Nebakterijski prostatitis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zahvalan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2005 10:51 pm

Nebakterijski prostatitis

Post od zahvalan »

Pre nekoliko meseci mi je konstatovan nebakterijski prostatitis i poceo sam da se lecim sa biljnim preparatima(Conprosta i kada zavrsim sa ovim lekom treba da popijem i prostamol).
Moj najveci problem je pomalo otezano mokrenje(dupli mlaz) i stalno crvenilo glansa i krivljenje ispod glansa dok penis nije u erekciji(kada je u erekciji onda je sve u redu).
Nisu nadjene nikakve bakterije ..
Ne zam zasto mi je ovako ,osecam i nekakvo cudno ziganje u telu penisa i kao da su mi sve vene bolne .Urolog mi je nekoliko puta rekao da ce sve biti u redu ali ovo me boli etc.
Koji cajevi ili kreme mi mogu pomoci da se ta uretra oporavi i da sve bude kao pre.
Hvala na savetima i pomoci
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

sl

Post od vasa »

moj problem je dupli mlaz vec godinama-i prostatitis hronicni i probao mnoge stvari a doktori mi nikad konkretno nisu rekli zasto dupli mlaz.Poboljsanje sam osetio kad sam bio u banji-termalni bazen i nikakve lekove i cajeve i seks prilicno redovan (inace nemam redovne seksualne odnose).
Medjuti posle banje itd izgleda da se stanje vraca al bolje je nego sto je bilo ranije-Pozdrav
zahvalan
Novi član
Novi član

Post od zahvalan »

dragi Vaso,
opet se nas dvojica srecemo na ovim temama o odvratnim bolestima - kanda imamo istu i boljku.
Ma ,bas da covek poludi.
Ranije sam bio cak i preaktivan u seksu i nista me nije bolelo itd a sada u poslednje vreme (posto mi je devojka daleko i veoma se retko vidjamo) ovi silni bolovi itd.
Da li se i kod Tebe javlja crvenilo na glansu,pa ponekad natecen penis ,vene kao da je neka vena ili zila negde iznutra(kod prepona ,ili prostate ili o zna gde) prikljestena itd?
Puno Te pozdravljam
ikac011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 3:49 am

Post od ikac011 »

Ja isto imam problem, vec 3 meseca mi je levi testis (epididim) bolan na dodir. Cim ga malo duze pipkam, otekne. Bio sam kod urologa i rekao mi je da je sve OK. Stvarno sam uplasen i zbunjen, a ne znam sta da radim.
zahvalan
Novi član
Novi član

Post od zahvalan »

ikac011 napisao:Ja isto imam problem, vec 3 meseca mi je levi testis (epididim) bolan na dodir. Cim ga malo duze pipkam, otekne. Bio sam kod urologa i rekao mi je da je sve OK. Stvarno sam uplasen i zbunjen, a ne znam sta da radim.
Dragi Ikac011 , dobrodosao u klub.
Vidi,s obzirom da se vec dugo ganjam sa ovim bolestinama(koje mnogi lekari ne priznaju kao bolestima) ,najvaznije sto sam do sada shvatioa trebalo mi je vremena) to je da se niposto ne isplati nervirati ..Ako Ti doktor nije nista pronasao u brisevima,krvi,urinu itd onda je najgore daleko - tako da je najvaznije da se smiris .Evo ja probam razne nacine da odagnam bolove i da pokusam da ih se resim i da ozdravim.
Sve najlepse i zelim Ti brzo ozdravljenje
pero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 23, 2006 11:09 pm

Re: Nebakterijski prostatitis

Post od pero »

zahvalan napisao:Pre nekoliko meseci mi je konstatovan nebakterijski prostatitis i poceo sam da se lecim sa biljnim preparatima(Conprosta i kada zavrsim sa ovim lekom treba da popijem i prostamol).
Moj najveci problem je pomalo otezano mokrenje(dupli mlaz) i stalno crvenilo glansa i krivljenje ispod glansa dok penis nije u erekciji(kada je u erekciji onda je sve u redu).
Nisu nadjene nikakve bakterije ..
Ne zam zasto mi je ovako ,osecam i nekakvo cudno ziganje u telu penisa i kao da su mi sve vene bolne .Urolog mi je nekoliko puta rekao da ce sve biti u redu ali ovo me boli etc.
Koji cajevi ili kreme mi mogu pomoci da se ta uretra oporavi i da sve bude kao pre.
Hvala na savetima i pomoci
POTPUNO imam iste probleme, osim tog duplog mlaza.

