Primetila sam da se na nekim forumima korisnici raspituju za Proxeed. Evo sta ja znam o tom leku - MOZDA NEKOME POMOGNEM.
Mom suprugu je urolog prepisao Novaldex i Proxeed. Ne znam da li ovi lekovi pomazu ili ne, jer je tek poceo da ih konzumira. Ipak, sudeci po onome sto sam ja citala o Proxeedu, nema nezeljenih i stetnih dejstava, tako da svaki muskarac moze bez bojazni da ga koristi.
Proxeed je lek koji se koristi u lecenju muskog steriliteta, a utice na kvalitet spermatozoida, pre svega na pokretljivost i njihovo brze sazrevanje. Proizvodi se u obliku praska koji se pakuje u kesice. Razmuti se u casi vode ili soka i pije ujutru i uvece.
Osnovni sastojak Proxeeda je L-karnitin, Acetil-karnitin, fruktoza i liminska kiselina.
L-karnitin je sastojak seminalne plazme i samih spermatozoida, tako da igra vaznu ulogu u sazrevanju spermatozoida i utice na njihovu pokretljivost.
Fruktoza i limunska kiselina su energetski izvori spermatozoida.
Lek se nabavlja iz inostranstva. Kod nas nije registrovan (sto ne znaci da nije dobar), te ga zato nema u drzavnim apotekama. U pojedinim privatnim apotekama postoji mogucnost narucivanja ovog leka. Kosta oko 5.000,00 dinara pakovanje od 30 kesica, sto je dovoljno samo za 15 dana.
Na uputstvu Proxeed-a pise da se preporucuje njegova upotreba od 3 do 6 meseci uzastopno ili sve vreme tokom pokusaja da se ostvari trudnoca. Naravno ko finansijski to moze da podnese.
Na pakovanju stoji nalepnica da je uvoznik i distributer ovog leka za SCG Vida pharm d.o.o. 063/880-72-70. Ja sam ga kupila u privatnoj apoteci i ne znam da li se na ovom broju telefona moze nabaviti ili je to telefon samo za veleprodaju.
Razmisljala sam, ukoliko kod mog supruga nakon mesec dana uzimanja Proxeed-a dodje do znatnog poboljsanja rezultata spermograma, kupovacemo ga i dalje, iako nam je za to potrebno 10.000,00 dinara mesecno. U suprotnom cemo kupiti L-karnitin, koji je glavni sastojak Proxeed-a, kojeg u svim apotekama ima i kosta oko 2.000,00 dinara. Ne moze da skodi.
Moj suprug inace vec skoro godinu dana uzima C vitamin, E vitamin, cink i selen, pa cemo ovoj stalnoj kombinaciji dodati i Proxeed ili L-karnitin kao jeftiniju zamenu za Proxeed.
Muski sterilitet
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic