Dobar dan, Javljam se po drugi put i zanima me vise stvari. Voli bih da ne podijeli svoje iskustvo ili strucni savjet sa mnom. Urolog mi je ustanovio pocetak varikokele (ili varicokele) tj okarakterisao je kao vraikokelu prvog stepena. JA sam uradio mikrobiolske nalaze brisa uretre i kulture ejakulata koji bili negativni. Uradio sam i spermiogram koji pokazao sljedec vrijednosti:
Kolicina sperme:2 ccm
Konzistencija: Normalna
Viskozitet: Normalan
PH: 7.8
Broj spermija mil/ccm 68
Ejakulat broj mil 136
Pokretni spermatozoidi 75%
Progresivno pokretni 50%
Kvalitet osrednji
Normalni spermiji 80%
Patoloski oblici 20%
Leukociti na v.p. 7-9L.
Leukospermia, normospermia X
Teta koja je radila nalaz kaze da li je broj lukocita uzrokovan ili upalom ili varikokelom. Ona misli da ce se morati operisati jer ona sumnja na Varikokelu. Moj urolog koji mi je trazio ove rezultate nema slobodan termin ovog mjeseca. Da li je za analiyu varikokele potreban i ultrazvuk ili nesto drugo da se uradi? Hvala uanprijed
Nalaz spermiogram sa povisenim leukocitima
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 24, 2007 1:05 am
-
- Novi član
ispravka recenice
Voli bih da neko podijeli svoje iskustvo ...sorry
Vidi, ja pojma nemam ali na osnovu onoga sto sam citao na ovom forumu (neverovatno veliki broj ljudi se zalilo na varikokelu) mogao sam da zakljucim da se varikokela mora operisati ili ako ti smeta/boli ili ako ti kvari spermogram. Ne znam da li te boli ali vidim da ti je spermogram normalan tako da ne znam zasto bi se operisao. Jedino sto ne znam koliki problem mogu da budu ti leukociti...
- zabrinuta75
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Leukociti ukazuju na neku upalu u organizmu, ne mora biti od varikocele.
Varikocela I stepena je najmanja moguca. Vidim da nije pokvarila spermogram (dovoljan je za prirodno zacece). Operacija jeste rutinska, ali se desi da nakon nje spermogram bude losiji i to mesecima. Osim toga, varikocela vremenom hoce i da se vrati. Onda, cemu operacija?
Varikocela se najsigurnije utvrdjuje ultrazvukom, ali i pregledom - pipanjem.
Varikocela I stepena je najmanja moguca. Vidim da nije pokvarila spermogram (dovoljan je za prirodno zacece). Operacija jeste rutinska, ali se desi da nakon nje spermogram bude losiji i to mesecima. Osim toga, varikocela vremenom hoce i da se vrati. Onda, cemu operacija?
Varikocela se najsigurnije utvrdjuje ultrazvukom, ali i pregledom - pipanjem.
-
- Novi član
E ovako
Prvo hvala Vam na odgovrima. Bio sam sinoc sa tim nalazima kod jednog urologa i on je reko da teta sa klinke koja je radila nalaye nije strucna da komentarise pojavu; da broj leukocita i do 10 se smatra se normalnim. Ali ipak rekao mi je da pijem Amer caj tri sedmice i da stavljam neke obloge. Psolije toga da radim mikrobioloski urin. Da pojava leukocita u nalazu nema veze sa varikokelom, a pogotov sto je to tek prvog stepena.
Hvala jos jednom svima i srdacni pozdravi
Hvala jos jednom svima i srdacni pozdravi