Molim nekoga da mi kaze koje bih biljne preparate trebao da koristim. Dijagnoza mi je prostatitis, prostadinija. Ne bih da pijem citeral, kornam i sl., vec bih prirodne preparate. Da li ima neki dokazan?

HVALA
ikac011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 3:49 am

Post od ikac011 »

Problem je u tome sto mi nikakve briseve nisu ni uzimali, nego sam sve saam morao da trazim i da radim testove na svoju ruku. Totalni mi je bez veze sto mi nisu ni radili ultrazvuk abdomena, niti su me stavili na kolor dopler da vide gde je upala. Danas mi je jedan doktor rekao: "kao sto neko ima klempave usi, tako nekoga bole testisi. Nauci da zivis sa time, popij brufen sa vremena na vreme i sve ce biti OK". Dakle, doktori idu na sanaciju simptoma, ali ne i uzroka tih simptoma...

Inace, nemojte pogresno da me shvatite, ne zelim da reklamiram bilo koga. Bio sam kod fitoterapeuta (tj. travara), dobio sam jedan caj da pijem (domaci), i neke kapi. Bukvalno mi je u roku od 48 sati bilo bolje (levi testis me i dalje boli na dodir, ali je bol koji se u medjuvremenu pojavio u donjem levom delu stomaka - nestao). Fitoterapija se svodi na lecenje prirodnim sredstvima, nije ni u kakvoj suprotnosti sa lekovima koje propisuju lekari, i sto je najbitnije - nema sporednih efekata. Fitoterapeut kod kojeg sam ja bio se zove Ostojic Gojko, i ima ordinaciju u Ovci, ulica Borisa Kidrica 126 ("Masago"). Telefon je 011/731-398, 011/731-866. Uvek je guzva, ceka se po nekoliko sati, ali verujte mi - isplati se. Mene je ovaj gospodin travar zaista odusevio. Ako se odlucite da odete kod njega, obavezno ponesite sve svoje lekarske nalaze koje imate.

Takodje, cuo sam da se ispred starog merkatora, kod menjacnice, nalazi travar iz hercegovine koji prodaje domace cajeve. Devojka koja je imala ciste i za koju su lekari tvrdili da ne moze da zatrudni - je ostala u drugom stanju nakon nesto vise od 40 dana ispijanja tih cajeva. Kaze da se cajevi kod ovog travara dosta razlikuju od istih tih cajeva koji su kupljeni u apoteci ili prodavnici zdrave hrane.

Sve u svemu, nemate sta da izgubite, pa ako zelite - probajte i srecno.
Miki011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 8:51 am

Post od Miki011 »

Hi zahvalni,
jedno pitanje vezano za tvoj problem, bolovi u telu penisa, zile, dvostruki mlazi itd. Da li si nekad opipao dobro svoj penis ?(bez erekcije sa dva prsta) da li u telu postoji neko zadebljanje, nesto kao plocica ili kuglica ili bilo sta ne obicno. Tvoji simptomi (bolovi u udu) mogu da budu i posledica pojavljivanja "plaka" koji nastaje od sitnih mikroprskotina u telu penisa, koji takodje mogu i da pritisnu kanalu uretre i da se pojavi dvostruki mlaz.
Mada plak izaziva zakrivljenja, ali ne mora, moze i sve ovo sto si ti naveo.
Da li imas otezano oticanje sperme?

Jos nesto ti verovatno imas i neki oblik prostatitis, trebo bi da pijes Zn i vitamin E, a najpametnije je otici u banju i to Banju Vrujice ili Ulcinj (mada je vec kraj sezone za more)
Pozdrav
zahvalan
Novi član
Novi član

Post od zahvalan »

Miki011 napisao:Hi zahvalni,
jedno pitanje vezano za tvoj problem, bolovi u telu penisa, zile, dvostruki mlazi itd. Da li si nekad opipao dobro svoj penis ?(bez erekcije sa dva prsta) da li u telu postoji neko zadebljanje, nesto kao plocica ili kuglica ili bilo sta ne obicno. Tvoji simptomi (bolovi u udu) mogu da budu i posledica pojavljivanja "plaka" koji nastaje od sitnih mikroprskotina u telu penisa, koji takodje mogu i da pritisnu kanalu uretre i da se pojavi dvostruki mlaz.
Mada plak izaziva zakrivljenja, ali ne mora, moze i sve ovo sto si ti naveo.
Da li imas otezano oticanje sperme?

