promenu onda svakako idi bez odlaganja!
samopregled je jako bitan, opipaj ih lepo, vidi da li su glatki, normalne cvrstine, da nema nekih otvrdnuca u njima, da li su normalne velicine, da nema jos nekog sadrzaja u mosnicama...
lekar moze da da svoje misljenje tek nakon pregleda testisa, ovako zaista ne moze bilo sta da ti se pomogne, tako da je jedini savet da ides na pregled...ako primecujes neku promenu onda svakako idi bez odlaganja!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sve je ok, cak vise ni nema tog cudnog osecaja, jedino mi se cini da stoji malo vislje od levog i da je ponekad vrlo malo zakrenut... znam da je normalno da nisu u istoj visini ali mi se cini da ranije nije bilo tako..
ako nema promene u velicini, obliku, tvrdoci testisa, ako nema dodatnih sadrzaja u skrotumu (npr. kila), ako nema promena na vrpcama na kojima testisi vise, razlika u njihovoj visini je normalna, ne treba da brines...i ona ne mora biti uvek ista, to se menja...bitno je da su oba u skrotumu, da nijedan nije priljubljen uz telo...
inace, savet svakom muskarcu je da bar jednom mesecno obavi samopregled testisa da bi proverio njihove gore navedene karaktreristike...i ako primeti nesto onda bez odlaganja kod lekara...
inace, savet svakom muskarcu je da bar jednom mesecno obavi samopregled testisa da bi proverio njihove gore navedene karaktreristike...i ako primeti nesto onda bez odlaganja kod lekara...