Nespusten desni testis kod decaka od 5 godina!?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
tasha14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2012 1:34 pm

Nespusten desni testis kod decaka od 5 godina!?

Post od tasha14 »

Juce smo bili na sistematskom i doktor kod mog sina ( 5 godina) nije mogao da napipa desni testis. Ja sam sigurna da su oba testisa bila spustena ( doduse taj desni jeste bio manji od levog), pregledao ga je i deciji hirurg sa 10 meseci, i rekao da su oba spustena. Do sada na sistematskim to nije primeceno. Da li je moguce da se spustio a onda ponovo povukao u kanal? Doktor mi je rekao da 7 dana kontrolisem da li je tu( da li se spusta), i stvarno juce nisam uspela ni jednom da ga napipam u mosnici. Rekao je ako ne uspem da ga vidim(napipam) dace mu jednu hormonsku injekciju, da vidimo da li ce se spustiti pa ako ne uput za decijeg hirurga. Sta mislite o toj hormonskoj terapiji? Ja sam stvarno mislila da je to zavrsena prica, jer kod njega dok je bio beba je sve bilo u redu i spusteno.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Nespusten desni testis kod decaka od 5 godina!?

Post od Dr011 »

radi se verovatno o migratornom testisu, koji se povremeno spusti a povremeno uvuce u kanal...svakako kod decaka treba redovno kontrolisati polozaj testisa...sto se tice hormnonske terapije kod nespustenog testisa vise ce moci da vam objasne pedijatri, ali ono sto vam mogu reci je da taj problem treba svakako sto pre resiti...
tasha14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2012 1:34 pm

Re: Nespusten desni testis kod decaka od 5 godina!?

Post od tasha14 »

Dr011 puno hvala na odgovoru i savetu, da to mora biti reseno pod hitno, imamo u ponedeljak sledeci termin.
Odgovori