Nazivi bakterija????

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Nazivi bakterija????

Post od ontario »

Doktorice kazite mi nazive par vrsta bakterija koje mogu biti u mokraci?
Ja znam samo za e-coli!
Zakazace mi urologa ali cu ga verovatno uspeti videti u narednih 6 meseci i ne znam sta da radim?
Jako me pece kada mokrim,tamna mi je mokraca i boli me bubreg.Uostalom o tome sam Vam vec pisala.
Detalja urinokultura nije moguca jer ovaj moj lekar nece da trosi svoje vreme na mene nego me kao salje kod specijaliste,a to sto me boli ma nije vazno ne boli njega,to nije hitno.Sta ce biti sa mojim bubrezima za narednih par meseci ne znam posto je tako vec tri meseca!!!
Jako sam razocarana i ne znam sta da radim!!??
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne znam da li mozete da kupujete antibiotike tamo,ali ako mozete onda kupite neki antibiotik sirokog spektra dejstva ili neki uroantiseptik.
Ako vam salju odavde neka to bude npr Ciprocinal 500.Pije se 2 puta dnevno 7-10 dana.
Ako vam vec salju,onda mogu i perle Rowatinex koje se piju 4x1,one ce pomoci izbacivanju peska.
Za bubrege i pesak koji,pretpostavljam imate,najvaznije je dosta tecnosti da bi se bubrezi ispirali mokracom koja kroz njih prolazi.Znaci po 2 litra vode ili uvinog caja (takodje i caj od persuna) dnevno i kao sto rekoh,nagrevanje u toploj vodi kao i lekovi protiv bolova (spazmolitici !!! )
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Escherichia, Proteus, Pseudomonas...

Koleginica je dala savim korektan i profesionalan savet.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

hvala vam

Post od ontario »

Evo da Vam kazem da ste me prijatno iznenadili dragi doktori na brzom odgovoru.Trazicu antibiotike,mada sam ih pila i nije mi pomoglo.Prije 20 godina mi je kamen izasao zahvaljujuci rowatinexu ali ja ne znam ima li ga ovde,moram da pitam.Jos uvek me nisu zvali za urologa i ko zna kada cu ga videti ali cu do tada probati sve.Ima ovde nasih proizvoda pa cu naci uvin caj.Veliki,veliki pozdrav iz daleke Kanade!!!!! :P :P :P :P
Odgovori