Pozdrav svima.
Imam jedan, verovatno, jedinstven problem koji me je jako uplasio. Jedinstven je zbog vremena samog trajanja.
Imam 26 godina.
Naime, pre jedno 4-5 godina osetio sam neke neprijatne mirise iz dojeg vesa i povremeni svrab pri vrhu penisa, kao blago peckanje ali ne prilikom mokrenja, vec u sedecem polozaju. Nisam na to obracao mnogo paznju jer nisam imao problema sa cestim mokrenjem i budjenjem tokom noci, a i to pecanje bi samo prestalo nakon nekog vremena. Povremeno bi se vratilo ali kratko trajalo.
Pitate se zasto nisam obracao paznju na peckanje? Pa iz prostog razloga jer sam imao odredjene psihicke probleme prouzrokovane problemom fimoze, tj suzene kozice na penisu. To mi je "otkriveno" na sistematskom za srednju skolu i tada je samo delimicno izleceno. Vremenom me je jako mucilo to sto sam jedini muskarac u okruzenju da ne mogu da navucem kozicu. Prosto sam se uvukao u sebe i nisam smeo nikom da kazem za svoj problem. Cak ni roditeljima... Vreme je prolazilo i onda sam odlucio da ipak odem kod hirurga (samostalno) i da to jednom resim. Hiruskim putem mi je resen problem sa kozicom (nije skroz odrstranjena) ali je osatao onaj psiholoski problem i od onda sam poceo JAKO da se plasim urologa i svih uroloskih problema.
Nisam imao seksualne odnose tokom srednje skole... pa me je i to zbunilo za ubuduce probleme: povremeno peckanje i neprijatni mirisi. Pomislio sam da ja ne mogu da dobijem nikakvu infekciju ako nisam imao direktne seksualne odnose.
Opste zdravstveno stanje mi je uvek bilo OK. Imao sam snage, nisam se umarao. Jedino me u poslednje vreme cesce zaboli glava. Bolela su me ledja i vrat, ali sam mislio da je to od sedenja za racunarom, jer mi je to profesija.
Vremenom javila mi se bol u desnoj nozi koja se protezala do prepone. Tada sam, pre godinu dana, otisao kod lekara opste prakse i uradio nalaz krvi i urina (obican i bakterioloski) i sve je bilo uredno. Sto me je zbunilo.
Odlazak do urologa sam odlagao sve do neki dan kada sam procitao na internetu da bol u nozi, ledjima i vratu moze da bude znak ozbiljne uroloske infekcije. A i desni testis me je poceo povremeno boleti.
Uradjen mi je ultrazvuk i ispipani testisi i dijagnoza je sledeca:
Status:
USG prostate u celini hipoehogena (sta ovo znaci?) sa vise kalcifikata i obe hipoehogene vezikule.
LN na penisu uredan
Oba epididima palipabilno osetljiva bez zadebljanja
Dijagnoza:
Epididymitis ac bili Prostatovesiculitis chr
Terapija:
Tbl Sumamed 500 mg 3 dana
Tbl Levomax 500 mg 10 dana
Znam da sam napravio veliku gresku... sada sam u teskoj depresiji i strasno sam uplasen... jako se bojim smrti... poceo sam i da kasljem pa se plasim da je i to posledica... prvo sam mislio da je alergija ali sada... apetit mi se smanjio... prosto vise ne znam sta je posledica infekcije a sta psihickog stanja...
Od kako sa poceo da uzimam terapiju (popio sam dve Sumamed tablete) imam utisak da mi se stanje pogorsava... Testis me konstantno boli, kao i ledja, osecaj drhtavice, ponekad imam utisak da cu da se onesvestim...
Urolog mi je rekao da je kalcifikacija u prostati znak da mi se telo izborilo sa nekim ranijim infekcijama. Da li su to jedine posledice?
Da li imate neki savet za mene? Da li je neko mozda prosao kroz slicnu situaciju?
Nelecena infekcija me jako uplasila, molim za HITAN savet
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 4:52 pm
-
- Novi član
Re: Nelecena infekcija me jako uplasila, molim za HITAN savet
Citam sada po netu da je ovaj drugi lek opasno uzimati ako imam psihickih problema... a ja ih ocigledno imam...
