Nepatogene urinarne bakterije i povisena telesna temperatura

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
AnaNis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2011 1:20 pm

Nepatogene urinarne bakterije i povisena telesna temperatura

Post od AnaNis »

Vec poslednjih mesec dana imam povisenu telesnu temperaturu 37,5, i na opstem urinalnom pregledu koji sam ponavljala nekoliko puta, rezultati su pokazali da imam dosta bakterija. Medjutim vec 2 puta sam radila urinokulturu i rezultat je oba puta bio da je urin sterilan. Pila sam pipegal i monural, ali nista mi nije pomoglo, a na poslednjoj analizi krvi sam imala blago povisenu sedimentaciju.
Doktorka je sama zbunjena i ne zna da mi da konkretan odgovor, niti terapiju, pa trenutno samo pijem uvin caj.
Da li neko zna resenje za moj problem, i zasto ako su na opstem urinarnom pregledu konstatovane bakterije, ne mogu da se otkriju na urinokulturi?
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Re: Nepatogene urinarne bakterije i povisena telesna temperatura

Post od rodja »

Draga Ana, niste naveli da li osim temperature 37,5C imate i neke tegobe. Da li ste osim pregleda urina uradili i laboratorijske analize? Ukoliko niste, uraditi kompletnu krvnu sliku sa leukocitarnom formulom i biohemijske analize (obavezno CRP kao marker inflamacije). Temperatura koju vi imate je zapravo subfebrilno stanje, a uzroci su razliciti. Uglavnom da bi se videlo da li ste uopste u infekciji uradite prvo osnovne laboratorijske analize, a onda u skaldu sa rezultatima dogovorita sa vasim doktorom sta dalje.
AnaNis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2011 1:20 pm

Post od AnaNis »

rodja napisao:Draga Ana, niste naveli da li osim temperature 37,5C imate i neke tegobe. Da li ste osim pregleda urina uradili i laboratorijske analize? Ukoliko niste, uraditi kompletnu krvnu sliku sa leukocitarnom formulom i biohemijske analize (obavezno CRP kao marker inflamacije). Temperatura koju vi imate je zapravo subfebrilno stanje, a uzroci su razliciti. Uglavnom da bi se videlo da li ste uopste u infekciji uradite prvo osnovne laboratorijske analize, a onda u skaldu sa rezultatima dogovorita sa vasim doktorom sta dalje.
Osim povisene temperature imala sam otezano i ucestalo mokrenje jedno vreme, ali i to je proslo. Sada nemam nikakvih drugih simptoma sem temperature. Uradila sam analize krvi i urina, krvna slika je u redu sem blago povisene sedimentacije, a vec sam navela da su mi laboratorijske analize mokrace na opstom pregledu pokazale da imam dosta bakterija, ali nalaz urinokulture je pokazao da mi je urin STERILAN. Ove analize sam dva puta ponavljala, i rezultati su bili isti. A sada na preporuku doktorke pijem antibiotik, ali bez rezultata.
Sta da radim?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

uradite i ultrazvuk trbuha i male karlice, ponovite urinokulturu tako da urin ne dajete po zapocinjanju terapije jer to moze da da pogresan rezultat...znaci minimum nedelju dana od prestanka uzimanja antibiotika...ako se iskljuci problem u urinarnim putevima onda uzrok treba traziti na drugoj strani...
Odgovori