Jos nesto ti verovatno imas i neki oblik prostatitis, trebo bi da pijes Zn i vitamin E, a najpametnije je otici u banju i to Banju Vrujice ili Ulcinj (mada je vec kraj sezone za more)
Pozdrav
Hi Miki011,
opipao sam i nisam osetio nista neobicno ,samo sto se moze primetiti da je ispod glansa(sa prednje strane) kao nekakva kuglica ali samo kada je penis u stanju "mirovanja".Kako se to leci? i koliko je opasno?
Pozzz
Miki011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 8:51 am

Post od Miki011 »

pa ipak imas nesto neobicno ... pa tu kuglicu (kako ti kazes), ne znam da li si pitao svog urologa da proveri tu kuglicastu promenu. Urolog je treba da opipa i proceni sta je.
Ako posumnja da ta kuglica moze biti neka degenerativna promena verovatno ce ti predloziti da se uradi UZ penisa ili mozda krene na terapiju.
Ako je kojim slucajem u pitanju plak (1% muske populacije "oboli" od ovoga) onda se to leci injekcijama veramapila (12-15) i 3-6 meseci vitamin E u dozama od 400-800UI na dan.
Ipak to mora da pogleda strucno lice.
PedjaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 11:02 pm

Post od PedjaBG »

Ne verujem da travari mogu pomoci.

Da li ste na Internetu citali nesto o nebakterioloskom hronicnom prostatitisu koji je bairan na stresu. To sigurno necete cuti od vecine nasih |slabo obavestenih" doktora.

Tako sam ja otkrio moju dijagnozu. Rec je o tome da kada ste nervozni misici oko prostate se nesvesno grce i ostecuju prostatu.
pero
Novi član
Novi član

Post od pero »

PedjaBG napisao:Ne verujem da travari mogu pomoci.

Da li ste na Internetu citali nesto o nebakterioloskom hronicnom prostatitisu koji je bairan na stresu. To sigurno necete cuti od vecine nasih |slabo obavestenih" doktora.

Tako sam ja otkrio moju dijagnozu. Rec je o tome da kada ste nervozni misici oko prostate se nesvesno grce i ostecuju prostatu.
da, ali sto je lijek za to?

zanima me samo nesto prirodno. ja pijem evo neko vrijeme Speman i mogu reci da sam odmah osjetio poboljsanje.
PedjaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 11:02 pm

Post od PedjaBG »

pero napisao:
PedjaBG napisao:Ne verujem da travari mogu pomoci.

da, ali sto je lijek za to?

zanima me samo nesto prirodno. ja pijem evo neko vrijeme Speman i mogu reci da sam odmah osjetio poboljsanje.
Pa logicno da je lek za to da se manje nerviras. Meni pomaze i Amer caj. A sad sam resio da koristim Conprostu.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

opet

Post od vasa »

iako vec duze vreme pokusavam da resim problem hronicne upale prostate-ne mogu bas reci koliko i sta je za preporuku-mozda zavisi od osobe-meni pomaze amer caj al lako se pojave simptomi ponovo i neznam dali je problem cesce ili duze piti amer nego sto pise -a i tu ima razlicitih upustava-6x1 kesica na sat i to ponoviti za 2 dana pa za 10-ak dana a na samoj kutiji pise ponoviti za 7 ili 15 dana-ne secam se tacno.
Takodje mi pomaze banja a seks-duzi odmaze.
Prehlada je posebna prica-ako se prehladim automatski se pojavi problem.
Masaza prostate vrlo pozitivno deluje al to neki doktori ni ne urade prilikom pregleda pa sam i sam pokusao da to uradim al nije zgodno-voleo bih da mi neko objasni kako i dali mogu sam to da uradim (doktoru nisam smeo da to pomenem)
Pozdrav svima i uredan sex vam zelim-to je veoma bitno
pero
Novi član
Novi član

Post od pero »

Sto se mokrenja tice i onog osjecaja neizmokrenosti koji sam imao, to mi je skoro potpuno prestalo koriscenjem Himalaya Speman-a. Jedino sto mi smeta kod ovog problema je sto u seksu brze dolazim do vrhunca... prije nego sto bih zelio. Toga nije bilo prije ovog problema s prostatom...
Odgovori