Koliko je to tacno? Da li antibiotik stvarno moze pogorsati nervno stanje?
Koliko je to tacno? Da li antibiotik stvarno moze pogorsati nervno stanje?
kalcifikacije su samo trag neke ranije upale...verovatno sad postoji laksa upala epididimisa zbog koje ti je odredjena ta terapija...da li ti je sada bolje? neki antibiotici se malo teze podnose pa je mozda samo to u pitanju, ako ti bas prave velikih problema onda prekini da ih uzimas...
najvaznije od svega je da se opustis, da ne brines, ne razmisljas o losem, okrenes se nekim lepim stvarima i svakodnevnim aktivnostima...moras sam da se potrudis oko toga, ako bas ne uspevas uvek se moze porazgovarati sa psihologom, nemoj nikad da trpis i da se mucis sa problemima...
a bol u ledjima, glavi, vratu, nozi moze biti upravo zbog dugog sedenja za racunarom, narocito nepravilnog polozaja, pa se potrudi da to smanjis na sto je moguce manju meru...takodje ubaci fizicke aktivnosti...
ma kakva smrt, ovo nije povezano nisakakvim ozbiljnim problemima, u to budi siguran
bitno je da si resio problem sa kozicom, nadam se da sad sve funkcionise kako treba sto se toga tice...sta je bilo ranije bilo, sad ides dalje
bitna je i dalje dobra higijena penisa, svakodnevno pranje da ne bi nastali neprijatni mirisi i infekcije...
najvaznije od svega je da se opustis, da ne brines, ne razmisljas o losem, okrenes se nekim lepim stvarima i svakodnevnim aktivnostima...moras sam da se potrudis oko toga, ako bas ne uspevas uvek se moze porazgovarati sa psihologom, nemoj nikad da trpis i da se mucis sa problemima...
a bol u ledjima, glavi, vratu, nozi moze biti upravo zbog dugog sedenja za racunarom, narocito nepravilnog polozaja, pa se potrudi da to smanjis na sto je moguce manju meru...takodje ubaci fizicke aktivnosti...
ma kakva smrt, ovo nije povezano nisakakvim ozbiljnim problemima, u to budi siguran

bitno je da si resio problem sa kozicom, nadam se da sad sve funkcionise kako treba sto se toga tice...sta je bilo ranije bilo, sad ides dalje

-
- Novi član
Hvala na odgovoru.
Ne znam ni sam kako se osecam. Psihicki sam se malo smirio... a fizicki mi je bilo grozno u pocetku. Osecao sam da mi celo telo trne, hvatala me neka jeza, desni testis bas boleo. Sada me ne boli.
Ali mi se desio drugi problem. Pojavilo mi se neko crvenilo na glavicu. I dosta me svrbi. Prosto ne mogu da verujem sta mi se desava...
Moracu otici kod urologa i pre termina za kontrolu.
Ne znam ni sam kako se osecam. Psihicki sam se malo smirio... a fizicki mi je bilo grozno u pocetku. Osecao sam da mi celo telo trne, hvatala me neka jeza, desni testis bas boleo. Sada me ne boli.
Ali mi se desio drugi problem. Pojavilo mi se neko crvenilo na glavicu. I dosta me svrbi. Prosto ne mogu da verujem sta mi se desava...
Moracu otici kod urologa i pre termina za kontrolu.
-
- Novi član
Ajde da malo prosirim ovu temu.
Naime, otisao sam kod urologa zbog crvenila i covek mi je ladno prepisao Dovicin da pijem.
Na pregledu je ustanovljeno da mi je osetljivost testisa znatno smanjena, znaci bol se povukao. Na ultrazvuku se vise ne vide neke zlezde koje je prosli put KAO video, sada je sve OK osim kamenca.
E sad, burlajuci po netu skontao sam da ovo crvenilo i svrab penisa moze da bude simptom Kandide. Moje pitanje je sta ce mi se desiti ako budem pio Dovicin a ustvari mene muci Kandida koja se, koliko kontam, NE leci Dovicinom?
