Nesto ispod frenuluma na prepucijumu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Milan1988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 4:05 pm

Nesto ispod frenuluma na prepucijumu

Post od Milan1988 »

Molim vas pomozite mi :(

Problema sa fimozom nemam izrazene ali pri najjacoj erekciji ne mogu da prevucem preko glansa. To i nije toliki problem iako zna da zasmeta. Najvise me brine frenulum.
Dosta je kratak i prepucijum mi je najuzi kod delte frenuluma, sto mi nije logicno nikako. Frenulum ima mnogo vise koze nego sama delta.
Da li to znaci da mi je frenulum previse kratak pa zbog njega ne mogu da prevucem u punoj erekciji?
Takodje 1cm ispod delte frenuluma mi postoji sloj koze dugacak 5 cm koji je nekako kao oziljak. Nije bas oziljak vec izgleda kao da je neko ustinuo kozu i da je ona tako ostala, taj segment koze je tamniji malo. Kada je prepucijum preko glansa izgleda kao frenulum. Ali bukvalno isto. Kako prepucijum prekriva glans tako ovo ide od vrha prepucijuma pa nize. Na dnu blize skrotumu ima prosirenje kao delta frenuluma.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Nesto ispod frenuluma na prepucijumu

Post od Dr011 »

Milan1988 napisao:Problema sa fimozom nemam izrazene ali pri najjacoj erekciji ne mogu da prevucem preko glansa
to i jeste izrazen problem, posto je u erekciji neophodno da glans moze ceo da se oslobodi sa lakocom...ako to nije moguce problem se svakako mora otkloniti...
sto se tice frenuluma on moze da pravi smetenje pri svlacenju kozice cak i kada kozica nije tesna...naravno treba to pogledati da bi se znalo da li je problem samo u frenulumu ili i u kozici...
dok se ne vidi kako to izgleda ne moze nista da se kaze, tako da savetujem pregled...
sa donje strane se normalno nalazi nesto sto se zove rafe penisa (raphe penis), to je jedna sara po sredini sa donje strane koja se nastavlja i sredinom skrotuma i koja bi mogla da odgovara tome sto opisujes, ali na slepo zaista ne mozemo da znamo...znaci javi se na pregled...
Odgovori