molim za tumacenje dijagnoze

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

molim za tumacenje dijagnoze

Post od zlatiborac »

Postovani,
Zbog problema sa mokrenjem (nemogucnost normalnog praznjenja besike) pregledam sam u privatnoj uroloskoj ordinaciji ali su ostale dileme. Prenosim nalaz:
UZ urotrakta: oba bubrega normalno locirana,uobicajenog oblika i strukture,normalne debljine parenhima,bez staze i litijaze. Jetra homogena,bez fokalnih promena. Zucna kesa bez patoloskog sadrzaja. Besika ispunjena urinom,pravilnih zidova,bez intraluminalnih proliferacija. Prostata homogena,limitirana,simetricna.

DG: Prostatia calculatis

Odredjena je terapija antibioticima,preporucene vunene carape i dugacke gace :roll: .

Krenuo sam sa terapijom,i dalje je mlaz mokrace tanak,osecam da se besika ne prazni u potpunosti.

Na rastanku sa primarijusom prigovorio mi je da,ako tegobe ne prestanu,dodjem da uradimo "nesto" u lokalnoj anesteziji i resicemo problem.
Da dodam,najveci problem sa mokrenjem imam posle ejakulacije. Tri do cetri sata posle bas imam muku da se oslobodim besiku.

Bune me dve stvari:

1. Da li da odem kod drugog lekara i ako doticni u nasem kraju vazi za vrsnog poznavaoca struke i sta je to "nesto" sto cemo mozda odraditi u lokalnoj anesteziji?
2. Zasto mi je kada sam izvadio novcanik rekao: "Daj koliko imas!" i uzeo novca za kojim ne mozes da platis ni dva pica u birtiji na autobuskoj stanici?

Zahvaljujem na odgovorima.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlatiborac »

Zaboravih. Odradio sam lab. pregled urina i urinokulturu i nalazi su uredni. Pozdrav.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Odgovore na pitanja normalno je da ne znam.Sta je to nesto i koji su njegovi kriteijumi naplacivanja,u to ne bih da ulazim.

Tvoj ultrazvucni nalaz je dobar.Prilikom pregleda prostate kroz debelo crevo,sta je taj doktor rekao??
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlatiborac »

Obavljen je i taj deo pregleda koji ste pomenuli,to je bila prava trauma za mene :o :o :o . Rekao je da je sve ok. Zaboravio sam da navedem (ovo je valjda velicina iliti zapremina prostate) pise: RU = 20 ml.
Zahvaljujem.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Citajuci ovo sto si napisao,ja ne znam sta tu nije u redu i sta je to dodatno sto trba da se radi.
Pa,najbolje da pitas tog doktora,pa dodji ovde i reci mi,ja cu ti objasniti (ako znam ;) )
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

Post od sasha_31 »

E sad cu da se isplacem...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Evo i ja cu s tobom....nista bez forumske solidarnosti ;)
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

Post od sasha_31 »

Hvala Amfibijo,bas ste vragolasti...
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am

Post od sasasa »

99.9% da je to "nesto" privremeni kateter ili eventualno samo dilatacija uretre, na mestu suzenja :) Ali da ti iskreno kazem (pogotovo posle takvog objasnjenja) ja bih za to otisao starom dobrom drzavnom doktoru i cekao na red :)
Odgovori