Da li bol u testisu moze da izazove Kandida?
Druga stvar je da mi nije rekako kako se pije Dovicin... Napisao je na nalazu 2x1, kontam dve na dan, ali kada i u kojim razmacima nije naglasio. Samo je rekao da nikako ne uzimam mlecne proizvode u kombinaciji sa njim dok na netu i u samom uputstvu leka pise da se uzima sa mlekom ukoliko dolazi do nadrazaja creva itd...
Maksimalno sam zbunjen, a idem kod jednog od najboljih urogloga u Srbiji.
Naime, otisao sam kod urologa zbog crvenila i covek mi je ladno prepisao Dovicin da pijem.
Na pregledu je ustanovljeno da mi je osetljivost testisa znatno smanjena, znaci bol se povukao. Na ultrazvuku se vise ne vide neke zlezde koje je prosli put KAO video, sada je sve OK osim kamenca.
E sad, burlajuci po netu skontao sam da ovo crvenilo i svrab penisa moze da bude simptom Kandide. Moje pitanje je sta ce mi se desiti ako budem pio Dovicin a ustvari mene muci Kandida koja se, koliko kontam, NE leci Dovicinom?
Da li bol u testisu moze da izazove Kandida?
Druga stvar je da mi nije rekako kako se pije Dovicin... Napisao je na nalazu 2x1, kontam dve na dan, ali kada i u kojim razmacima nije naglasio. Samo je rekao da nikako ne uzimam mlecne proizvode u kombinaciji sa njim dok na netu i u samom uputstvu leka pise da se uzima sa mlekom ukoliko dolazi do nadrazaja creva itd...
Maksimalno sam zbunjen, a idem kod jednog od najboljih urogloga u Srbiji.
2x1 znaci na 12 sati popiti po jednu kapsulu...postuj uputsva uz lek...
moze da se pije mleko...mleko se ne uzima sa nekim drugim antibioticima jer im smanjuju iskoristljivost...
svrab na penisu moze biti povezan sa gljivicama, ali i zbog neceg drugog...kandida se ne leci Dovicinom, naravno, vec antigljivicnim kremama...gljivice se mogu posebno razviti kod upotrebe antibiotika...ako se stanje pogorsava prekini antibiotik, pa onda leciti gljivice...za sad ti savetujem posebnu paznju na higijenu, pa ako se pogorsava javi se na pregled, mozes uraditi i bris glansa...
moze da se pije mleko...mleko se ne uzima sa nekim drugim antibioticima jer im smanjuju iskoristljivost...
svrab na penisu moze biti povezan sa gljivicama, ali i zbog neceg drugog...kandida se ne leci Dovicinom, naravno, vec antigljivicnim kremama...gljivice se mogu posebno razviti kod upotrebe antibiotika...ako se stanje pogorsava prekini antibiotik, pa onda leciti gljivice...za sad ti savetujem posebnu paznju na higijenu, pa ako se pogorsava javi se na pregled, mozes uraditi i bris glansa...
-
- Novi član
Opet ja 
Kao sto mi nadimak kaze, u poslednje vreme bas nemam srece...
Ono crvenilo i svrab koje sam spomenuo ranije se povuklo, ali, nazalost samo privremeno. Popio sam Dovicin a verovatno nisam trebao. Sada sam se upropastio verovatno...
Dok sam koristio Dovicin, ispirao sam penis kamilicom i verovatno mi je to pomoglo da mi se crvenilo smanji, tj skroz nestane.
Onda sam uradio bris uretre i nalaz je negativan. Prosto mi nije jasno kako... Ne znam da li sam ja uspeo da u potpunosti izbacim tu bakteriju koja me je toliko mucila? Ali, ne bitno, to je bio odlican razlog za slavlje te ja odem da sa drustvom i popijem po koje pivo. Mozda je bitan podatak da sam i tih dana malo cesce masturbirao i onda mi se u subotu opet pojavilo to crvenilo ali ovaj put bez svraba vec sa bolom i belim iscetkom.
Ali, posto vikendom ne mogu kod mog urologa ja sam opet pokusao da se sam lecim i koristio caj od kamilice jednom do max dva puta dnevno (kako imam prilike) ali se stanje sada ne smiruje vec postaje jos i gore. Kozica mi je skroz crvena i skupila se. Boli me i nateceno mi je kod prepucijuma.
Citajuci simptome Kandide, sada sam ubedjen da je imam...
(crvenilo na penisu, tvrda stolica, analni svrab, beo jezik, zujanje u usima, depresija, razdrazljivost, zamucen vid, dekocentracija)
Zakazao sam kod urologa ali tek cu sutra doci na red. Da li ja smem na svoju ruku da koristim neko sredstvo? Sta ce mi biti ako se budem mazao sa Kanastenom ako ovo nisu gljivice? Citao sam da moze da slepi kozicu. To tek nebih hteo da mi se desi...
Takodje sam procitao da je dobar lek ispiranje penisa u dve case vode, u jednoj je malo sode-bikarbone a u drugoj malo soli. Da li ovo smem da koristim? Kondam da gljivice vole kiselu sredinu a da je soda-bikarbona bazna.

Kao sto mi nadimak kaze, u poslednje vreme bas nemam srece...
Ono crvenilo i svrab koje sam spomenuo ranije se povuklo, ali, nazalost samo privremeno. Popio sam Dovicin a verovatno nisam trebao. Sada sam se upropastio verovatno...
Dok sam koristio Dovicin, ispirao sam penis kamilicom i verovatno mi je to pomoglo da mi se crvenilo smanji, tj skroz nestane.
Onda sam uradio bris uretre i nalaz je negativan. Prosto mi nije jasno kako... Ne znam da li sam ja uspeo da u potpunosti izbacim tu bakteriju koja me je toliko mucila? Ali, ne bitno, to je bio odlican razlog za slavlje te ja odem da sa drustvom i popijem po koje pivo. Mozda je bitan podatak da sam i tih dana malo cesce masturbirao i onda mi se u subotu opet pojavilo to crvenilo ali ovaj put bez svraba vec sa bolom i belim iscetkom.
Ali, posto vikendom ne mogu kod mog urologa ja sam opet pokusao da se sam lecim i koristio caj od kamilice jednom do max dva puta dnevno (kako imam prilike) ali se stanje sada ne smiruje vec postaje jos i gore. Kozica mi je skroz crvena i skupila se. Boli me i nateceno mi je kod prepucijuma.
Citajuci simptome Kandide, sada sam ubedjen da je imam...

Zakazao sam kod urologa ali tek cu sutra doci na red. Da li ja smem na svoju ruku da koristim neko sredstvo? Sta ce mi biti ako se budem mazao sa Kanastenom ako ovo nisu gljivice? Citao sam da moze da slepi kozicu. To tek nebih hteo da mi se desi...

Takodje sam procitao da je dobar lek ispiranje penisa u dve case vode, u jednoj je malo sode-bikarbone a u drugoj malo soli. Da li ovo smem da koristim? Kondam da gljivice vole kiselu sredinu a da je soda-bikarbona bazna.
Pozdrav.
Nadam se da ti je bolje i da ti je urolog prepisao odgovarajuću terapiju. Bilo bi super da napišeš ovde kako se sve završilo.
Nadam se takođe da više nemaš psihičke barijere i probleme, nisi ti jedini na svetu sa "problemom", ima nas gomila, a ko zna ko sve i iz tvog okruženja, samo što ne znaš ništa o tome naravno.
Sve u svemu, želim ti puno sreće i nadam se da će se sve rešiti brzo i bezbolno.
Nadam se da ti je bolje i da ti je urolog prepisao odgovarajuću terapiju. Bilo bi super da napišeš ovde kako se sve završilo.
Nadam se takođe da više nemaš psihičke barijere i probleme, nisi ti jedini na svetu sa "problemom", ima nas gomila, a ko zna ko sve i iz tvog okruženja, samo što ne znaš ništa o tome naravno.
Sve u svemu, želim ti puno sreće i nadam se da će se sve rešiti brzo i bezbolno.